FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Not Fair
Quiz about Not Fair

Not Fair! Trivia Quiz


This quiz will explore some of the basic things in life that are simply not fair.

A multiple-choice quiz by lout62001. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. General Topics for Kids

Author
lout62001
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
366,027
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1562
Last 3 plays: Guest 1 (2/10), Guest 1 (2/10), egads53 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. During English class, Johnny's cell phone goes off while the teacher is writing on the blackboard. The teacher asks who is to blame and Johnny indicates that it was his classmate. What is not fair about Johnny's response? Hint


Question 2 of 10
2. While waiting at the school cafeteria for his hot lunch one of Johnny's classmates butts in line ahead of him and so Johnny yells, "Not fair"! What is another term for butting in line? Hint


Question 3 of 10
3. Johnny and his classmates while eating lunch at school are seen throwing some of their food and wrappers on the floor. What is the word for the unfair action they did that caused the janitor to get angry? Hint


Question 4 of 10
4. Johnny goes into the convenience store the other day and is caught stealing a chocolate bar. The shopkeeper did not call the police but told Johnny that what he did was not fair. What crime did Johnny commit? Hint


Question 5 of 10
5. During his math test Johnny is peering over at his classmate's paper and copying the answers. The teacher sees his actions, tells him that what he did was not fair and marks him with a zero. What is Johnny accused of doing? Hint


Question 6 of 10
6. While on recess in the schoolyard Johnny is observed swinging a cat by its tail. The yard monitor scolds him and indicates that causing pain to an animal is not fair. What unjust act is Johnny guilty of? Hint


Question 7 of 10
7. Johnny is seen crying one day and when his teacher asks why, it is determined that he is being continuously tormented by one of the older students. What is the term for this unfair practice? Hint


Question 8 of 10
8. Johnny is smitten by one of the girls at his school and so they agree to go on a date. Unfortunately, he is stood up and is left saddened. The girl's action was not fair and might have left Johnny in what state? Hint


Question 9 of 10
9. During his Little League baseball game Johnny hits a line drive down the third base line but the ball is deemed not fair. What was the call made by the umpire? Hint


Question 10 of 10
10. While on their way home after school, Johnny and his friends decide to throw rocks at the windows of a house causing them to break. What unfair act did they commit? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 1: 2/10
Mar 01 2024 : Guest 1: 2/10
Feb 28 2024 : egads53: 9/10
Feb 01 2024 : Guest 68: 9/10
Jan 30 2024 : Guest 172: 10/10
Jan 16 2024 : Guest 98: 8/10
Jan 06 2024 : kkt: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During English class, Johnny's cell phone goes off while the teacher is writing on the blackboard. The teacher asks who is to blame and Johnny indicates that it was his classmate. What is not fair about Johnny's response?

Answer: He is lying

Lying means that someone is dishonest by not telling the truth. Some synonyms for lying are deceiving and fibbing, among others.
2. While waiting at the school cafeteria for his hot lunch one of Johnny's classmates butts in line ahead of him and so Johnny yells, "Not fair"! What is another term for butting in line?

Answer: Queue Jumping

Jumping the queue means that somebody has moved to the front of the line ahead of others who have been waiting longer. The word queue is also used in computer science in reference to data that is waiting to be processed.
3. Johnny and his classmates while eating lunch at school are seen throwing some of their food and wrappers on the floor. What is the word for the unfair action they did that caused the janitor to get angry?

Answer: Littering

Littering is not using garbage cans for your trash. If you are caught littering in public you might get fined by the police.
4. Johnny goes into the convenience store the other day and is caught stealing a chocolate bar. The shopkeeper did not call the police but told Johnny that what he did was not fair. What crime did Johnny commit?

Answer: Theft

Theft is defined as taking the property of another without consent. In Canada, the Youth Criminal Justice Act governs the prosecution of youths for criminal offenses.
5. During his math test Johnny is peering over at his classmate's paper and copying the answers. The teacher sees his actions, tells him that what he did was not fair and marks him with a zero. What is Johnny accused of doing?

Answer: Cheating

Cheating is defined as breaking the rules to gain an unfair advantage. Some other examples where cheating occurs would include playing games and sports.
6. While on recess in the schoolyard Johnny is observed swinging a cat by its tail. The yard monitor scolds him and indicates that causing pain to an animal is not fair. What unjust act is Johnny guilty of?

Answer: Cruelty

Cruelty is an act that causes pain and suffering. PETA is an organization that provides for animals some measure of protection against cruelty.
7. Johnny is seen crying one day and when his teacher asks why, it is determined that he is being continuously tormented by one of the older students. What is the term for this unfair practice?

Answer: Bullying

Bullying is the act of intimidating and forcing someone to do what he or she does not want to do. It happens regularly in schools and has now become a problem on the internet.
8. Johnny is smitten by one of the girls at his school and so they agree to go on a date. Unfortunately, he is stood up and is left saddened. The girl's action was not fair and might have left Johnny in what state?

Answer: Humiliated

To humiliate someone is to make them feel ashamed or foolish. In Johnny's case, he was left feeling hurt and embarrassed.
9. During his Little League baseball game Johnny hits a line drive down the third base line but the ball is deemed not fair. What was the call made by the umpire?

Answer: Foul Ball

The boundaries of a baseball diamond are marked by lines extending from home plate down both the first base and third base bags and out to the foul poles in the outfield. A ball landing to the exterior of the boundary is deemed a foul ball.
10. While on their way home after school, Johnny and his friends decide to throw rocks at the windows of a house causing them to break. What unfair act did they commit?

Answer: Vandalism

Vandalism is when one purposely damages the property of others. It is a crime that is punishable by the courts.
Source: Author lout62001

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #29:

Never say no! This challenge-- yes!-- is all about the negative as our authors in the Author's Lounge received titles all with a negative spin. This Commission released in June 2013.

  1. You'll Never Finish Alive! Average
  2. Do Not Pass Go Easier
  3. Not On My Watch Easier
  4. No Retreat, No Surrender Average
  5. Nothing Can Be Avoided - Murphy's Law Tough
  6. Litotes Aren't That Bad Easier
  7. Not In My Backyard! Very Easy
  8. Hey, Don't Do That Average
  9. Not Tonight Josephine Average
  10. Thank You For Not Smoking Average
  11. There's No Way Out of This Mess Average
  12. No, A Thousand Times No! Easier

3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us