FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Python Whos Who
Quiz about A Python Whos Who

A Python Who's Who Trivia Quiz


Raymond Luxury Yacht. The Knights Who Say "Ni." Biggus Dickus. Just one of the many jolly amusing names dreamt up by those wacky Monty Python boys. All the answers to this quiz are names - of both characters and real people.

A multiple-choice quiz by willuk100. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
willuk100
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,682
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
2568
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 212 (13/20), MikeMaster99 (15/20), Guest 174 (15/20).
- -
Question 1 of 20
1. What was the name of the archetypal Python character with the knotted hanky on his head? Hint


Question 2 of 20
2. Who directed "Life of Brian"? Hint


Question 3 of 20
3. In the spoof crime documentary about the "Piranha Brothers," what is the name of the giant hedgehog? Hint


Question 4 of 20
4. Whose wife had her head nailed to a coffee table in the "Piranha Brothers"? Hint


Question 5 of 20
5. In "Monty Python and the Holy Grail," what is the name of the enchanter who directs the knights to the cave of the rabbit. Hint


Question 6 of 20
6. Who played many female roles in "Monty Python's Flying Circus," including the wife in the marriage guidance counselor sketch?

Answer: (Two Words. Full name or surname. Her surname is a region in north-east England.)
Question 7 of 20
7. Who played the role of the lumberjack's sweetheart in "The Lumberjack's Song"?

Answer: (Two Words. Full or surname. She was Mrs. John Cleese)
Question 8 of 20
8. Which gluttonous character explodes in "The Meaning of Life"? Hint


Question 9 of 20
9. In a "Flying Circus" sketch, how does the character Raymond Luxury Yacht insist his name is actually pronounced? Hint


Question 10 of 20
10. The man from the Ministry of Silly Walks has a secretary, in this legendary "Flying Circus" sketch. What is her name? Hint


Question 11 of 20
11. The man from the Secret Service, in a sketch in the "Monty Python at Drury Lane show," also has a secretary. What is her name? Hint


Question 12 of 20
12. When writing Monty Python's "Flying Circus," the team would tend to stick to the same writing partnerships. Who usually wrote with John Cleese? Hint


Question 13 of 20
13. In the bar sketch in the Drury Lane show, featuring the mallard Fizz and other beverages, the barman is called by different names by different patrons. Which of these is not one of those names? Hint


Question 14 of 20
14. In "Monty Python and The Holy Grail," what is the name of the 37-year-old man who Arthur first addresses as 'Old woman'? Hint


Question 15 of 20
15. In the "Flying Circus" election coverage spoof, who is the only candidate for the Slightly Silly Party mentioned? Hint


Question 16 of 20
16. In "Life of Brian," what is the name of the girl Brian eventually cops off with, and is caught with by his mother, who calls her a 'Welsh Tart'? Hint


Question 17 of 20
17. In "Life of Brian," what is Brian's mother called? Hint


Question 18 of 20
18. "Monty Python's Flying Circus" - "The New Cooker Sketch." What was the name of the woman, played by Terry Jones, who had ordered a cooker? Hint


Question 19 of 20
19. Which of these is a member of the Spanish Inquisition in this classic sketch? Hint


Question 20 of 20
20. Which member of the Python team created the surreal animations that linked many "Flying Circus" sketches? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 212: 13/20
Jun 13 2024 : MikeMaster99: 15/20
Jun 10 2024 : Guest 174: 15/20
Jun 02 2024 : Guest 68: 12/20
Jun 02 2024 : Guest 120: 10/20
May 21 2024 : Guest 5: 11/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of the archetypal Python character with the knotted hanky on his head?

Answer: Gumby

Played by the brilliant Michael Palin. Grundy makes the Aussie soap Neighbours, so are also in the comedy business. (Al) Bundy was the hero of 'Married with Children'. Mr Brumby is my clarinet teacher.
2. Who directed "Life of Brian"?

Answer: Terry Jones

Does this make him the greatest comic genius of the team? Gilliam did direct a few films in his time, but not this one.
3. In the spoof crime documentary about the "Piranha Brothers," what is the name of the giant hedgehog?

