FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Women in Pants
Quiz about Women in Pants

Women in Pants Trivia Quiz


This is a follow-up to my Men in Skirts quiz which seemed to be popular. This quiz concerns women in entertainment and literature that posed as men. Enjoy.

A multiple-choice quiz by jmoskow. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. TV & Movies Mixture
  8. »
  9. Something in Common

Author
jmoskow
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
173,519
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4293
Last 3 plays: mickeyp (9/10), Guest 175 (7/10), Guest 74 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What academy award winning actress starred as a women pretending to be a man that impersonates women in the 1982 movie "Victor, Victoria?" Hint


Question 2 of 10
2. What academy award winning actress posed as a man in the movie "Yentl" in order to study Jewish scripture like men? Hint


Question 3 of 10
3. What academy award winning actress posed as a man in order to act in plays in the movie "Shakespeare in Love?" Hint


Question 4 of 10
4. What male pen name was used by the famous British novelist Mary Ann Evans? Hint


Question 5 of 10
5. What actress won the Best Actress Academy Award for her portrayal of a girl living as a boy in the 1999 movie "Boys Don't Cry?" Hint


Question 6 of 10
6. What actress won a Best Supporting Oscar for her portrayal of a male character in the 1983 movie "The Year of Living Dangerously?" Hint


Question 7 of 10
7. What famous 1950's sitcom superstar dressed up as Charlie Chaplin in an episode of her show? Hint


Question 8 of 10
8. What teen movie in 1985 starring Joyce Hyser was about a teenage girl posing as a boy in another High School in order to enter a journalism competition? Hint


Question 9 of 10
9. Currer, Ellis, and Acton Bell were the male pen names of 3 famous sister authors that published their first work of poetry in 1846. Who were these famous sisters?

Answer: (3 words (First word "the", Last word "sisters", same initials as pen name))
Question 10 of 10
10. What academy award winning actress was known for always wearing pants both in the movies and real life? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : mickeyp: 9/10
May 23 2024 : Guest 175: 7/10
May 10 2024 : Guest 74: 9/10
May 08 2024 : rlandi1: 8/10
May 02 2024 : Guest 172: 9/10
Apr 19 2024 : sarahpplayer: 8/10
Apr 06 2024 : Hayes1953: 9/10
Apr 06 2024 : turaguy: 10/10
Mar 30 2024 : dan180dan180: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What academy award winning actress starred as a women pretending to be a man that impersonates women in the 1982 movie "Victor, Victoria?"

Answer: Julie Andrews

2. What academy award winning actress posed as a man in the movie "Yentl" in order to study Jewish scripture like men?

Answer: Barbra Streisand

Many people consider this film to be the crowning moment in Streisand's career. She also directed the movie. It was nominated for several academy awards and Streisand was disappointed when the film was shut-out.
3. What academy award winning actress posed as a man in order to act in plays in the movie "Shakespeare in Love?"

Answer: Gwyneth Paltrow

Women were not allowed to act on stage in Shakespeare's time. Judi Dench won Best Supporting Actress in this film for her portrayal of Queen Elizabeth I.
4. What male pen name was used by the famous British novelist Mary Ann Evans?

Answer: George Eliot

George (she) wrote "Silas Marner", "Middlemarch", "Adam Bede", and "The Mill on the Floss". She lived from 1819-1880.
5. What actress won the Best Actress Academy Award for her portrayal of a girl living as a boy in the 1999 movie "Boys Don't Cry?"

Answer: Hilary Swank

This movie is very brutal and violent. Many find it disturbing, but Swank was very believable as a cross-dresser that preferred to be seen as a male.
6. What actress won a Best Supporting Oscar for her portrayal of a male character in the 1983 movie "The Year of Living Dangerously?"

Answer: Linda Hunt

The 4' 9" Ms. Hunt plays a male cameraman assisting a very young Mel Gibson, a television correspondent in 1965 Southeast Asia.
7. What famous 1950's sitcom superstar dressed up as Charlie Chaplin in an episode of her show?

Answer: Lucille Ball

In another episode, Lucy's famous conveyor belt problem in a chocolate factory is based on a similar scene in Chaplin's movie "Modern Times."
8. What teen movie in 1985 starring Joyce Hyser was about a teenage girl posing as a boy in another High School in order to enter a journalism competition?

Answer: Just One of The Guys

The funniest guy in this movie is the younger brother played by Billy Jacoby. He teaches his sister how to act like a guy. Great teen flick.
9. Currer, Ellis, and Acton Bell were the male pen names of 3 famous sister authors that published their first work of poetry in 1846. Who were these famous sisters?

Answer: The Bronte Sisters

"Jane Eyre" (1847) was written by Charlotte Bronte. "Wuthering Heights (1847) was written by Emily Bronte. Ann Bronte wrote "Agnes Grey" (1847).
10. What academy award winning actress was known for always wearing pants both in the movies and real life?

Answer: Katharine Hepburn

In an interview, Barbara Walters asked the aging Hepburn if she owned a dress. She replied, "Yes, I own one that I am saving for your funeral." I hope you enjoyed my quiz. Be sure to check out my quiz on Men in Skirts.
Source: Author jmoskow

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us