FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Christmas Night All Is Bright
Quiz about Christmas Night All Is Bright

Christmas Night, All Is Bright Quiz


All about getting into the Christmas spirit!

A multiple-choice quiz by Zepper. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Holidays and Celebrations for Kids

Author
Zepper
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
371,580
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
997
- -
Question 1 of 10
1. Traditionally these are hung by the chimney with care, in hopes that St. Nick will soon be there. What are these? Hint


Question 2 of 10
2. We might hang a pickle on our Christmas tree every year to bring us what? Hint


Question 3 of 10
3. Catch me, catch me, if you can! Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. Christmas is the celebration of whose birth? Hint


Question 5 of 10
5. There's Donner, and Blitzen, and Comet, and Dasher, and Prancer, and Vixen, and Cupid, and Dancer ... and one more! Who is the red-nosed reindeer that I forgot? Hint


Question 6 of 10
6. In the song "The Twelve Days of Christmas" how many lords-a-leaping are there? Hint


Question 7 of 10
7. In what cold place does Santa live with his wife and elves? Hint


Question 8 of 10
8. If I want good luck I should eat an apple on Christmas Eve.


Question 9 of 10
9. The quote, "You'll shoot your eye out..." comes from what iconic Christmas movie? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of that grouchy Dr. Seuss character that lives on top of a mountain? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Traditionally these are hung by the chimney with care, in hopes that St. Nick will soon be there. What are these?

Answer: Stockings

In Germany, children leave their shoes outside the door to be filled with goodies from Santa.
2. We might hang a pickle on our Christmas tree every year to bring us what?

Answer: Good luck

Deep in the branches of the Christmas tree a pickle is tied to bring good luck. It is placed there after all of the ornaments have been put on.
3. Catch me, catch me, if you can! Who am I?

Answer: the gingerbread man

The ingredients for gingerbread are: flour, sugar, molasses, eggs, and (of course) ginger!
4. Christmas is the celebration of whose birth?

Answer: Jesus'

Jesus Christ was born in a manger to his mother Mary. Wise men came with gifts for the new baby.
5. There's Donner, and Blitzen, and Comet, and Dasher, and Prancer, and Vixen, and Cupid, and Dancer ... and one more! Who is the red-nosed reindeer that I forgot?

Answer: Rudolph

According to legend, nine reindeer pull Santa's sleigh.
6. In the song "The Twelve Days of Christmas" how many lords-a-leaping are there?

Answer: Ten

The ten lords-a-leaping stood for the ten commandments. There were twelve drummers. There were nine ladies dancing and there is no fourteenth day of Christmas in the song.
7. In what cold place does Santa live with his wife and elves?

Answer: North Pole

Santa lives at the North Pole. He's at the top of the world making toys and checking to see who's naughty or nice.
8. If I want good luck I should eat an apple on Christmas Eve.

Answer: True

It's a healthier choice than candy! There are a lot of Christmas superstitions, such as it was thought to be a bad omen if mince pies were eaten before Christmas Eve.
9. The quote, "You'll shoot your eye out..." comes from what iconic Christmas movie?

Answer: A Christmas Story

"A Christmas Story" came out in 1983. The main character of the story wanted a BB gun and everyone in the story told him "You'll shoot your eye out" when he told them the only thing he wanted for Christmas.
10. What is the name of that grouchy Dr. Seuss character that lives on top of a mountain?

Answer: The Grinch

The name of the movie is "How the Grinch Stole Christmas", based on the book of the same name by Dr. Seuss. The Grinch lives on the top of a mountain and does terrible things to the villagers.
Source: Author Zepper

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us