FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monty Python  The ONLY Religion
Quiz about Monty Python  The ONLY Religion

Monty Python - The ONLY Religion Quiz


Here you will not only be tested on your knowledge of Monty Python's screen successes on TV and in the cinema, but also about their background and their personal lives. Have a go!

A multiple-choice quiz by idlebee. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
idlebee
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
103,472
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
12 / 20
Plays
1322
- -
Question 1 of 20
1. Whose RAF father was killed in a road accident when he was young? Hint


Question 2 of 20
2. "Oh I see, he's got to be a bleeding __________ puff's not good enough for him then?" Hint


Question 3 of 20
3. Which member of Python wrote the lyrics for "Always Look on the Bright Side of Life"? Hint


Question 4 of 20
4. What is John Cleese's middle name? Hint


Question 5 of 20
5. "Well I'm sorry but I'm going to have to _______________ you." Hint


Question 6 of 20
6. "Monty Python and the Holy Grail" was the fourth full length feature to be released by Monty Python?


Question 7 of 20
7. According to Luigi Vercoti, who owned the tactical nuclear missile? Hint


Question 8 of 20
8. "All I said was, that piece of _____________ was good enough for ________". Hint


Question 9 of 20
9. Which Python had the most characters to play in "The Holy Grail"? Hint


Question 10 of 20
10. Who is the youngest member of the six Pythons? Hint


Question 11 of 20
11. Who said this? "Many people in the world today suffer from sanity." Hint


Question 12 of 20
12. Terry Jones is English.


Question 13 of 20
13. "We bite the heads off sheep, and _______________." Hint


Question 14 of 20
14. Was Eric Idle married to Tania over 20 years?


Question 15 of 20
15. "If I were not in the CID something else I'd like to be..." who sang these immortal words of a funny policeman? Hint


Question 16 of 20
16. "I've got a lovely bunch of coconuts la la la la la there they are a standing in a row. _____________." Hint


Question 17 of 20
17. Which Python starred alongside Eric Idle in the Rutles "All You Need is Cash" film? Hint


Question 18 of 20
18. Mr. Wiggin was the architect who wanted to become a freemason?


Question 19 of 20
19. "Naughtius Maximus his name was, promised me the known world he did. I was to be taken to Rome, housed by... milk, as much gold as I could ____________".

Answer: (One Word)
Question 20 of 20
20. What river do the footballers all support? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 19 2024 : Guest 212: 15/20
May 18 2024 : MissDove: 8/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whose RAF father was killed in a road accident when he was young?

Answer: Eric Idle

After his father's death, Eric claimed his mother went to pieces. This part of his life has been said to have inspired much of Eric's writing.
2. "Oh I see, he's got to be a bleeding __________ puff's not good enough for him then?"

Answer: fairy

This line was said by Connie Booth, the ex-Mrs. Cleese. She and John later moved onto writing and co-wrote the smash series 'Fawlty Towers', starring Connie as Polly, John as Basil, Prunella Scales as Sybil Fawlty and Andrew Sachs as Manuel.
3. Which member of Python wrote the lyrics for "Always Look on the Bright Side of Life"?

Answer: Eric Idle

Some of the Pythons' most recognized songs were written by Eric Idle, but the musical genius did not just stop at him - oh no! All members of Python, including the infamous Neil Innes himself, wrote the wonders that have now become "Monty Python Sings".
4. What is John Cleese's middle name?

Answer: Marwood

God knows why that's his middle name - ask his parents!
5. "Well I'm sorry but I'm going to have to _______________ you."

Answer: shoot

Spoken by his holiness St. John Cleese during the "Cheese Shop" sketch, when Mr Wenslydale tells him his shop is "uncontaminated" with cheese.
6. "Monty Python and the Holy Grail" was the fourth full length feature to be released by Monty Python?

Answer: false

"Life of Brian" was another movie, the one about a man called Brian who lead a life parallel with Jesus' and this was the movie that sparked a lot of controversy at the time of release.
7. According to Luigi Vercoti, who owned the tactical nuclear missile?

Answer: Chief police constable for the area

Part of the Doug and Dinsdale Pirannha story that so captivated "'Ethel the Frogs'" audience.
8. "All I said was, that piece of _____________ was good enough for ________".

Answer: halibut - Jehovah

Spoken with true Python style by a poor stoned-to-be Matthias, who tries to reason with the crowd about his sentence in "Life of Brian".
9. Which Python had the most characters to play in "The Holy Grail"?

Answer: Michael Palin

Michael played more characters in "Holy Grail" than any other Python -some of which included, Sir Galahad, King of Swamp Castle, Dennis, the leader of the Knights Who Say Ni, and one of the heads of the Three Headed Knight.
10. Who is the youngest member of the six Pythons?

Answer: Michael Palin

Michael is the baby of the group - John Cleese is the oldest, then Graham Chapman RIP, then Terry Gilliam, then Terry Jones, followed by Eric Idle.
11. Who said this? "Many people in the world today suffer from sanity."

Answer: Graham Chapman

Said by Graham Chapman, when he described how to cure sanity by standing in a tub of treacle and going "ni ni nni ni ni ni nni nnin".
12. Terry Jones is English.

Answer: False

Terry Jones is in fact Welsh - bless his woolly socks!
13. "We bite the heads off sheep, and _______________."

Answer: tea cakes

"Hell's Grannies" just so happens to be on the video "And Now For Something Completely Different" - a smashing video that all should see!
14. Was Eric Idle married to Tania over 20 years?

Answer: yes

Bless his cotton socks and give him a kiss from me! Ok - calm down! After the collapse of his first marriage Eric married Tania Kosevich, and they have been together for many years.
15. "If I were not in the CID something else I'd like to be..." who sang these immortal words of a funny policeman?

Answer: Graham Chapman

Graham Chapman in another of his splendiforous roles as an authority gone wrong - how true he was to his characters!
16. "I've got a lovely bunch of coconuts la la la la la there they are a standing in a row. _____________."

Answer: have a banana

Another of Eric Idles interpretations of a song that will live in my mind now forever - it's such a silly song - go and download it now!
17. Which Python starred alongside Eric Idle in the Rutles "All You Need is Cash" film?

Answer: Michael Palin

Michael played a dodgy lawyer who liked to sue everyone, and he was also one of the Rutle Corp. spokespeople - talking to George Harrison himself!
18. Mr. Wiggin was the architect who wanted to become a freemason?

Answer: True

Mr. Wiggin threw a complete mardy when he was told that his abitoir was unsuitable for a block of flats - the preceded another slot of "Spanish Inquisition" and a lot of laughs.
19. "Naughtius Maximus his name was, promised me the known world he did. I was to be taken to Rome, housed by... milk, as much gold as I could ____________".

Answer: eat

Terry Jones as Mandy in "Life of Brian" always strikes a chord - a man who can carry off women impersonations so well is someone to be in awe of me thinks!
20. What river do the footballers all support?

Answer: Yangtse

A lovely little song sung by the laddies on "Matching Tie and Handkerchief" album - one that I cherish and one that no one is getting ever!
Source: Author idlebee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us