Quiz about Do You Know Right From Wrong
Quiz about Do You Know Right From Wrong

Do You Know Right From Wrong? Trivia Quiz


Do you know right from wrong? A quiz on kid safety!

A multiple-choice quiz by kana205. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Safety for Kids

Author
kana205
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
359,300
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1769
Last 3 plays: Guest 87 (9/10), ozzz2002 (10/10), zorba_scank (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Should you swallow bubblegum?

Yes
No

2. When you are about to walk in a crosswalk what should you ALWAYS do if you have a parent with you? Hint

Hold mom/dad's hand
Work in the garden
Eat ice cream
Take a bath

3. What should you NOT do when there is a thunderstorm? Hint

Eat
Take a bath
Read a book
Make your bed

4. When you are going to be outside for a long period of time, what should you ALWAYS wear? Hint

Socks
Sunscreen
Perfume
Tissues

5. If you are getting bullied at school, which of the following should you do? Hint

Read a book
Talk on the phone
Take a bath
Talk to a trusted adult

6. When you are brushing your teeth, do you swallow the leftover toothpaste?

Yes
No

7. Which of the following should you do before eating to make sure you don't get sick? Hint

Write a letter
Wash your hands
Read
Ride your bicycle

8. When you are cutting something with scissors, who should always be around? Hint

Your pet
An adult
Your little cousin
Your teddy bear

9. When you are on the internet, who should you NEVER talk to? Hint

Your cousin
Your mom
Your friends
Strangers

10. When you go into the woods with your family, you can touch all the trees you want.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Should you swallow bubblegum?

Answer: No

You shouldn't swallow bubblegum because it could get stuck in your throat and cause you to have trouble breathing. I suggest just throwing it away in the trash when you get done chewing it.
2. When you are about to walk in a crosswalk what should you ALWAYS do if you have a parent with you?

Answer: Hold mom/dad's hand

When you are about to walk in a crosswalk, always hold mom or dad's hand. Especially in a busy town.
3. What should you NOT do when there is a thunderstorm?

Answer: Take a bath

You shouldn't take a bath or talk on the phone when there is a thunderstorm going on outside because it increases the possibility of you getting electrocuted.
4. When you are going to be outside for a long period of time, what should you ALWAYS wear?

Answer: Sunscreen

You should wear sunscreen when you are going to be out in the sun for a while. It will keep you from getting sunburned.
5. If you are getting bullied at school, which of the following should you do?

Answer: Talk to a trusted adult

Bullying is a serious thing. If you are getting bullied, talk to a trusted adult. Like a teacher or your mom and dad. Also don't be a bully.
6. When you are brushing your teeth, do you swallow the leftover toothpaste?

Answer: No

Toothpaste can be poisonous if swallowed. Always spit out your toothpaste into the sink when you're done.
7. Which of the following should you do before eating to make sure you don't get sick?

Answer: Wash your hands

Always wash your hands before eating. There are germs on your hands that can make you sick if they get into your body.
8. When you are cutting something with scissors, who should always be around?

Answer: An adult

When you are cutting something, like paper, with scissors, always have an adult around. Ask them to help you and they most likely will.
9. When you are on the internet, who should you NEVER talk to?

Answer: Strangers

Never talk to strangers. Some people join websites to talk to little children and to hurt them. Talk to people you know but never strangers.
10. When you go into the woods with your family, you can touch all the trees you want.

Answer: False

Some trees have poison ivy on them. Poison ivy makes you really itchy.
Source: Author kana205

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 14 2023 : Guest 87: 9/10
Jan 13 2023 : ozzz2002: 10/10
Jan 03 2023 : zorba_scank: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 199: 10/10
Dec 26 2022 : Guest 71: 10/10
Dec 18 2022 : Guest 162: 10/10
Dec 18 2022 : anaw3430: 10/10
Dec 12 2022 : Guest 76: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 87: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Street Smarts Very Easy
2. Fire Safety in the Home Very Easy
3. Stay Safe Online Very Easy
4. Car Safety Very Easy
5. Safety in the Sun Average
6. School Bus Safety Easier
7. Safety in the Lab! Easier
8. Call the Police Very Easy
9. Stay Safe Around the House Very Easy
10. Safety in the Water Easier
11. Right or Wrong for Kids Very Easy
12. Public Safety for Kids Very Easy

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us