FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Monty PythonFocus on Eric
Quiz about Monty PythonFocus on Eric

Monty Python-Focus on Eric Trivia Quiz


Eric Idle wrote some of Python's best material. This quiz is about skits he wrote and lines he delivered.

A multiple-choice quiz by stageball. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Monty Python

Author
stageball
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
154,318
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1261
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following does Eric not say? Hint


Question 2 of 10
2. What confused Michael about the butcher? Hint


Question 3 of 10
3. "We don't have David Niven". What do we have? Hint


Question 4 of 10
4. What are we going to look at today on "The Money Program"? Hint


Question 5 of 10
5. "Crucifixion?" "No, freedom." Hint


Question 6 of 10
6. "There is something going on!" Hint


Question 7 of 10
7. "I've been told Dinsdale nailed your head to the floor." Hint


Question 8 of 10
8. "And the first question is for you, Karl Marx." Hint


Question 9 of 10
9. "Always look on the bright side of life." Hint


Question 10 of 10
10. "I was attacked by a bat." Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following does Eric not say?

Answer: He says them all

From "Nudge nudge", Eric's most popular skit.
2. What confused Michael about the butcher?

Answer: He was first rude, then polite, then rude again.

"A chicken sir, nice and ready for roasting."
3. "We don't have David Niven". What do we have?

Answer: His fridge

"His cheese and egg fridge. How generous".
4. What are we going to look at today on "The Money Program"?

Answer: "Money"

"Lots of it. In the studio and on film."
5. "Crucifixion?" "No, freedom."

Answer: "They said I hadn't done anything so I could go live on an island."

"Well off you go then." "No, I was pulling your leg. It's crucifixion really."
6. "There is something going on!"

Answer: "Lemming of the BDA."

"The big cheese!"
7. "I've been told Dinsdale nailed your head to the floor."

Answer: "Never. He was a smashing bloke. Used to mail his mother flowers and that. He was like a brother to me."

"But the police have film of him nailing your head to the floor." "Oh, yeah, he did that."
8. "And the first question is for you, Karl Marx."

Answer: "'The Hammers' is the nickname of what football team?"

"No help from the audience, please."
9. "Always look on the bright side of life."

Answer: "Give a whistle and this will help things work out for the best."

"You come from nothing you go back to nothing. What have you lost? Nothing."
10. "I was attacked by a bat."

Answer: "A cat?" "No, a bat."

"What a silly bunt."
Source: Author stageball

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us