FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monty Python Sings
Quiz about Monty Python Sings

Monty Python Sings Trivia Quiz


Monty Python humor isn't just physical, it's musical! Here's a quiz about the songs that they made famous.

A multiple-choice quiz by orlandodaddy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
orlandodaddy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
222,448
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1890
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The Tony-award winning musical 'Spamalot' is mostly an adaptation of "Monty Python and the Holy Grail", but which Python movie does the finale come from? Hint


Question 2 of 10
2. Which American diplomat did the Monty Python troupe write a song about? Hint


Question 3 of 10
3. In the "Monty Python's Flying Circus" TV show, 'The Lumberjack Song' is sung once by a barber, once by a pet shop proprietor. On the album "Monty Python Sings" what is the profession of the singer? Hint


Question 4 of 10
4. In 'The Lumberjack Song' by Monty Python, what day does he go shopping? Hint


Question 5 of 10
5. In 'The Knights of the Round Table' from "Monty Python and the Holy Grail", which of these lines was sung solo? Hint


Question 6 of 10
6. In the film "Monty Python's Meaning of Life" the song 'Every Sperm is Sacred' is sung by the Protestants.


Question 7 of 10
7. In the Monty Python song, what kind of animal is Eric? Hint


Question 8 of 10
8. Which famous (or infamous) song by the Monty Python troupe, about a certain part of the male anatomy, was subtitled "Not the ______
_________ Song"?

Answer: (Two Words)
Question 9 of 10
9. According to Monty Python, who is the first person you should never be rude to? Hint


Question 10 of 10
10. What famous Monty Python song is performed by Vikings? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Tony-award winning musical 'Spamalot' is mostly an adaptation of "Monty Python and the Holy Grail", but which Python movie does the finale come from?

Answer: The Life of Brian

Also used in the middle of the show, 'Always Look On The Bright Side Of Life' was originally sung by Brian's fellow crucifixees at the conclusion of "The Life of Brian".
2. Which American diplomat did the Monty Python troupe write a song about?

Answer: Henry Kissinger

Among other things, they said he had "...nicer legs than Hitler..."
3. In the "Monty Python's Flying Circus" TV show, 'The Lumberjack Song' is sung once by a barber, once by a pet shop proprietor. On the album "Monty Python Sings" what is the profession of the singer?

Answer: Weather forecaster

He is in the middle of giving the weather report when he declares what he really wanted to be.
4. In 'The Lumberjack Song' by Monty Python, what day does he go shopping?

Answer: Wednesday

"... and has buttered scones for tea."
5. In 'The Knights of the Round Table' from "Monty Python and the Holy Grail", which of these lines was sung solo?

Answer: "Have to push the pram a lot."

Although the Broadway musical took its name from one of the other lines, "I have to push the pram a lot" (the last line in the song) is a blatant example of just finding a new rhyming phrase.
6. In the film "Monty Python's Meaning of Life" the song 'Every Sperm is Sacred' is sung by the Protestants.

Answer: False

It is sung by the Catholics.
7. In the Monty Python song, what kind of animal is Eric?

Answer: Half a bee

Eric the Bee? No, Eric the Half a bee. He had an accident. (Take it away, Eric the Orchestra Leader!)
8. Which famous (or infamous) song by the Monty Python troupe, about a certain part of the male anatomy, was subtitled "Not the ______ _________ Song"?

Answer: Noel Coward

From "Monty Python's The Meaning of Life", this is the song sung by the pianist (say that fast and it's even funnier) before Mr. Creosote's entrance into the restaurant.
9. According to Monty Python, who is the first person you should never be rude to?

Answer: An Arab

As the admonitions become less politically correct, the song is ended when the singer is blown up.
10. What famous Monty Python song is performed by Vikings?

Answer: The Spam Song

Waitress: "Well, there's egg and bacon; egg, sausage and bacon; egg and spam; egg, bacon and spam; egg, bacon, sausage and spam; spam, bacon, sausage and spam; spam, egg, spam, spam, bacon and spam; spam, sausage, spam, spam, bacon, spam, tomato, and spam; spam, spam, spam, egg and spam; spam, spam, spam, spam, spam, spam, baked beans, spam, spam, spam; or Lobster Thermidor a Crevette with a mornay sauce served in a Provencale manner with shallots and aubergines garnished with truffle pate, brandy and with a fried egg on top and spam."

Vikings: (singing)
"Spam spam spam spam
Spam spam spam spam
Lovely Spam! Wonderful Spam!"
Source: Author orlandodaddy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us