FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New Zealand For Kids
Quiz about New Zealand For Kids

New Zealand For Kids Trivia Quiz


New Zealand is a beautiful and fascinating country, let's see how much you know about it!

A multiple-choice quiz by Dizart. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Author
Dizart
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,162
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2401
Last 3 plays: Guest 161 (10/10), Guest 115 (10/10), Guest 115 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. New Zealand is a large country located in which ocean? Hint


Question 2 of 10
2. Which city is the capital of New Zealand? Hint


Question 3 of 10
3. New Zealand is made up of a number of islands, but two of these are much bigger than the others and contain most of the population. What are the names of these islands? Hint


Question 4 of 10
4. What name is given to the original inhabitants of New Zealand? Hint


Question 5 of 10
5. If you visit New Zealand and are into sports, then you will soon become aware that rugby union is the national sport. What is the nickname of the New Zealand national team, who won their second World Cup in 2011? Hint


Question 6 of 10
6. New Zealanders are often referred to by which nickname which shares its name with a bird found only in that country? Hint


Question 7 of 10
7. The highest mountain in New Zealand is named after which famous explorer who visited the islands in the 18th century? Hint


Question 8 of 10
8. New Zealand has a great variety of scenery which has led to it being the location for many movies. Which one of these series of films was made in New Zealand? Hint


Question 9 of 10
9. New Zealand was the first modern country in the world to allow women to vote in elections.


Question 10 of 10
10. If you happen to visit New Zealand on February 6th, you will be able to help them celebrate which annual holiday? Hint





Most Recent Scores
Today : Guest 161: 10/10
Today : Guest 115: 10/10
Today : Guest 115: 10/10
Today : Guest 203: 10/10
Jul 17 2024 : Guest 122: 10/10
Jul 17 2024 : Guest 203: 9/10
Jul 17 2024 : Guest 203: 10/10
Jul 16 2024 : Guest 203: 9/10
Jul 16 2024 : Guest 161: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. New Zealand is a large country located in which ocean?

Answer: Pacific

New Zealand is located in the southwestern Pacific Ocean, approximately 900 miles to the east of Australia. The continent of which New Zealand is a part has been variously referred to as Australia, Australasia and Oceania.
2. Which city is the capital of New Zealand?

Answer: Wellington

Auckland is the biggest city in New Zealand, but Wellington is the capital. It took its name from the famous British soldier and Prime Minister, the Duke of Wellington.
3. New Zealand is made up of a number of islands, but two of these are much bigger than the others and contain most of the population. What are the names of these islands?

Answer: North Island & South Island

North Island is the more heavily populated of the two, containing the cities of Auckland and Wellington. South Island is bigger than its northern neighbour, but with a lot less people living there. The biggest cities on South Island are Christchurch and Dunedin.
4. What name is given to the original inhabitants of New Zealand?

Answer: Maoris

The Maori people originally came from other Pacific islands in the 13th century. In the early 21st century they made up around 15% of the population of New Zealand. They still have their own language, although English is by far the most commonly spoken language in the country.
5. If you visit New Zealand and are into sports, then you will soon become aware that rugby union is the national sport. What is the nickname of the New Zealand national team, who won their second World Cup in 2011?

Answer: All Blacks

The nickname reflects their all black strip. New Zealand won the very first World Cup in 1987, and triumphed again in 2011. On both occasions, they defeated France in the final.
6. New Zealanders are often referred to by which nickname which shares its name with a bird found only in that country?

Answer: Kiwis

The kiwi is a flightless bird found only in New Zealand. The nickname was first used to refer to the country's soldiers, but soon spread to refer to anyone from New Zealand.
7. The highest mountain in New Zealand is named after which famous explorer who visited the islands in the 18th century?

Answer: James Cook

Mount Cook, also known as Aoraki, is located in a mountain range called the Southern Alps, and is over 12,000 feet tall. It is named after the British explorer James Cook who circumnavigated and mapped the country.
8. New Zealand has a great variety of scenery which has led to it being the location for many movies. Which one of these series of films was made in New Zealand?

Answer: Lord of the Rings

The director of the "Lord of the Rings" movies, Peter Jackson, is a New Zealander. All three "LOTR" films were made entirely in his home country.
9. New Zealand was the first modern country in the world to allow women to vote in elections.

Answer: True

In November 1893, women in New Zealand voted in a general election. In comparison, women didn't get to vote in the UK until 1918, whilst American women had to wait unitl 1920 before they were allowed to cast their votes.
10. If you happen to visit New Zealand on February 6th, you will be able to help them celebrate which annual holiday?

Answer: Waitangi Day

Waitangi Day celebrates the signing of the Treaty of Waitangi in 1840, the document which formally created New Zealand as a nation.
Independence Day and Memorial Day are American holidays which are not recognised in New Zealand.
Source: Author Dizart

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us