Quiz about Animal Analogies III
Quiz about Animal Analogies III

Animal Analogies III Trivia Quiz


This is part three of my "Animal Analogies" quizzes. Hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by stripedape. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Animals for Kids
  8. »
  9. Animal Expressions and Wordplay

Author
stripedape
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
159,954
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
13230
Last 3 plays: GoodwinPD (10/10), Baldfroggie (10/10), ozzz2002 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Black Lab is to dog as Abyssinian is to what? Hint

cat
gerbil
dog
horse

2. Goat is to billy as horse is to what? Hint

foal
stallion
mare
donkey

3. Deer is to woods as monkey is to what? Hint

desert
1957 Porche Speedster
ocean
jungle

4. Rabbit is to hop as pelican is to what? Hint

tweet
fish
fly
bird

5. Butterfly is to flutter as salmon is to what? Hint

flutter
food
gills
swim

6. Leopard is to cat as wolf is to what? Hint

mosquito
cat
dog
pig

7. Chartreux is to Ragdoll as Dalmatian is to what? Hint

dog
Pekingese
Manx
Persian

8. Wile E. is to coyote as Bugs is to what? Hint

duck
bunny
goat
chicken

9. Monarch is to butterfly as emu is to what? Hint

ostrich
grass
bear
bird

10. Bird is to migrate as bear is to what? Hint

migrate
black
hibernate
grizzly


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Black Lab is to dog as Abyssinian is to what?

Answer: cat

The correct answer is "cat". A black lab is a breed of dog and an Abyssinian is a breed of cat.
2. Goat is to billy as horse is to what?

Answer: stallion

The correct answer is "stallion". A billy is a male goat and a stallion is a male horse.
3. Deer is to woods as monkey is to what?

Answer: jungle

The correct answer is "jungle". A deer lives in the woods or other places similar and a monkey lives in the jungle.
4. Rabbit is to hop as pelican is to what?

Answer: fly

The correct answer is "fly". Rabbits hop to travel and pelicans fly to travel.
5. Butterfly is to flutter as salmon is to what?

Answer: swim

The correct answer is "swim". A butterfly flutters along to travel and a salmon swims to travel.
6. Leopard is to cat as wolf is to what?

Answer: dog

The correct answer is "dog". The leopard is from the cat family and the wolf is from the dog family.
7. Chartreux is to Ragdoll as Dalmatian is to what?

Answer: Pekingese

The correct answer is "Pekinese". Both Chartreux and Ragdoll are breeds of cats. Dalmatian and Pekingese are breeds of dogs. Manx and Persian are other breeds of cats.
8. Wile E. is to coyote as Bugs is to what?

Answer: bunny

The correct answer is "bunny". Wile E. Coyote is a character from "Looney Tunes," which in his name states which animal he is. Bugs Bunny is also a popular cartoon character whose name states which kind of animal he is.
9. Monarch is to butterfly as emu is to what?

Answer: bird

The correct answer is "bird". A Monarch is a type of butterfly and an emu is a type of bird.
10. Bird is to migrate as bear is to what?

Answer: hibernate

The correct answer is "hibernate". Birds migrate for the winter and bears hibernate during the winter. Thanks for playing, hope you had fun!
Source: Author stripedape

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 01 2022 : GoodwinPD: 10/10
Nov 27 2022 : Baldfroggie: 10/10
Nov 21 2022 : ozzz2002: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Animal Aphorisms For Kids Easier
2. As Stubborn as a Mule Very Easy
3. Dog Got Your Tongue? Very Easy
4. Idiomatic Animals Easier
5. Got Ants in Your Pants? Very Easy
6. Animal Analogies II Very Easy
7. Animal Sayings Very Easy
8. Animal Expressions Very Easy
9. Just Like an Animal! Easier
10. Animal Analogies: Can you solve them? Easier
11. Animal Analogies IV Easier
12. Gone to the Dogs Very Easy

12/10/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us