Quiz about Sing Along With Monty Python
Quiz about Sing Along With Monty Python

Sing Along With Monty Python Trivia Quiz


Most of Monty Python's songs--well, all really--are silly; too silly to be the subject of a quiz. Or so you would think. There are people who seem to like that kind of thing. It's not my personal cup of tea, mind you, but there you go.

A multiple-choice quiz by deputygary. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
deputygary
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
273,647
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4051
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 173 (10/10), Guest 216 (3/10), Guest 51 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What word goes in the blank in this lyric from a very silly song indeed?

"Spam spam spam spam.
_____ spam! Wonderful spam!
Spam spam spam spam spam."
Hint

Tasty
Flavorful
Juicy
Lovely

2. What song includes these lyrics?

"He cuts down trees,
he skips and jumps,
he likes to press wild flowers,
he puts on women's clothing,
and hangs around in bars."
Hint

Accountancy Shanty
Lumberjack Song
I've Got Two Logs
Do What John?

3. What is the name of the highway man sung about thusly:
"soon every lupin in the land,
will be in his mighty hand.
He steals from the rich,
and gives to the poor"?
Hint

Handsome Albert Gore
Jonny Dumbledore
Wilfred the Poor
Dennis Moore

4. "Bruce's Philosophy Song" mentions Kant, Heidegger, David Hume, Socrates, Nietzsche, Descartes, Aristotle, Plato, John Stuart Mill, Hegel, Schlegel, Wittgenstein and Hobbes. What was wrong with all the philosophers according to the song? Hint

They were all old geezers
They could not agree on anything
They were all boozers
None of them were Australian

5. What knight from "Monty Python and the Holy Grail":
"turned about,
and gallantly he chickened out.
Bravely taking to his feet,
he beat a brave retreat."
Hint

Brave Sir Lancelot
Brave Sir Robin
Brave Sir Guenivere
Brave Sir Cedrick, the not mentioned elsewhere

6. What song includes these lines?
"In war we're tough and able,
quite indefatiguable.
Between our quests, we sequin vests,
and impersonate Clark Gable."
Hint

Knights Who Say 'Ni'
Bing Tiddle Tiddle Bong
Knights of the Round Table
The Questing Life For Me, Yessiree

7. Which title character from a Python movie:
"had arms and legs and hands and feet,
...and he grew, grew, grew and grew,
grew up to be,
yes he grew up to be,
a teenager named ___?"
Hint

Oliver Cromwell
Eric the Half a Bee
Henry Kissinger
Brian

8. "Some things in life are bad,
they can really make you mad,
other things just make you swear and curse,
when you're chewing on life's gristle,
don't grumble, give a whistle,
and this'll help things turn out for the best."
What Eric Idle song starts with these lines?
Hint

Today
Whistle While You Weep
All Things Dull and Ugly
Always Look on the Bright Side of Life

9. What astral song ends with these inspiring words:
"So remember when you're feeling very small and insecure,
how amazingly unlikely is your birth,
and pray that there's intelligent life somewhere up in space,
because there's bugger all down here on Earth?"
Hint

Holzfallerlederhosen
Anything Goes
Today
Galaxy

10. Here are some lines from "Decomposing Composers:"
"But one hundred fifty years later,
there's very little of them left to see.
They're decomposing composers,
there's nothing much anyone can do.
You can still hear Beethoven..."
What is the next line?

Hint

He's gone, so is Mozart, too
But Beethoven cannot hear you
But his composing days are quite through
Although he is gone away to the loo


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What word goes in the blank in this lyric from a very silly song indeed? "Spam spam spam spam. _____ spam! Wonderful spam! Spam spam spam spam spam."

Answer: Lovely

"Spam," the song, was from a television episode. Spam the food is a mixture of ham and pork. It is made in Austin, Minnesota and Fremont, Nebraska by the Hormel Company. They will soon sell their 7 billionth can.
2. What song includes these lyrics? "He cuts down trees, he skips and jumps, he likes to press wild flowers, he puts on women's clothing, and hangs around in bars."

Answer: Lumberjack Song

This is another song from television. It was written by Michael Palin and Terry Jones and performed by Michael Palin with a chorus of Canadian Mounties. It kind of breaks down at the end when the chorus sings "He wears high heels? Suspendies...and a bra?"
3. What is the name of the highway man sung about thusly: "soon every lupin in the land, will be in his mighty hand. He steals from the rich, and gives to the poor"?

