FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Not In My Backyard
Quiz about Not In My Backyard

Not In My Backyard! Trivia Quiz


Living in West Virginia, these are some animals I don't want to find in my backyard.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Animals for Kids
  8. »
  9. What Animal Am I?

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,944
Updated
Mar 16 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1119
Last 3 plays: Kat1982 (8/10), Guest 75 (9/10), Guest 131 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. Living in West Virginia, there are some animals I don't expect to see in my backyard. One of the animals I don't expect to see is large, gray, and has two giant tusks sticking out of his mouth. I don't care if it does look like Dumbo. What is this animal called that I don't want to find in my backyard? Hint


Question 2 of 10
2. I don't think I'll be calling "Here kitty, kitty, kitty" to this cat anytime soon. This spotted cat is known to be fast and wild. Oh, it also shares its name with a car. What animal do I never want to see in my backyard? Hint


Question 3 of 10
3. I don't ever want to find this animal in my backyard. He is smaller than an elephant and has a giant horn on his nose. Hunters try to kill the animals for their horns. What animal do I not want to find in my backyard? Hint


Question 4 of 10
4. What's black and white and read all over? A newspaper. However, this animal is also black and white but enjoys eating bamboo over reading newspapers. What animal do I not want to find in my backyard? Hint


Question 5 of 10
5. This is an animal I definitely don't want in my backyard, especially since they have a tendency to scream and growl if they want food that you have. I don't care that this Australian animal was featured prominently as a Looney Toon cartoon character. I don't ever want to see the scary thing in my backyard. What is this animal that I am talking about? Hint


Question 6 of 10
6. Although colorful, there is more of a chance of me finding this bird on my box of Froot Loops then in my backyard. What bird am I talking about? Hint


Question 7 of 10
7. Even though his long neck could help me out in my household and outdoor chores, I don't think I will ever see this animal in my backyard. What long necked animal will not be in my backyard? Hint


Question 8 of 10
8. I don't care if this animal with a mane played a cross-eyed cat or king of the jungle, I still don't want to find him in my backyard. What animal am I describing? Hint


Question 9 of 10
9. Jack London might have thought these animals were great enough to write about, but I don't want this hairy animal anywhere near my backyard. What dog-like animal does Jack London have a flair for writing about and I don't want in my backyard? Hint


Question 10 of 10
10. I don't care if it is Cheetah or Judy, I don't want this furry primate anywhere near my backyard. What animal do I not want to see in my backyard? Hint





Most Recent Scores
Apr 05 2024 : Kat1982: 8/10
Apr 02 2024 : Guest 75: 9/10
Mar 29 2024 : Guest 131: 10/10
Mar 29 2024 : Guest 90: 9/10
Mar 28 2024 : toddruby96: 10/10
Mar 25 2024 : jonnowales: 9/10
Mar 24 2024 : Guest 73: 10/10
Mar 20 2024 : Guest 24: 10/10
Mar 20 2024 : Guest 172: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Living in West Virginia, there are some animals I don't expect to see in my backyard. One of the animals I don't expect to see is large, gray, and has two giant tusks sticking out of his mouth. I don't care if it does look like Dumbo. What is this animal called that I don't want to find in my backyard?

Answer: Elephant

The elephant is the largest land animal in the world. It has a long truck that is made up of his nose and upper lip. The elephant has 26 teeth. The tusks of an elephant which are on the outside of the elephant's mouth are known as his incisors.
2. I don't think I'll be calling "Here kitty, kitty, kitty" to this cat anytime soon. This spotted cat is known to be fast and wild. Oh, it also shares its name with a car. What animal do I never want to see in my backyard?

Answer: Jaguar

The jaguar is a beautiful, but dangerous cat. The jaguar can be 6 feet long and weigh up to 249 pounds. The male jaguars are larger than the female jaguars. They can live up to 15 years in the wild and 20 years in a zoo.
3. I don't ever want to find this animal in my backyard. He is smaller than an elephant and has a giant horn on his nose. Hunters try to kill the animals for their horns. What animal do I not want to find in my backyard?

