Quiz about Monty Python
Quiz about Monty Python

Monty Python Trivia Quiz


Here they are, the boys from Monty Python. Not only was their sketch comedy ground-breaking stuff, but their songs were downright hilarious.

A multiple-choice quiz by jim_in_oz. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
jim_in_oz
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
89,002
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
4586
Awards
Top 20% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which country did Michael Palin want to go to? Hint

Vietnam
Scotland
Japan
Finland

2. What sort of animal is Eric? Hint

half a tree
half a flea
half a bee
half a calf

3. What is it fun to charter? Hint

Pirate Ship
Yacht
Accountant
Ocean Liner

4. What sort of women's clothing do lumberjacks wear (at least according to the Python boys)? Hint

Dresses and a blouse
Platforms and high heels
Tight-fitting mini skirts
Suspendies and a bra

5. What made John Stuart Mill sick? Hint

Lager
Shandy
Baileys
Whisky

6. What happens when he moves his legs? Hint

They leap and bound
They touch the ground
They walk around
They come unwound

7. Which nationality do the Python boys like?

Answer: (one word)
8. What word best describes Sir Robin (as per his song)? Hint

Brave
Strong
Heroic
Courageous

9. Who do the knights of Camelot impersonate? Hint

Clark Gable
Mark Able
Mark Stable
Clark Cable

10. "If life seems jolly rotten", what have you forgotten? Hint

To turn the iron off before going on holidays
To smell the pretty flowers of spring
To laugh and do the Highland Fling
To laugh and smile and dance and sing


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which country did Michael Palin want to go to?

Answer: Finland

"Finland, Finland, Finland: the country where I quite want to be. Your mountains so lofty. Your treetops so tall. Finland, Finland, Finland. Finland has it all." - Michael Palin
2. What sort of animal is Eric?

Answer: half a bee

"A, B, C, D, E, F, G. Eric the half a bee... Cyril Connolly?!?!" - Monty Python.
3. What is it fun to charter?

Answer: Accountant

"It's fun to charter an accountant, and sail the wide accountancy. To find, explore, the funds offshore and skirt the shoals of bankruptcy. It can be manly in insurance. We'll up your premium semi-annually. It's all tax-deductible. We're fairly incorruptible. We're saling on the wide accountant sea." - Monty Python
4. What sort of women's clothing do lumberjacks wear (at least according to the Python boys)?

Answer: Suspendies and a bra

"I'm a lumberjack and I'm OK, I sleep all night and I work all day." - Monty Python
5. What made John Stuart Mill sick?

Answer: Shandy

"John Stuart Mill, of his own free will, after half a pint of shandy was particularly ill."
6. What happens when he moves his legs?

Answer: They walk around

"I've got two legs from my waist to the ground and When I move 'em they walk around and When I lift 'em they climb the stairs and When I shave 'em they ain't got hairs." - Monty Python
7. Which nationality do the Python boys like?

Answer: Chinese

"I like Chinese. I like Chinese. They come from a long way overseas. But they're cute and they're cuddly and they're ready to please." - Monty Python
8. What word best describes Sir Robin (as per his song)?

Answer: Brave

Minstrel: "Brave Sir Robin ran away." Sir Robin: "No." Minstrel: "Bravely ran away, away." Sir Robin: "I didn't!" Minstrel: "When danger reared it's ugly head he bravely turned his tail and fled." - Monty Python
9. Who do the knights of Camelot impersonate?

Answer: Clark Gable

"Between our quests we sequin vests and impersonate Clark Gable. It's a busy life in Camelot. (Bass Solo) I have to push the pram alot." - Monty Python
10. "If life seems jolly rotten", what have you forgotten?

Answer: To laugh and smile and dance and sing

"When you're feeling in the dumps, Don't be silly chumps. Just purse your lips and whistle, that's the thing! And, always look on the bright side of life." - Eric Idle
Source: Author jim_in_oz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bullymom before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 173: 10/10
Dec 18 2022 : malidog: 6/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us