Quiz about Compound Words  Living Things
Quiz about Compound Words  Living Things

Compound Words - Living Things Quiz


Take two smaller words, put them together and you get a whole new word. Each of these compound words is a type of living thing.

A multiple-choice quiz by tazman6619. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wordplay for Kids
  8. »
  9. Compound Words for Kids

Author
tazman6619
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
321,577
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2805
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 73 (10/10), Guest 175 (10/10), psnz (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where you find clouds + a carefree adventure = a type of bird. Hint

Skylark
Meadowlark
Skyline
Snowbird

2. A boundary bush + another name for a pig = a spiny mammal, a famous one is named Sonic. Hint

Hedgehop
Hobnail
Hogwash
Hedgehog

3. A baby's toy + a slithery reptile = a venomous animal. Diamondback is a type of this animal. Hint

Rattlesnake
Kingsnake
Rattletrap
Copperhead

4. The yellow spread you put on your bread + to soar in the air = a beautiful insect with wings. Monarch is a type of it. Hint

Buttermilk
Butterfly
Butterfinger
Buttercup

5. The liquid that comes from a tree + another name for a lollipop = a type of bird. Yellow-bellied is a famous type of this bird. Hint

Sapsucker
Fingerlicker
Thumbsucker
Woodpecker

6. A male cow + an animal that hops = an amphibian that croaks. Hint

Bullfrog
Bulldozer
Bulldog
Bullpen

7. What you can put on your sandwich with peanut butter + an animal that lives in the water = something you find in the ocean when you go to the beach. Hint

Starfish
Bluefish
Catfish
Jellyfish

8. What you do for apples at Halloween + the opposite of dog = a type of feline. Hint

Wildcat
Bobcat
Tomcat
Bobtail

9. A fire breathing monster + to glide in the air = an insect also known as the devil's darning needle. Hint

Dragonfly
Housefly
Horsefly
Honeybee

10. Another name for a fence + what you see with = a type of fish. Hint

Pinkeye
Sockeye
Walleye
Ballroom


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where you find clouds + a carefree adventure = a type of bird.

Answer: Skylark

Where you find clouds = sky
A carefree adventure = lark
sky + lark = skylark
The skylark is one of many different types of lark. Interestingly, Meadowlarks are not in the same family of birds as skylarks.
2. A boundary bush + another name for a pig = a spiny mammal, a famous one is named Sonic.

Answer: Hedgehog

A boundary bush = hedge
Another name for a pig = hog
hedge + hog = hedgehog
Sonic, the Hedgehog, started out as a character in video games that then spun off into comics, cartoons and books.
3. A baby's toy + a slithery reptile = a venomous animal. Diamondback is a type of this animal.

Answer: Rattlesnake

A baby's toy = rattle
A slithery reptile = snake
rattle + snake = rattlesnake
The diamondback rattlesnake is a common snake in the western United States and is the name of the Major League Baseball team in Arizona, the Diamondbacks.
4. The yellow spread you put on your bread + to soar in the air = a beautiful insect with wings. Monarch is a type of it.

Answer: Butterfly

The yellow spread you put on your bread = butter
To soar in the air = fly
butter + fly = butterfly
When I lived in Venezuela we used to catch one of the most beautiful butterflies of all, the Brazilian Blue.
5. The liquid that comes from a tree + another name for a lollipop = a type of bird. Yellow-bellied is a famous type of this bird.

Answer: Sapsucker

The liquid that comes from a tree = sap
Another name for a lollipop = sucker
sap + sucker = sapsucker
The yellow-bellied sapsucker is a type of New World woodpecker.
6. A male cow + an animal that hops = an amphibian that croaks.

Answer: Bullfrog

A male cow = bull
An animal that hops = frog
bull + frog = bullfrog
Bullfrogs are found in North America, Australia, Africa and Asia.
7. What you can put on your sandwich with peanut butter + an animal that lives in the water = something you find in the ocean when you go to the beach.

Answer: Jellyfish

What you can put on your sandwich with peanut butter = jelly
An animal that lives in the water = fish
jelly + fish = jellyfish
Jellyfish are not actually fish. A group of jellyfish is called a bloom or swarm.
8. What you do for apples at Halloween + the opposite of dog = a type of feline.

Answer: Bobcat

What you do for apples at Halloween = bob
The opposite of dog = cat
bob + cat = bobcat
Bobcats are found in North America and are one of the smallest members of the cat family.
9. A fire breathing monster + to glide in the air = an insect also known as the devil's darning needle.

Answer: Dragonfly

A fire breathing monster = dragon
To glide in the air = fly
dragon + fly = dragonfly
Dragonflies have multifaceted or compound eyes and transparent wings. Bees are another insect with compound eyes.
10. Another name for a fence + what you see with = a type of fish.

Answer: Walleye

Another name for a fence = wall
What you see with = eye
wall + eye = walleye
Walleye are native to Canada and the Northern United States. They can be found in the Great Lakes among other places.
Source: Author tazman6619

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 22 2022 : Guest 73: 10/10
Nov 22 2022 : Guest 175: 10/10
Nov 19 2022 : psnz: 10/10
Oct 26 2022 : Guest 174: 10/10
Oct 25 2022 : PatElma: 6/10
Oct 18 2022 : golfmom08: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series Compound Words for Kids:

A selection of For Children quizzes featuring compound words.

  1. Compound Words - Living Things Very Easy
  2. Compound Words - Alphabetics A-H Very Easy
  3. Compound Words - Alphabetics I-Q Very Easy
  4. Compound Words - Alphabetics R-Z Very Easy
  5. Everyday Compound Words Very Easy
  6. Red Words Easier
  7. Pants on Fire Very Easy

11/26/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us