FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Home Alone
Quiz about Home Alone

Home Alone Trivia Quiz


Home was alone until another word joined on. Add the word home to a second word to make a new word.

A multiple-choice quiz by leith90. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wordplay for Kids
  8. »
  9. Compound Words for Kids

Author
leith90
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
397,164
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
960
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (10/10), Guest 172 (9/10), genoveva (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Home + chore = task set by a teacher to be done after school Hint


Question 2 of 10
2. Home + make longer = the last part of a race Hint


Question 3 of 10
3. Home + created = not bought in a store Hint


Question 4 of 10
4. Home + small city or village = your local area Hint


Question 5 of 10
5. Home + nearing = American high school tradition Hint


Question 6 of 10
6. Home + became older and bigger = what vegetables from your garden are Hint


Question 7 of 10
7. Home + how the spider made its web = simple fabric made from your own yarn Hint


Question 8 of 10
8. Home + the part of you that you can see = someone who doesn't like to go out. Hint


Question 9 of 10
9. Home + a separate part of the house = place for daily assembly at school Hint


Question 10 of 10
10. Home + unwell = How you might feel when away from family Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 75: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 172: 9/10
May 31 2024 : genoveva: 10/10
May 28 2024 : Guest 99: 10/10
May 05 2024 : Guest 174: 10/10
Apr 28 2024 : TNKeeva: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Home + chore = task set by a teacher to be done after school

Answer: Homework

Chore = work. No-one likes doing chores, but if you do them quickly, you've got more time to play.

Homework is school work that your teacher wants to do at home. And not many people like it, because home time is play time!
2. Home + make longer = the last part of a race

Answer: Homestretch

Make longer = stretch. You can stretch elastic to make it longer, but be careful, it can hurt when it snaps back!

The homestretch is the last part of a race or task, when you're nearly finished.
3. Home + created = not bought in a store

Answer: Homemade

Created = made. Created is a fancy word for made. Yesterday you created a tower using building blocks.

Homemade is anything not store bought. Like the clothes your mum made, or the cake she baked.
4. Home + small city or village = your local area

Answer: Hometown

Small city or village = town. When you send a letter or a card you need to write the street and town on the envelope so the postman knows where to go.

Your hometown is the place where you live. It might be a small town or a small part of a big city, but it's where your home is.
5. Home + nearing = American high school tradition

Answer: Homecoming

Nearing = coming. When your friends are coming over to play, they are approaching, getting nearer or due soon.

The Homecoming festival is a big event at American high schools. Past students are invited back, so are coming home to their school. After the football games and parades is the dance where the Homecoming King and Queen are chosen. They are invited back the next year to crown the new King and Queen.
6. Home + became older and bigger = what vegetables from your garden are

Answer: Homegrown

Became older = grown. An adult is a child who has grown up.

Homegrown vegetables and fruit have been planted and looked after by you in your garden. The opposite is store-bought.
7. Home + how the spider made its web = simple fabric made from your own yarn

Answer: Homespun

A spider's web is spun. Spun is the past tense of spin. Spiders spin a web today but spun a web yesterday. You can spin round and round until you get dizzy.

Homespun fabric is made at home from yarn from your own sheep or goats. It can also be called home weave. It is quite thick and rough material, not as soft as fabric that is woven on a machine. Home spinning is not done much now except as a display.
8. Home + the part of you that you can see = someone who doesn't like to go out.

Answer: Homebody

Part of you that you can see = body. When you look in the mirror you can see yourself. You can see your body, but you can't see your mind.

A homebody likes to stay at home and doesn't want to go out much. Some people like the quiet, some people like to play and talk.
9. Home + a separate part of the house = place for daily assembly at school

Answer: Homeroom

A separate part of the house = room. Like your bedroom or the bathroom.

Homeroom is a class where the teacher marks the roll and gives any announcements.
10. Home + unwell = How you might feel when away from family

Answer: Homesick

Unwell = sick. If you feel sick you can also say you feel ill.

Homesick is the feeling you sometimes get when you're away at camp. You are with your friends and having fun but you miss your family and your home.
Source: Author leith90

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Team Red at Home:

These quizzes were created by Team Red for the 2019 Team Task Challenge, with the only link being that the titles included the word 'Home'.

  1. In the Red: Herrings Easier
  2. Pieces of Ate Very Easy
  3. Home Alone Very Easy
  4. A Spell Abroad Very Easy
  5. Stop Twisting My Words Easier
  6. What Is My Middle Name? Easier
  7. It's Not All Black and White Easier

Also part of quiz list
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us