Quiz about Dragons Mermaids and a boy called Harry Potter
Quiz about Dragons Mermaids and a boy called Harry Potter

Dragons, Mermaids and a boy called Harry Potter Quiz


Hello! This is a quiz about the first half of "Harry Potter and the Goblet of Fire". I hope you enjoy the quiz! Good luck! It is mostly very easy!

A multiple-choice quiz by Tainted Angel. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
108,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
10491
Last 3 plays: Guest 149 (18/20), Guest 159 (17/20), klem2go2 (19/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What did the maid say the Riddles were wearing when she found them dead? Hint

"still in their dinner things!"
"smiles!"
"still in their best clothes!"
"still in their bathing suits!"

2. What department of the Ministry Of Magic does Mr Weasley work for? Hint

Misuse of Muggle Artifacts office
Misuse of Magic office
Muggle Artifact Collection office
House Elf Freedom office

3. How long has it been since Britain hosted the Quidditch World Cup? Hint

500 years
50 years
300 years
30 years

4. In what order did the Weasleys appear in the Dursley's boarded up fire place? Hint

Mr Weasley, Ron, George and Fred
Ron, Fred, George, Mr Weasley
Mr Weasley, Fred, George and Ron
Mr Weasley, George, Fred and Ron

5. True or False: Cauldron leakages have been increasing at a rate of almost 6% a year?

True
False

6. What is Cedric Diggory's father's first name?

Answer: (One Word (first name only ))
7. What item of clothing was Archie wearing? Hint

Bunny slippers
Long flowery nightgown
Pink polka-dot nightgown
A Spice Girls mini dress

8. What was the name of the broom that was advertised at the World Cup? Hint

The Hummingbird
The Dolphine
The Rocket
The Bluebottle

9. What would you say if you wanted to conjure the Dark Mark? Hint

"VoldMoroDarque"
"Vantriliquis"
"Morsmordre"
"Darqualmarkan"

10. What is the name of the reporter we meet from the Daily Prophet?

Answer: (First and last name.)
11. What school did Draco Malfoy's father almost send Draco to? Hint

Beauxbatons
Hogwarts is the only wizarding school!
Durmstrang
Vibalash school for fine young wizards

12. What happened to little Dennis Creevey on his way across the lake with Hagrid? Hint

Peeves threw water bombs at them!
Hagrid sat on him!
He fell in the lake!
The giant squid thought he looked tasty!

13. What, according to Professor Trelawney, planet was in a position of power when Harry was born? Hint

Jupiter
Mars
Saturn
Pluto

14. What phrase does Mad Eye Moody keep repeating? Hint

Sleep with one eye open
Keep your guard
Constant vigilance
Have eyes at the back of your head

15. The book that Neville was reading that Mad Eye Moody lent him was called "Magical Animals and Their Properties"?

True
False

16. True or False: You can't apparate in the school grounds.

True
False

17. What are the names of the Beauxbaton and Durmstrang Professors who come to Hogwarts? Hint

Madame Maxime and Professor Cough-Syrup
Madame Maximum and Professor Katz
Madame Maxime and Professor Karkaroff
Madame Maximum and Professor Carcaroff

18. What does the Professor from Beauxbaton keep calling Professor Dumbledore? Hint

Grumbly - bore
Dumbly - pumbly
Crumbly - floors
Dumbly - dorr

19. True or False: Hermione is very jealous of the attention Harry gets and thought that he put his own name in the Goblet of Fire?

True
False

20. What was the name of the quill that Rita Skeeter used when interviewing Harry in the closet? Hint

Fast - Facts Quill
Skeeter - Scoop Quill
Right - Write Quill
Quick - Quotes Quill


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What did the maid say the Riddles were wearing when she found them dead?

Answer: "still in their dinner things!"

The maid was the first to discover the family dead. She said - "Lying there with their eyes wide open! Cold as ice! Still in their dinner things!"
Scary children's book!
2. What department of the Ministry Of Magic does Mr Weasley work for?

Answer: Misuse of Muggle Artifacts office

Mr Weasley is fasinated by muggles (non magical people).
He has a large collection of plugs and batteries! And I thought my dad was odd!
3. How long has it been since Britain hosted the Quidditch World Cup?

Answer: 30 years

Mrs Weasley told Uncle Vernon this in the letter she wrote him asking if Harry could attend with them. She said it was a once in a life time opportunity and that the tickets were extremely hard to come by. Mr Weasley managed to get prime tickets through his connections at the Department of Magical Games and Sports.
4. In what order did the Weasleys appear in the Dursley's boarded up fire place?

