FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 70s Fashion  Beauty
Quiz about 70s Fashion  Beauty

70s Fashion & Beauty Trivia Quiz


If you were a teen in the 70s, and thought you were way cool, I am sure you used some of these.

A multiple-choice quiz by joopie. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Beauty Accessories & Fashion
  8. »
  9. Fashion & Beauty Mixture

Author
joopie
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
82,999
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
4647
Last 3 plays: Guest 50 (10/10), Guest 99 (5/10), Guest 99 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. You washed your hair with this shampoo because using beer was the cool thing to do. Which shampoo gave your hair body & bounce, but didn't get you drunk? Hint


Question 2 of 10
2. Speaking of shampoo, this one had a catchy name; "Gee, Your Hair Smells ________". How would your hair smell if you used this shampoo? Hint


Question 3 of 10
3. This shoe was a 'must have'. It started out as a jazz dance slipper but eventually made it big on the street. Of course, you had to have them in every color! What was the name of these shoes? Hint


Question 4 of 10
4. These short, shorts the girls loved because they made their legs look long. With a slit up the sides & rounded corners. Which type of shorts would drive the guys wild? Hint


Question 5 of 10
5. Every teenie-bopper just had to have this push-up lip gloss. Which of the follow was not a "Bonnie Bell, Lip Smacker" flavor? Hint


Question 6 of 10
6. This product transformed kids into their favorite superhero or cartoon character. "___________" underwear would be the kids favorite to terrorize the neighborhood with.

Answer: (one word)
Question 7 of 10
7. This perfume made girls smell like women. Of course after you left for school you would drown yourself in this fragrance. Which perfume is still in production & in 1993 made a Blue & Red version? Hint


Question 8 of 10
8. Every girl would slop this lip gloss on every 5 minutes. The shinier the better, just in case you had to plant a big one on your crush. What "Maybelline" product is this? Hint


Question 9 of 10
9. These super bright pants would make you look Dyno-mite at the disco or roller rink. Which pants looked best under that super glowing disco ball? Hint


Question 10 of 10
10. This men's aftershave was the first glimpse a boy had into his shaving future. Which raw & rugged scent, made by "Faberge" was also worn by idol, Joe Namath? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 15 2024 : Guest 50: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 99: 5/10
Jun 13 2024 : Guest 99: 4/10
Jun 13 2024 : Guest 108: 5/10
Jun 13 2024 : Guest 165: 10/10
Jun 13 2024 : Guest 199: 5/10
Jun 13 2024 : Guest 99: 3/10
Jun 13 2024 : Guest 142: 5/10
Jun 13 2024 : Guest 145: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You washed your hair with this shampoo because using beer was the cool thing to do. Which shampoo gave your hair body & bounce, but didn't get you drunk?

Answer: "Body On Tap"

Beer has always been rumored to give dull hair a shine. "Body On Tap" made it official.
2. Speaking of shampoo, this one had a catchy name; "Gee, Your Hair Smells ________". How would your hair smell if you used this shampoo?

Answer: Terrific

They said this flirty fragranced shampoo was made to attract men. The Pied Piper of shampoos.
3. This shoe was a 'must have'. It started out as a jazz dance slipper but eventually made it big on the street. Of course, you had to have them in every color! What was the name of these shoes?

Answer: "Capezio"

The original shoe was made by Salvatore Capezio, a shoe repair owner. Made for an opera singer who misplaced her shoes & asked Salvatore to customize a pair of shoes for her.
4. These short, shorts the girls loved because they made their legs look long. With a slit up the sides & rounded corners. Which type of shorts would drive the guys wild?

Answer: "Dolphins"

These were originally made for athletes. But caught on as a fashion statement.
5. Every teenie-bopper just had to have this push-up lip gloss. Which of the follow was not a "Bonnie Bell, Lip Smacker" flavor?

Answer: Mt. Dew

Jesse G. Bell created this company in 1927, naming it after his daughter, Bonnie.
6. This product transformed kids into their favorite superhero or cartoon character. "___________" underwear would be the kids favorite to terrorize the neighborhood with.

Answer: Underoos

Moms would have the hardest time getting kids dressed for school. Of course when you got to school you had to open your shirt & show them off.
7. This perfume made girls smell like women. Of course after you left for school you would drown yourself in this fragrance. Which perfume is still in production & in 1993 made a Blue & Red version?

Answer: "Charlie"

"Charlie White" came out in 1994 & "Charlie Sunshine" in 1997.
8. Every girl would slop this lip gloss on every 5 minutes. The shinier the better, just in case you had to plant a big one on your crush. What "Maybelline" product is this?

Answer: "Kissing Potion"

This came in a glass tube that held the honey-like gloss. It was applied with the rolling ball & came in many kissable flavors.
9. These super bright pants would make you look Dyno-mite at the disco or roller rink. Which pants looked best under that super glowing disco ball?

Answer: "Satin Pants"

These colorful pants were made of lycra spandex, which added stretch to these skin tight pants.
10. This men's aftershave was the first glimpse a boy had into his shaving future. Which raw & rugged scent, made by "Faberge" was also worn by idol, Joe Namath?

Answer: "Brut for Men"

This favorite green bottle scent was made by "Faberege" in 1964.
Source: Author joopie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us