Answer: Dennis Moore

The lupinus genus comprises several hundred species. Most are perennials but there are a few annuals and shrubs in the genus. The lupin in the Dennis Moore television skit is a plant which grows to over four feet tall with blue, white, yellow or purple flowers.
4. "Bruce's Philosophy Song" mentions Kant, Heidegger, David Hume, Socrates, Nietzsche, Descartes, Aristotle, Plato, John Stuart Mill, Hegel, Schlegel, Wittgenstein and Hobbes. What was wrong with all the philosophers according to the song?

Answer: They were all boozers

Eric Idle wrote and performed "Bruce's Philosophy Song." Eric also wrote "Henry Kissinger," "Christmas in Heaven," "Always Look on the Bright Side," "Eric the Half a Bee" and "I Like Chinese."
5. What knight from "Monty Python and the Holy Grail": "turned about, and gallantly he chickened out. Bravely taking to his feet, he beat a brave retreat."

Answer: Brave Sir Robin

In the beginning of the song, brave Sir Robin was extolled for not being afraid to:
1. die
2. be killed in nasty ways
3. be mashed into a pulp
4. have his eyes gouged out
5. have his elbows broken
6. have his kneecaps split
7. have his body burned away
8. have his limbs all hacked and mangled, nor
9. have his head smashed in, his heart cut out, his liver removed, his bowels unplugged, or his bottom burnt off.
Brave Sir Robin was played by brave Eric Idle.
6. What song includes these lines? "In war we're tough and able, quite indefatiguable. Between our quests, we sequin vests, and impersonate Clark Gable."

Answer: Knights of the Round Table

This song is from the movie "Monty Python and the Holy Grail." In addition to a soundtrack and various DVD's, the movie also spawned two video games. The official one is "Monty Python and the Quest for the Holy Grail" by 7th Level. An unofficial one titled "The Quest for the Holy Grail" was released by Mastertronic in 1985 for the Commodore 64 computer. Lines and scenes from the movie have appeared in songs by Megadeth and "Wierd Al" Yankovik; in cartoons like "The Simpsons," "Powerpuff Girls" and "Tiny Toons Adventures," and in myriad video games including "World of Warcraft," "Worms Armageddon" and "Ready 2 Rumble Boxing."
7. Which title character from a Python movie: "had arms and legs and hands and feet, ...and he grew, grew, grew and grew, grew up to be, yes he grew up to be, a teenager named ___?"

Answer: Brian

Graham Chapman played Brian in "The Life of Brian." He also played 1st Wise Man and Biggus Dickus. Terry Jones played his mother Mandy as well as Colin, Simon the Holy Man, Bob Hoskins and the Saintly passer-by. Michael Palin had ten roles: Mr. Big Nose, Francis, Mrs. A, Ex-leper, Ben, Pontius Pilate, Boring Prophet, Eddie, Nisus Wettus and 2nd wise man. John Cleese was Reg, Jewish official at stoning, Centurion of the Yard, Deadly Dirk, Arthur and 3rd wise man. Eric Idle had to learn the lines of Mr. Cheeky, Stan, Harry the Haggler, Culprit woman who casts first stone, Intensely dull youth, Otto, Jailer's assistant and Mr. Frisbee III.
8. "Some things in life are bad, they can really make you mad, other things just make you swear and curse, when you're chewing on life's gristle, don't grumble, give a whistle, and this'll help things turn out for the best." What Eric Idle song starts with these lines?

Answer: Always Look on the Bright Side of Life

This song became an anthem for British sailors injured in the Falkland Conflict in 1982. The Pythons also sang it at a memorial service for Graham Chapman in 1989.
9. What astral song ends with these inspiring words: "So remember when you're feeling very small and insecure, how amazingly unlikely is your birth, and pray that there's intelligent life somewhere up in space, because there's bugger all down here on Earth?"

Answer: Galaxy

This song is from the movie "Monty Python's The Meaning of Life." This movie featured fourteen sketches covering the different stages of life. At the end of the film, Michael Palin revealed the meaning of life as:
1. try and be nice to people,
2. avoid eating fat,
3. read a good book every now and then,
4. get some walking in,
5. try to live together in peace and harmony with people of all creeds and nations.
Amen.
10. Here are some lines from "Decomposing Composers:" "But one hundred fifty years later, there's very little of them left to see. They're decomposing composers, there's nothing much anyone can do. You can still hear Beethoven..." What is the next line?

Answer: But Beethoven cannot hear you

Michael Palin sings this song on the "Contractual Obligation" record. It is set to Pachelbel's "Canon in D." Although Johann Pachelbel stopped composing and started decomposing in 1706, he is not one of the composers mentioned in the song.
Source: Author deputygary

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 173: 10/10
Jan 17 2023 : Guest 216: 3/10
Jan 05 2023 : Guest 51: 6/10
Dec 13 2022 : Guest 86: 5/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us