Quiz about Harry Potter Year 4
Quiz about Harry Potter Year 4

Harry Potter Year 4 Trivia Quiz


This is another quiz I made up with more hard questions from book 4! have fun!

A multiple-choice quiz by lalawakeemup. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Author
lalawakeemup
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,855
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
12038
Last 3 plays: Guest 149 (9/10), Guest 159 (8/10), tess37 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What did Hermione say she ate during her vacation in France? Hint

Poisson
Bouillebaisse
Champignons
fromage

2. What fruit did you have to tickle on the painting in order to enter into the kitchens? Hint

Apple
Banana
Grapes
Pear

3. What did Rita Skeeter call the Blast-ended Skrewts when asking Hagrid about them during one of their lessons? Hint

Blast-ended Skrewts
Bang-ended Koots
Blast-ended Newts
Bang-ended Scoots

4. What item did Cedric transfigure to distract the Dragon during the first task?

Answer: (One Word)
5. Which deatheater(s) did not show up when Voldemort summoned them because they were in Azkaban? Hint

The Notts
Crabbe
The Longbottoms
The Lestranges

6. What was the creature that gave Harry the riddle during the third task? Hint

Blast-ended Screwts
Dementor
Boggart
Sphinx

7. Where was the police station located where Frank Bryce was questioned? Hint

London
Little Hangleton
Great Hangleton
Kent

8. What did Frank Bryce think was odd when he went to investigate the Riddle House? Hint

The Fire being lit in the grate
Voldemort
The Snake
There were dead bodies everywhere

9. What happened to Barty Crouch (the son) at the end which causes Dumbledore to be furious with Fudge? Hint

Dementors Kiss
He got away
Death
Nothing, Dumbledore wasnt mad

10. What game did Dudley not even have to use to take his mind off of his diet? Hint

Mega Deaths Part 3
Zombies Attack Part 3
Twisted Metal 3
Mega Mutilation Part 3


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did Hermione say she ate during her vacation in France?

Answer: Bouillebaisse

Fleur came up during the feast which they met the rivaling schools and asked if they were done with the bouillabaisse and Hermione said it was really quite nice!
2. What fruit did you have to tickle on the painting in order to enter into the kitchens?

Answer: Pear

Fred told Hermione to tickle the pear and the door would open.
3. What did Rita Skeeter call the Blast-ended Skrewts when asking Hagrid about them during one of their lessons?

Answer: Bang-ended Scoots

Rita Skeeter asked Hagrid if she could have an interview with him about the Bang-Ended Scoots and he told her they were Blast- Ended Skrewts.
4. What item did Cedric transfigure to distract the Dragon during the first task?

Answer: Rock

Ron tells Harry that Cedric transformed a rock on the ground into a labrador to distract the dragon.
5. Which deatheater(s) did not show up when Voldemort summoned them because they were in Azkaban?

Answer: The Lestranges

Voldemort says that the Lestranges should be here (in a spot that wasn't filled up) but they had went to Azkaban for their master and would be well rewarded.
6. What was the creature that gave Harry the riddle during the third task?

Answer: Sphinx

Harry said he recognized it from 'The Monster Book of Monsters'.
7. Where was the police station located where Frank Bryce was questioned?

Answer: Great Hangleton

They said meanwhile over in the neighboring town of Little Hangleton, in the Great Hangleton police station, the cops were questioning Frank Bryce.
8. What did Frank Bryce think was odd when he went to investigate the Riddle House?

Answer: The Fire being lit in the grate

Frank thought it was weird when he got to the end of the hall that the fire was lit in the grate because he thought a couple of boys had broke in again.
9. What happened to Barty Crouch (the son) at the end which causes Dumbledore to be furious with Fudge?

Answer: Dementors Kiss

Professor Snape tells Dumbledore that Fudge thought it was necessary to bring a dementor into the castle and it went over and gave its fatal kiss before they could do anything.
10. What game did Dudley not even have to use to take his mind off of his diet?

Answer: Mega Mutilation Part 3

Harry says in the beginning that Dudley had thrown his playstation out the window in frustration about his diet and therefore did not even have Mega Mutilation Part Three to take his mind off of things.. in his letter to Sirius!
Source: Author lalawakeemup

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 149: 9/10
Jan 30 2023 : Guest 159: 8/10
Jan 28 2023 : tess37: 4/10
Jan 13 2023 : klem2go2: 9/10
Jan 04 2023 : Guest 1: 8/10
Jan 01 2023 : Guest 92: 3/10
Dec 22 2022 : Guest 88: 2/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us