Answer: Rhinoceros

The word rhinoceros means nose horn. The horn on the rhinoceros is made from a substance called keratin. Rhinos are big animals with small brains. One rhino can weigh over 2,000 pounds.
4. What's black and white and read all over? A newspaper. However, this animal is also black and white but enjoys eating bamboo over reading newspapers. What animal do I not want to find in my backyard?

Answer: Panda

A panda bear's diet consists 99% of bamboo. It lives mainly in the mountain ranges of China. Male and female pandas differ greatly in weight. The panda tail is the second longest tail in the bear family. A panda can live up to 30 years in captivity.
5. This is an animal I definitely don't want in my backyard, especially since they have a tendency to scream and growl if they want food that you have. I don't care that this Australian animal was featured prominently as a Looney Toon cartoon character. I don't ever want to see the scary thing in my backyard. What is this animal that I am talking about?

Answer: Tasmanian Devil

Tasmanian Devils live on the island of Tasmania, which is a state of Australia. They are the largest marsupial in Australia and the size of a terrier dog. They don't get offensive unless it has to do with their food.
6. Although colorful, there is more of a chance of me finding this bird on my box of Froot Loops then in my backyard. What bird am I talking about?

Answer: Toucan

A toucan lives in the southern region of the world. It is a small bird whose bill is half the size of his body. The toucan's main diet is fruit, but will eat the occasional insect.
7. Even though his long neck could help me out in my household and outdoor chores, I don't think I will ever see this animal in my backyard. What long necked animal will not be in my backyard?

Answer: Giraffe

The giraffe is the tallest animal in the world coming in at 16 to 20 feet tall. A male can weigh up to 1600 pounds while a female can weigh half of a male giraffe's weight. Giraffes make their home in Africa although many are found in zoos around the world.
8. I don't care if this animal with a mane played a cross-eyed cat or king of the jungle, I still don't want to find him in my backyard. What animal am I describing?

Answer: Lion

The lion is the second largest cat after the tiger and weighs in at 250 pounds. It can live between 10 to 12 years if it is in the wild and over 20 if in captivity. A male lion is recognizable by the beautiful mane it carries around its face. A group of lions is known as a pride.
9. Jack London might have thought these animals were great enough to write about, but I don't want this hairy animal anywhere near my backyard. What dog-like animal does Jack London have a flair for writing about and I don't want in my backyard?

Answer: Wolf

The average wolf weighs anywhere from 95 to 99 pounds while a female wolf's weight is ten pounds lighter. The wolf is similar in bone structure to a German Shepherd and can run 50 to 60 miles on an even path. A wolf would rather be alone, but if it finds a mate it will stay with that mate for life. If a wolf's mate dies, then a wolf will quickly find another mate.
10. I don't care if it is Cheetah or Judy, I don't want this furry primate anywhere near my backyard. What animal do I not want to see in my backyard?

Answer: Chimpanzee

An adult chimpanzee stands over 5 feet high and weighs up to 150 pounds. A chimp's arms are longer than their body and they use their hands to help steady themselves as they walk, known as knuckle walking. A chimpanzee can live up to 40 years in the wild and up to 60 if they are in captivity.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #29:

Never say no! This challenge-- yes!-- is all about the negative as our authors in the Author's Lounge received titles all with a negative spin. This Commission released in June 2013.

  1. You'll Never Finish Alive! Average
  2. Do Not Pass Go Easier
  3. Not On My Watch Easier
  4. No Retreat, No Surrender Average
  5. Nothing Can Be Avoided - Murphy's Law Tough
  6. Litotes Aren't That Bad Easier
  7. Not In My Backyard! Very Easy
  8. Hey, Don't Do That Average
  9. Not Tonight Josephine Average
  10. Thank You For Not Smoking Average
  11. There's No Way Out of This Mess Average
  12. No, A Thousand Times No! Easier

4/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us