FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monty Python Sings 101
Quiz about Monty Python Sings 101

Monty Python Sings 101 Trivia Quiz


The Python may have been extremely silly, but were actually quite adept song writers. This quiz tests how well you were paying attention during the musical interludes!

A multiple-choice quiz by ben3. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
ben3
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,503
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2084
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (5/10), Guest 120 (5/10), Guest 120 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In "Knights of the Round Table," which of the following was not used as a rhyme to the phrase "round table"? Hint


Question 2 of 10
2. In "Galaxy Song," how long does it take the earth to go around the galaxy? Hint


Question 3 of 10
3. In "I Like Chinese," how are the Chinese people described? Hint


Question 4 of 10
4. In "All Things Dull and Ugly" (sung church-hymm style), the Lord God made all these things EXCEPT for what? Hint


Question 5 of 10
5. In "The Lumberjack Song," one of the Python's most famous, what does the lumberjack wear on his feet? Hint


Question 6 of 10
6. What is "Medical Love Song" sung mostly about? Hint


Question 7 of 10
7. In "I'm So Worried," what source of worry does the singer mention several times? Hint


Question 8 of 10
8. In "Bruce's Philosophers Song," which philosopher was "particularly missed"? Hint


Question 9 of 10
9. In "Henry Kissinger," which of these descriptions does NOT appear in the song? Hint


Question 10 of 10
10. In "Decomposing Composers," who was "going to parties" in 1880, but "no fun anymore" in 1881? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 10 2024 : Guest 174: 5/10
Jun 02 2024 : Guest 120: 5/10
Jun 02 2024 : Guest 120: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In "Knights of the Round Table," which of the following was not used as a rhyme to the phrase "round table"?

Answer: Auntie Mabel

They "impersonate Clark Gable," do "routines and chorus scenes, with footwork impeccable," and in war they are "tough and able, quite indefatigable." They also "dance when'er we're able," and are often given rhymes that are "quite unsingable." But their shows are certainly "formidable"!
2. In "Galaxy Song," how long does it take the earth to go around the galaxy?

Answer: Two hundred million years

It's amazing how much factual (and accurate!) knowledge they crammed into this song. I can't help but imagine the look on Ptolemy's face were he to hear it! (This song could also be sub-titled, "Song That's Sure To Get You Burned At The Stake As A Heretic In The Early Middle Ages.")
3. In "I Like Chinese," how are the Chinese people described?

Answer: Cute and cuddly

And they're eager to please! Okay, they do say that "they only come up to your knees," but they don't actually come right out and say they're "short"! Subtlety, you know. You can tell when the song was written by the phrase "there's 900 million of them in the world today." As of 2007, that's off by a few hundred million!
4. In "All Things Dull and Ugly" (sung church-hymm style), the Lord God made all these things EXCEPT for what?

Answer: All things stank and odorous

Okay, they don't say he didn't make those things too, they just don't say that He did. C'mon, they also give Him credit for all things "putrid, foul and gangrenous," at least. The song would be too long if they listed everything!
5. In "The Lumberjack Song," one of the Python's most famous, what does the lumberjack wear on his feet?

Answer: High heels

"Suspendies and a bra," too! Hmmmmm...sounds like a bit too much information.
6. What is "Medical Love Song" sung mostly about?

Answer: Sexually transmitted diseases

Ewwww! Way too much information on this one! This song could easily be the hands-down winner in a competition for the "World's Grossest Lyrics."
7. In "I'm So Worried," what source of worry does the singer mention several times?

Answer: The baggage retrieval system they've got at Heathrow

He only mentions the other items once, but mentions the baggage retrieval system four times, and I'm really worried about that!
8. In "Bruce's Philosophers Song," which philosopher was "particularly missed"?

Answer: Socrates

Wittgenstein "was a beery swine, who was just as sloshed as Shlegel," Rene Descartes "was a drunken fart, I drink, therefore I am," and Plato, they say, "could stick it away, half a crate of whiskey every day." But Socrates, himself, is particularly missed. ("A lovely little thinker, but a bugger when he's pissed") For you non-British types out there, "pissed" is an English slang term for drunk.
9. In "Henry Kissinger," which of these descriptions does NOT appear in the song?

Answer: With your frumpy clothes

It's actually "funny clothes." (And "squishy nose"!) They actually use another word where I have substituted "breasts," but this is a family web site!
10. In "Decomposing Composers," who was "going to parties" in 1880, but "no fun anymore" in 1881?

Answer: Mussorgsky

Much like Johann Nepomuk Hummel, who was "chatting away nineteen to the dozen with his mates down the pub every evening" in 1836, but in 1837, "nothing." At least he had 1836, right? Giacomo Meyerbeer was simply "still alive" in 1863, but "not still alive" in 1864. You know, the pianos they played are still working, but they're all six feet underground. Sad.
Source: Author ben3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us