Quiz about The Fourth Harry Potter Book
Quiz about The Fourth Harry Potter Book

The Fourth Harry Potter Book Trivia Quiz


Questions on the Fourth Harry Potter Book - The Goblet Of Fire

A multiple-choice quiz by awkins. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Author
awkins
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,910
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
11075
Last 3 plays: Guest 149 (10/15), Guest 159 (9/15), klem2go2 (13/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. In which village is the Riddle House located? Hint

Little Hangleton
Little Hangletown
Little Hangton
Lesser Hangletown

2. Who was the first Weasley in the Dursley's fireplace? Hint

Ron
Fred
Mr Weasley
George

3. Who dropped the candy in front of Dudley? Hint

George
Percy
Ron
Fred

4. Who is the Chairwizard of the International Association of Quidditch? Hint

Mustafa Nuther
Hussain Mustaffa
Hassan Mostafa
Mustafa Hassan

5. What was the final score in the Quidditch match? Hint

Bulgaria 150 - Ireland 170
Bulgaria 160 - Ireland 170
Bulgaria 160 - Ireland 180
Bulgaria 150 - Ireland 180

6. In which House was the first student at the Sorting, Ackerly, Stewart, placed? Hint

Ravenclaw
Hufflepuff
Slytherin
Gryffindor

7. What is the name of the Killing Curse? Hint

Avada Kedavra
Abra Kadavra
Ava Nagilla
Evada Kedavra

8. What is revealed when Dumbledore uses the 2nd key in Moody's trunk? Hint

Alastor Moody
Sneakoscopes, parchment, and quills
Potions and ingredients
Robes and hats

9. What does SPEW stand for? Hint

Society for the Prevention of Elfish Wrongdoing
Society to Promote Elfish Welfare
Stop Putting Elves to Work
Society for the Promotion of Elfish Welfare

10. On what date did the 1st task occur? Hint

November 24th
November 5th
November 30th
November 18th

11. Which dragon was not involved in the Triwizard Tournament? Hint

Chinese Fireball
Hungarian Horntail
Norwegian Ridgeback
Swedish Short-Snout

12. On what date did the 2nd task occur? Hint

February 14th
February 18th
February 24th
February 22nd

13. What charm did Cedric use to accomplish the 2nd task?

Answer: (three words)
14. On what date did the 3rd task occur? Hint

June 22nd
June 18th
June 24th
June 5th

15. What was the name of the Riddle's gardener? Hint

Frank Bryce
Burt Bryce
Frank Chance
Tom Brice


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In which village is the Riddle House located?

Answer: Little Hangleton

2. Who was the first Weasley in the Dursley's fireplace?

Answer: Mr Weasley

You can hear him telling the others to go back
3. Who dropped the candy in front of Dudley?

Answer: Fred

What a terrible accident!
4. Who is the Chairwizard of the International Association of Quidditch?

Answer: Hassan Mostafa

5. What was the final score in the Quidditch match?

Answer: Bulgaria 160 - Ireland 170

What a shame it ended so quickly!
6. In which House was the first student at the Sorting, Ackerly, Stewart, placed?

Answer: Ravenclaw

7. What is the name of the Killing Curse?

Answer: Avada Kedavra

8. What is revealed when Dumbledore uses the 2nd key in Moody's trunk?

Answer: Sneakoscopes, parchment, and quills

9. What does SPEW stand for?

Answer: Society for the Promotion of Elfish Welfare

Surely Hermione could have come up with a better acronym than that!
10. On what date did the 1st task occur?

Answer: November 24th

11. Which dragon was not involved in the Triwizard Tournament?

Answer: Norwegian Ridgeback

The fourth dragon was a Common Welsh Green. The Norwegian Ridgeback, was the dragon Hagrid was raising, Norbert.
12. On what date did the 2nd task occur?

Answer: February 24th

13. What charm did Cedric use to accomplish the 2nd task?

Answer: Bubble Head Charm

14. On what date did the 3rd task occur?

Answer: June 24th

15. What was the name of the Riddle's gardener?

Answer: Frank Bryce

Source: Author awkins

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Guest 149: 10/15
Feb 01 2023 : Guest 159: 9/15
Jan 14 2023 : klem2go2: 13/15
Jan 04 2023 : Guest 80: 5/15
Dec 22 2022 : Guest 172: 8/15

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us