FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Diary of a Wimpy Kid The Meltdown
Quiz about Diary of a Wimpy Kid The Meltdown

"Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown" Quiz


A quiz on the 2018 children's book by Jeff Kinney.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Jeff Kinney

Author
pennie1478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
396,039
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
628
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 23 (7/10), Guest 73 (1/10), Guest 142 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. What weather phenomenon was happening in the beginning of the "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"? Hint


Question 2 of 10
2. For his international showcase project, what country was Greg given by his teacher in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"? Hint


Question 3 of 10
3. On the way home from school one day in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown", Greg stepped behind a rock in a neighbor's yard and used the bathroom.


Question 4 of 10
4. What gift did Greg, Rodrick, and Manny get from their Aunt Dorothy that all three of them loved in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"? Hint


Question 5 of 10
5. To warm up during a cold snap in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown", Greg and Rowley stopped at Greg's grandma's house to warm themselves. Who found them in the laundry room warming their clothes? Hint


Question 6 of 10
6. After Greg's boots melted to the fireplace, what did he use to protect his feet against the snow in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"? Hint


Question 7 of 10
7. Who gave Greg and Rowley the idea to build a snow fort in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"? Hint


Question 8 of 10
8. For their snow fort, what did Greg and Rowley put on their flag in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these stopped the snowball fight between the kids on Surrey Street in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"? Hint


Question 10 of 10
10. At the end of "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown", we learn that Greg failed his international showcase project.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 20 2024 : Guest 23: 7/10
May 17 2024 : Guest 73: 1/10
May 10 2024 : Guest 142: 1/10
May 09 2024 : Guest 24: 2/10
May 08 2024 : Guest 129: 10/10
May 05 2024 : Guest 173: 6/10
May 05 2024 : Guest 72: 0/10
May 05 2024 : Guest 71: 7/10
May 01 2024 : Guest 24: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What weather phenomenon was happening in the beginning of the "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"?

Answer: Heatwave

The book began in the month of January, when there was an uncommon heatwave happening. The school's heating system was still running, so everyone in the school was burning up inside the classroom.
2. For his international showcase project, what country was Greg given by his teacher in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"?

Answer: Malta

Greg remembered that he had started his project days after it was given, but then forgot about it and left it in his locker. He didn't have much time to finish it so he wrote random facts down on the tri-fold, put together food from the cafeteria that might have been food from Malta, and pulled clothes from the lost and found that looked like something people in Malta would wear.

The teacher made him do his project all over after a fight broke out in the room where they were having the exhibit, and several projects were ruined.
3. On the way home from school one day in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown", Greg stepped behind a rock in a neighbor's yard and used the bathroom.

Answer: False

Rowley had to go to the bathroom and they weren't close to his house so Rowley stepped behind a rock in Mr. Yee's front yard and used the bathroom. By the time Rowley was done, kids had started to gather around the yard to see what was happening.
4. What gift did Greg, Rodrick, and Manny get from their Aunt Dorothy that all three of them loved in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"?

Answer: Blanket

The blanket Aunt Dorothy got all three boys for Christmas was soft and heavy. Greg's mom had to make a schedule for the boys since all three of them wanted to use it at the same time. When the boys kept messing up the schedule, their mom took the blanket and kept it in her room.
5. To warm up during a cold snap in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown", Greg and Rowley stopped at Greg's grandma's house to warm themselves. Who found them in the laundry room warming their clothes?

Answer: Greg's mom

Greg's grandmother went south during the winter and came back during the spring. Greg knew where the key was, so he and Rowley used her house to get warm. Greg had to turn the heat on and they used the oven to warm themselves until the heat warmed the house.

While they were there, Greg and Rowley watched TV. When they were ready to head home, the boys used the dryer to warm their clothes. Greg's mom found them in the laundry room when she came over to do laundry since the washer/dryer at her house was broken.
6. After Greg's boots melted to the fireplace, what did he use to protect his feet against the snow in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"?

Answer: He used pizza boxes as snow shoes.

Greg thought he would warm his boots before he put them on so his feet wouldn't freeze. He kept the boots too close to the fire and the rubber soles melted to the fireplace. He took two old pizza boxes and tied them onto his sneakers with duct tape. It worked half way to school; then the pizza boxes became soggy and dogs attacked the boxes for the pizza Greg left inside them.
7. Who gave Greg and Rowley the idea to build a snow fort in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"?

Answer: Greg's dad

Greg's dad told Greg he used to build snow forts when he was a kid, so Rowley and Greg decided if they had to stay outside that they would build a snow fort. They shaped snow into blocks and built a snow fort on low ground.
8. For their snow fort, what did Greg and Rowley put on their flag in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"?

Answer: Dead wolf

Greg used an old pillowcase he found in the laundry room, and markers to decorate the flag. Greg wanted a bloody axe head, but Rowley wanted a wolf head so the boys compromised and a wolf head with an axe through it was used. When they put their flag up on top of their snow fort, other kids began putting flags up on their snow forts.
9. Which of these stopped the snowball fight between the kids on Surrey Street in "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown"?

Answer: A snowplow took the snow off the road.

A knockdown drag out snowball fight had started between the kids of Surrey Street. They were using homemade snowballs and snowballs they bought from a kid that was selling them to make money. The only reason the snowball fight stopped was because the snowplow removed most of the snow from the road, and the kids lost interest after that.
10. At the end of "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown", we learn that Greg failed his international showcase project.

Answer: False

There was never any mention of whether Greg passed or failed his project. The storyline was never mentioned again after Greg was told by his teacher that he would have to redo his project.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Show Me 100!:

Every quiz in this list has less than 100 plays. Will you be the 100th player? Go ahead, show me 100!

  1. Melody Time Average
  2. Dinosaur Average
  3. "The Ranch": Part Seven Average
  4. "The Ranch": Part Eight Average
  5. Home on the Range Average
  6. Baby Yoda and the Gang! Average
  7. Bolt Average
  8. Lilo & Stitch Average
  9. Atlantis: The Lost Empire Average
  10. The Emperor's New Groove Average
  11. Fantasia 2000 Average
  12. "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown" Average

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us