Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire
Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire

The Ultimate Harry Potter and the Goblet of Fire Quiz | Harry Potter


See how much you really know about the fourth Harry Potter book - "Harry Potter and the Goblet of Fire"

A multiple-choice quiz by cassandra moran. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
119,730
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
9723
Last 3 plays: Guest 149 (9/10), Ashlybear26goo (7/10), Guest 159 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The name of Voldemort's pet snake is Nagini.

True
False

2. Who is the headteacher of Durmstrang school? Hint

Olympe Maxime
Igor Karkaroff
Albus Dumbledore
Barty Crouch

3. There were four champions taking part in the Triwizard Tournament.

True
False

4. Who was the first champion to find out that they were facing dragons in the first task? Hint

Cedric
Fleur
Krum
Harry

5. How did Harry describe Hermione when he saw her with Krum? (before he realised who she was) Hint

a pretty girl in pink robes
a beautiful girl in pink robes
a beautiful girl in blue robes
a pretty girl in blue robes

6. What was the password to get into the prefects' bathroom?

Answer: (two words (no punctuation))
7. Who did Krum have to rescue from the merpeople? Hint

Hermione
Ron
Cho
Gabrielle

8. Which Death Eater did Karkaroff mention in the courtroom that they didn't already know about?

Answer: (one word)
9. Harry faced a Dementor in the Maze during the third task.

True
False

10. What did Voldemort need from Harry to become whole again? Hint

flesh
hair
bone
blood


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The name of Voldemort's pet snake is Nagini.

Answer: True

Wormtail milks Nagini to feed Voldemort. Voldemort can talk to Nagini because he is a Parselmouth.
2. Who is the headteacher of Durmstrang school?

Answer: Igor Karkaroff

Professor Karkaroff was a death eater. He fled when he felt the Dark Mark burn on his arm near the end of the book.
3. There were four champions taking part in the Triwizard Tournament.

Answer: True

Although there is usually only three, someone entered Harry under another school confusing the goblet into picking four champions. The four champions were Fleur Delacour from Beauxbatons, Viktor Krum from Durmstrang, Cedric Diggory from Hogwarts and Harry Potter from Hogwarts.
4. Who was the first champion to find out that they were facing dragons in the first task?

Answer: Harry

Hagrid found out about the dragons and showed them to both Harry and Madame Maxime. Madame Maxime told Fleur because she wanted her school to have the advantage. She didn't know Harry was there too because he was under the invisibility cloak. On Harry's way back to the castle he saw Karkaroff heading towards the dragons and assumed that he would tell Krum so he passed the information on to Cedric so everyone would know what they were facing, and there was no advantage.
5. How did Harry describe Hermione when he saw her with Krum? (before he realised who she was)

Answer: a pretty girl in blue robes

"Krum was at the front of the party, accompanied by a pretty girl in blue robes that Harry didn't know." It wasn't until later, when he saw her up close, that he realised it was actually Hermione.
6. What was the password to get into the prefects' bathroom?

Answer: pine fresh

Cedric told Harry that to find out what the second task was he had to open the egg underwater. He told Harry the password into the prefects' bathroom so he could open it in peace.
7. Who did Krum have to rescue from the merpeople?

Answer: Hermione

Krum had to rescue Hermione, Harry had to rescue Ron, Cedric had to rescue Cho and Fleur had to rescue her sister Gabrielle. Although Harry was the first down into the cave he was the last back because he stayed to make sure all the captives were rescued. When Fleur never appeared he took Gabrielle as well as Ron.
8. Which Death Eater did Karkaroff mention in the courtroom that they didn't already know about?

Answer: Rookwood

Harry saw him in the courtroom in the pensieve, when he was giving up Death Eaters names in the hope he would be released from Azkaban. He mentioned Dolohov, Rosier, Travers and Mulciber who had already been caught or killed. When he mentioned Augustus Rookwood the crowd were surprised, they obviously hadn't known about him.

He also mentioned Snape's name. This is how Harry found out that he had been a Death Eater.
9. Harry faced a Dementor in the Maze during the third task.

Answer: False

Harry did think that there was a dementor in the maze but he realised that it was a Boggart. It turned into a Dementor around Harry because it is what he fears most.
10. What did Voldemort need from Harry to become whole again?

Answer: blood

The spell called for: bone of the father, unknowingly given, flesh of a servent, willingly given and blood of an enemy, forcibly taken. Voldemort chose Harry's blood because it would pass the protection Harry got from his mother onto Voldemort.
Source: Author cassandra moran

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 149: 9/10
Feb 02 2023 : Ashlybear26goo: 7/10
Jan 30 2023 : Guest 159: 8/10
Jan 14 2023 : klem2go2: 8/10
Jan 03 2023 : lana_nl: 5/10
Jan 03 2023 : Guest 92: 7/10
Dec 13 2022 : Guest 51: 10/10
Dec 12 2022 : crossesq: 7/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us