Answer: Mr Weasley, Fred, George and Ron

It got a little crowded! They traveled by Floo powder. Mr Weasley had the Dursley's fire place connected to the Floo network just for the afternoon so they could collect Harry. Muggle fire places are not generally allowed to be connected to the Floo network.
5. True or False: Cauldron leakages have been increasing at a rate of almost 6% a year?

Answer: False

Cauldron leakages have been increasing at a rate of about 3% a year!
Percy told us this when he was explaining that he was writing a report for the Department of International Magical Co-operation. He says the foreign imports are "a shade too thin".
6. What is Cedric Diggory's father's first name?

Answer: Amos

Amos - Amos Diggory.
He is said to be a ruddy faced wizard with a scrubby brown beard.
He loves to crow about Cedric's victory over Harry in catching the Golden Snitch the previous year. Cedric explains to his father that Harry fell off due to the Dementors.
7. What item of clothing was Archie wearing?

Answer: Long flowery nightgown

A Ministry wizard was trying to get him to wear a pair of pinstriped pants. Archie claimed that he likes "..a healthy breeze round his privates, thanks".
8. What was the name of the broom that was advertised at the World Cup?

Answer: The Bluebottle

The Bluebottle is a broom for the whole family. It claims that it is safe and reliable with an in-built Anti Burglar Buzzer.

So hurry everyone and trade that family car of yours for the Bluebottle broom!
9. What would you say if you wanted to conjure the Dark Mark?

Answer: "Morsmordre"

Don't try this at home kiddies!
The Dark Mark looks like emerald stars making the formation of a skull with a serpent protruding from its mouth like a tongue.
10. What is the name of the reporter we meet from the Daily Prophet?

Answer: Rita Skeeter

Rita loves nothing more then getting a scoop. It doesn't matter if its 100% true or not! Rita is an unregistered animagus! She can transfigure into a beetle. This is how she has been getting stories from the school while she was banned from entering the school grounds!
Hermione figured it out and has Rita in a jar.
11. What school did Draco Malfoy's father almost send Draco to?

Answer: Durmstrang

Draco's father knows the headmaster of Durmstang. Apparently he doesn't allow people of non magical parents into the school. The school is said to put a lot of emphasis on the Dark Arts.
12. What happened to little Dennis Creevey on his way across the lake with Hagrid?

Answer: He fell in the lake!

Dennis and Colin are so cute! He was so excited about falling in the lake.
13. What, according to Professor Trelawney, planet was in a position of power when Harry was born?

Answer: Saturn

She believes this because of Harry's dark hair, mean stature and his losses early in life. She then guesses Harry was born in mid-winter.
She was wrong he was born in July!
14. What phrase does Mad Eye Moody keep repeating?

Answer: Constant vigilance

Mad Eye Moody sure does practice constant vigilance! He is well known for acting before assessing the danger. He thinks things are out to get him all the time.
15. The book that Neville was reading that Mad Eye Moody lent him was called "Magical Animals and Their Properties"?

Answer: False

It was actually called "Magical Mediterranean Water-Plants and Their Properties". He said that he lent it to Neville because he was good at Herbology and to take his mind off the tragedy of his parents. However we later learn that Moody gave him the book so Harry would know to use Gillyweed in the lake test.
16. True or False: You can't apparate in the school grounds.

Answer: True

Hermione keeps telling Ron and Harry that it is impossible to apparate in the school grounds or the school but they don't seem to be able to let it sink in. 0:-)
17. What are the names of the Beauxbaton and Durmstrang Professors who come to Hogwarts?

Answer: Madame Maxime and Professor Karkaroff

Madame Maxime is from Beauxbaton. She is half giantess although she doesn't want to admit it.
Professor Karkaroff is from Durmstrang. At the end of the book Karkaroff flees because he fears for his life after betraying Voldemort. Karkaroff was once a Death Eater.
18. What does the Professor from Beauxbaton keep calling Professor Dumbledore?

Answer: Dumbly - dorr

Very cute. 0:-)
19. True or False: Hermione is very jealous of the attention Harry gets and thought that he put his own name in the Goblet of Fire?

Answer: False

No, it's Ron who is jealous of all the attention Harry gets. It can't be easy for Ron being the best friend of a famous wizard, being one of seven children and coming from a poor family.
20. What was the name of the quill that Rita Skeeter used when interviewing Harry in the closet?

Answer: Quick - Quotes Quill

This quill is pretty nifty! It writes by itself and makes up the detail as it goes along. Must make Rita's job a lot easier!
Why didn't I have one of those when I went to school? 0:-)
Source: Author Tainted Angel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 149: 18/20
Feb 01 2023 : Guest 159: 17/20
Jan 13 2023 : klem2go2: 19/20
Jan 04 2023 : Guest 1: 15/20
Dec 24 2022 : Guest 104: 13/20
Dec 21 2022 : Guest 49: 0/20

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us