Quiz about The First Task
Quiz about The First Task

The First Task Trivia Quiz


This is my quiz for the first task in 'Harry Potter and the Goblet of Fire'. Good Luck.

A multiple-choice quiz by Linaw50. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Author
Linaw50
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
109,038
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
11147
Last 3 plays: Guest 149 (9/10), Guest 159 (8/10), Guest 92 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What creatures does the first task feature? Hint

dragons
grindylows
hinkypunks
hippogriffs

2. Which spell did Harry use to retrieve the egg? Hint

Banishing Charm
Transfiguration
An unforgivable curse
Summoning Charm

3. Was Harry the first, second, third or fourth Champion to face his dragon? Hint

First
Third
Second
Fourth

4. Which part of Harry's body did the Horntail graze? Hint

Leg
Head
Arm
Shoulder

5. At what stage of the first task did Ron and Harry become friends again? Hint

when it had finished
when Harry was in the dragon enclosure
before it started
none of these

6. How many points did Ludo Bagman give Harry? Hint

9
10
8
4

7. What is the name of Ron's brother(s) who helps look after the dragons? Hint

Charlie
Percy
Bill
Fred and George

8. What did Harry say to Rita Skeeter, just after the task, when she wanted to talk to him? Hint

'Yeah, you can have a word, Goodbye'
'Get lost, I'm not talking to you!'
'Of course you can'
'No'

9. In what month did the first task take place? Hint

October
November
September
December

10. What day in the month was the first task? Hint

twenty-second
twenty-fourth
twenty-first
twenty-third


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What creatures does the first task feature?

Answer: dragons

Their task was to collect the golden egg from the dragon. Harry had to face the Hungarian Horntail.
2. Which spell did Harry use to retrieve the egg?

Answer: Summoning Charm

Harry summoned his Firebolt from inside the castle by using the spell 'accio firebolt'.
3. Was Harry the first, second, third or fourth Champion to face his dragon?

Answer: Fourth

Cedric went first. Fleur went second. Krum went third. Harry went fourth.
4. Which part of Harry's body did the Horntail graze?

Answer: Shoulder

'Harry plummeted just as the Horntail opened its mouth, but this time he was less lucky - he missed the flames, but the tail came whipping up to meet him instead, as he swerved to the left, one of the long spikes grazed his shoulder, ripping his robes- '.
5. At what stage of the first task did Ron and Harry become friends again?

Answer: when it had finished

Ron came to see Harry in the hospital tent with Hermione.
6. How many points did Ludo Bagman give Harry?

Answer: 10

Madame Maxime gave 8 points. Mr Crouch gave 9 points. Ludo Bagman gave 10 points. Professor Karkaroff gave 4 points.
7. What is the name of Ron's brother(s) who helps look after the dragons?

Answer: Charlie

Charlie works in Romania looking after dragons.
8. What did Harry say to Rita Skeeter, just after the task, when she wanted to talk to him?

Answer: 'Yeah, you can have a word, Goodbye'

'Yeah, you can have a word', said Harry savagely. 'Goodbye'.
9. In what month did the first task take place?

Answer: November

The schools arrive in October but the task does not start for about a month later.
10. What day in the month was the first task?

Answer: twenty-fourth

The first task takes place on the twenty-fourth of November.
Source: Author Linaw50

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 149: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 159: 8/10
Jan 03 2023 : Guest 92: 8/10
Dec 31 2022 : Guest 104: 8/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us