Answer: Spiny Norman

The female impersonator who "walked out" with Dinsdale Piranha many times, explains that "Norman could be anything up to 800 yards long."
4. Whose wife had her head nailed to a coffee table in the "Piranha Brothers"?

Answer: Stig O'Tracey

Louigi Fercotti was the owner of a high class night club ("definitely not a cheap clip joint"). Dinsdale, of course, did the nailing. Vince was another of his victims, who had his pelvis screwed to a cake stand.
5. In "Monty Python and the Holy Grail," what is the name of the enchanter who directs the knights to the cave of the rabbit.

Answer: Tim

Having lost three knights to the vicious legomorph, they use the Holy Hand Grenade to blow it to bits.
6. Who played many female roles in "Monty Python's Flying Circus," including the wife in the marriage guidance counselor sketch?

Answer: Carol Cleveland

Despite the progressive nature of Python humour in many ways, Carol usually played the role of a dolly bird who was nice to look at but did little. Well, it was 1970s Britain.
7. Who played the role of the lumberjack's sweetheart in "The Lumberjack's Song"?

Answer: Connie Booth

Connie most famously played the maid Polly in the best sitcom of all time, "Fawlty Towers."
8. Which gluttonous character explodes in "The Meaning of Life"?

Answer: Mr. Creosote

One of the few funny characters in this poor Python offering.
9. In a "Flying Circus" sketch, how does the character Raymond Luxury Yacht insist his name is actually pronounced?

Answer: Throat-Wobbler Mangrove

The presenter in this sketch, played by Palin, decides he is too silly to interview.
10. The man from the Ministry of Silly Walks has a secretary, in this legendary "Flying Circus" sketch. What is her name?

Answer: Mrs. Two Lumps

She is asked to bring in refreshments, but her silly walk is so severe she spills everything on the tray.
11. The man from the Secret Service, in a sketch in the "Monty Python at Drury Lane show," also has a secretary. What is her name?

Answer: Miss Jackson

Actually the late, great Graham Chapman, in drag.
12. When writing Monty Python's "Flying Circus," the team would tend to stick to the same writing partnerships. Who usually wrote with John Cleese?

Answer: Graham Chapman

Palin and Jones was the other main paring. Eric Idle tended to work on his own.
13. In the bar sketch in the Drury Lane show, featuring the mallard Fizz and other beverages, the barman is called by different names by different patrons. Which of these is not one of those names?

Answer: Dick

The sketch also featured Rastus, who prepares the "Harlem Stinger."
14. In "Monty Python and The Holy Grail," what is the name of the 37-year-old man who Arthur first addresses as 'Old woman'?

Answer: Dennis

Some of the best Python dialogue ever. Having established what his name is, Dennis says, "What I object to is that you automatically treat me like an inferior," to which Arthur replies, "Well I am King."
15. In the "Flying Circus" election coverage spoof, who is the only candidate for the Slightly Silly Party mentioned?

Answer: Kevin Phillips Bong

Kevin gets no votes at all. The others are all Silly Party candidates (or shortened versions of).
16. In "Life of Brian," what is the name of the girl Brian eventually cops off with, and is caught with by his mother, who calls her a 'Welsh Tart'?

Answer: Judith

In the morning he opens his window and is confronted by a crowd who think he is the Messiah.
17. In "Life of Brian," what is Brian's mother called?

Answer: Mandy

Brilliantly played by Terry Jones.
18. "Monty Python's Flying Circus" - "The New Cooker Sketch." What was the name of the woman, played by Terry Jones, who had ordered a cooker?

Answer: Mrs. Pinnet

The sketch begins with a clown with a goat coming to the door and asking for Mrs. Rogers. Mrs. Pinnet realises she is in the wrong house and goes next door. Her new cooker then arrives but they have got her name wrong - the cooker is for Mrs. Crump. In the end she signs for it as Mrs. Crump - Pinnet to be on the safe side. Is that all QUITE CLEAR?
19. Which of these is a member of the Spanish Inquisition in this classic sketch?

Answer: Cardinal Fang

If you been paying attention, you will realise that all the other names have already featured in this quiz.
20. Which member of the Python team created the surreal animations that linked many "Flying Circus" sketches?

Answer: Terry Gilliam

One of my personal favourites is the pram that eats old ladies.
Source: Author willuk100

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us