FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Home on the Range
Quiz about Home on the Range

10 Home on the Range Questions | Movies Trivia Quiz


Disney's 2004 animated western movie was released in the United States on April 2, 2004.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K
  8. »
  9. Home on the Range

Author
pennie1478
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
401,055
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
155
- -
Question 1 of 10
1. In the movie "Home on the Range", Roseanne Barr voiced a dairy cow who went by what name? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of the dairy farm that was being put up for auction after Abner Dixon's farm? Hint


Question 3 of 10
3. Who owned the dairy farm that offered to take Abner Dixon's cow? Hint


Question 4 of 10
4. Chugwater's sheriff had a horse with a flair for the dramatic. What was his name? Hint


Question 5 of 10
5. Maggie, Grace and Mrs. Caloway set off to find Alameda Slim for the reward money. Which one of the cows was tone deaf and therefore constantly sang off key? Hint


Question 6 of 10
6. How did Alameda Slim get all the cows he stole to follow him? Hint


Question 7 of 10
7. What animal guarded Echo Mine, where Alameda Slim was holding the cows? Hint


Question 8 of 10
8. Almost too late, Buck found out that Rico, the bounty hunter, was working for Alameda Slim.


Question 9 of 10
9. Mrs. Caloway is a very soft spoken, gentle cow. What turns her into an angry cow? Hint


Question 10 of 10
10. What place did Maggie, Grace, and Mrs. Caloway win at the fair, along with the other animals at the farm? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 11 2024 : Guest 49: 10/10
Apr 01 2024 : Guest 166: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the movie "Home on the Range", Roseanne Barr voiced a dairy cow who went by what name?

Answer: Maggie

The Disney western took place in 1889. Because Maggie's home was being put up for auction, Maggie was sent to live on a dairy farm by her owner Abner Dixon. Maggie was a three time Golden Udder Award winner and a sassy cow. Roseanne's character of Maggie is the reason why the Disney movie was rated PG.
2. What was the name of the dairy farm that was being put up for auction after Abner Dixon's farm?

Answer: Patch of Heaven

Maggie said Patch of Heaven was a dairy farm, but there were only two other cows on the farm. Patch of Heaven was to be the next farm auctioned because the owner didn't have $750 dollars to pay the mortgage.
3. Who owned the dairy farm that offered to take Abner Dixon's cow?

Answer: Pearl

Pearl couldn't afford to pay the mortgage on Patch of Heaven so Maggie, Grace, and Mrs. Calloway went in search of Alameda Slim so they could get the bounty on him and pay off the mortgage. Unbeknownst to Maggie, Alameda Slim (aka: Yancey O'Dell) bought the farm where she once lived.
4. Chugwater's sheriff had a horse with a flair for the dramatic. What was his name?

Answer: Buck

Buck had a vivid imagination and always imagined himself involved in a gunfight or taking down a criminal. He wanted to be more than just the sheriff's horse. When the bounty hunter, Rico, needed a fresh horse to track down Alameda Slim, Buck happily took on the role.
5. Maggie, Grace and Mrs. Caloway set off to find Alameda Slim for the reward money. Which one of the cows was tone deaf and therefore constantly sang off key?

Answer: Grace

Grace (voiced by Jennifer Tilly) sang "Home on the Range" and "She'll Be Coming Around The Mountain" while the three cows were hunting for Alameda Slim. Two vultures circled around Grace while she sang and had to be told by Maggie that Grace was not dying; she just couldn't sing. Grace told everyone she had perfect pitch.
6. How did Alameda Slim get all the cows he stole to follow him?

Answer: Slim's yodel was hypnotizing.

Alameda Slim had a yodel that for some unknown reason hypnotized all the cows. With the help of his yodel, he had stolen over five hundred cows. Alameda would have them shipped out on a train and collect the money. He would use the money to buy the next property on his map.
7. What animal guarded Echo Mine, where Alameda Slim was holding the cows?

Answer: Buffalo

Junior, a buffalo, guarded the opening of Echo Mine. When Buck tried to get into the mine, the buffalo wouldn't let him in. When Maggie, Grace, and Mrs. Caloway came to the mine, the buffalo let them in because he was only allowing cows into the mine.
8. Almost too late, Buck found out that Rico, the bounty hunter, was working for Alameda Slim.

Answer: True

Buck wanted to work with Rico so badly that he switched places with another horse to be Rico's horse again. When Buck found out that Rico was bad and working for Alameda Slim, he did everything possible to rescue Maggie, Grace, and Mrs. Caloway.
9. Mrs. Caloway is a very soft spoken, gentle cow. What turns her into an angry cow?

Answer: Someone taking her hat

Maggie finds out first hand what Mrs. Caloway is like when someone takes her hat. When she, Grace, and Mrs. Caloway need to get off the train, Maggie takes Mrs. Caloway's hat. The action causes Mrs. Caloway to charge at Maggie. Mrs. Caloway busts through the train door, allowing them to get off the train.
10. What place did Maggie, Grace, and Mrs. Caloway win at the fair, along with the other animals at the farm?

Answer: First place

At the end of the movie, Grace, Maggie, and Mrs. Caloway were returning from the fair along with other animals from the farm. The three cows won first place and their owner nailed their ribbons to the stalls. Lucky Jack rabbit moved into Jeb the goat's barrel and Junior, the buffalo, moved onto the ranch with the others.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Show Me 100!:

Every quiz in this list has less than 100 plays. Will you be the 100th player? Go ahead, show me 100!

  1. Melody Time Average
  2. Dinosaur Average
  3. "The Ranch": Part Seven Average
  4. "The Ranch": Part Eight Average
  5. Home on the Range Average
  6. Baby Yoda and the Gang! Average
  7. Bolt Average
  8. Lilo & Stitch Average
  9. Atlantis: The Lost Empire Average
  10. The Emperor's New Groove Average
  11. Fantasia 2000 Average
  12. "Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown" Average

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us