Quiz about Philosophers According to Monty Python
Quiz about Philosophers According to Monty Python

Philosophers According to Monty Python Quiz


All the descriptions have been taken from the lyrics of the "Philosophers Song". Most of the descriptions rhyme with the name. Can you match them all?

A matching quiz by gme24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
gme24
Time
4 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
382,839
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
276
Last 3 plays: Reamar42 (10/10), malidog (8/10), Guest 76 (10/10).
Mobile instructions: Press on an answer on the right. Then, press on the gray box it matches on the left.
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Real pissant  
John Stuart Mill
2. Boozy beggar  
Immanuel Kant
3. Could out-consume Schopenhauer  
Socrates
4. A beery swine  
Heidegger
5. Teach ya 'bout the raising of the wrist   
Wittgenstein
6. Is particularly missed  
Plato
7. Was particularly ill  
Hobbes
8. Half a crate of whiskey  
Nietzche
9. Fond of his dram  
David Hume
10. A drunken fart  
Rene Descartes






Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Real pissant

Answer: Immanuel Kant

Immanuel Kant is normally described as a dour, boring man whose daily walks acted as a clock to German housewives. When he was young apparently he was very partial to red wine and on many occasions he drank so much that he could not find his way home. So being described as a "real pissant" hits the nail on the head!
2. Boozy beggar

Answer: Heidegger

Martin Heidegger although a big advocate against drinking, especially by women, he was known to have a liking for German beer. So although we don't really know if he was a "boozy beggar" he must have experienced a headache or two!
3. Could out-consume Schopenhauer

Answer: David Hume

There is nothing to indicate that David Hume was a heavy drinker. In describing himself he says "and of great moderation in all my passions".
4. A beery swine

Answer: Wittgenstein

Ludwig Wittgenstein stated that "If people never did silly things nothing intelligent would ever get done". Drinking is one of the silly things that people normally do therefore he must have had a beer or two. The Python's statement of him being "a beery swine" cannot be proven conclusively.
5. Teach ya 'bout the raising of the wrist

Answer: Nietzche

The Pythons appear to have got this one completely wrong. Nietzsche hated alcohol because as he stated "it takes the pain away without actually solving the root cause of the problem".
6. Is particularly missed

Answer: Socrates

The first time Socrates is mentioned in the song the lyrics go ""Socrates, himself, was permanently" and a word to denote that he was completely drunk!
Here the Pythons got it completely right. Socrates could really drink everybody under the table! Drinking wine was part of any Greek symposium because symposium means to eat and drink. Normally philosophical discussions followed the meal.
7. Was particularly ill

Answer: John Stuart Mill

John Stuart Mill was not a drinking man, so Python must be right about him getting inebriated with half a pint of shandy.
8. Half a crate of whiskey

Answer: Plato

Plato was advocate of wine drinking saying that "it loosens a man's tongue" and therefore one can better understand what kind of man he is facing. He also asserted that whoever discovered beer was a very wise man. So, provided that he could get hold of it, half a crate of whiskey would have been put away by him.
9. Fond of his dram

Answer: Hobbes

Thomas Hobbes was a puritan who thought that "Drunkenness hinders the use of right reason". I am afraid that here the Pythons got it completely wrong!
10. A drunken fart

Answer: Rene Descartes

"I drink, therefore I am" makes sense as Rene Descartes did live a life of wine, women, song and gambling during his early years in Paris. The Pythons were therefore correct.
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 17 2023 : Reamar42: 10/10
Dec 18 2022 : malidog: 8/10
Dec 08 2022 : Guest 76: 10/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us