Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire
Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Goblet of Fire Multiple Choice Quiz | 15 Questions


...the continuing saga of Harry Potter!

A multiple-choice quiz by djellibabe. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Author
djellibabe
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,490
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
18247
Last 3 plays: Ashlybear26goo (3/15), TurtlePork (8/15), Guest 159 (6/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How old would Frank have been on his next birthday? Hint

73
76
77
70

2. How far away is the Riddle house from the Dursley's? Hint

200 miles
100 miles
150 miles
250 miles

3. Amos Diggory works for? Hint

The Committee of Experimental Charms
The Department of Mysteries
The Department for the Regulation and Control of Magical Creatures
The Goblin Liaison Office

4. What does Arthur Weasley collect beside plugs?

Answer: (One Word)
5. Who made the Wizardwear advertised at the World Cup? Hint

Wizard Wardrobe
Wizards 'R' Us
Clarks and Plencers
Gladrags

6. Who raised the trophy after winning the world cup? Hint

Troy and Moran
Troy and Quigley
Quigley and Moran
Lynch and Connolly

7. How many bedrooms did Mundungus Fletcher claim to have? Hint

4
8
10
12

8. Who shared a carriage with the three friends on the way from the train to Hogwarts?

Answer: (One Word)
9. What date in October did the delegates from Beauxbatons and Durmstrang arrive? Hint

1st
30th
31st
2nd

10. For what did Moody mistake his birthday gift of a carriage clock? Hint

A Blast-ended Skrewt
An intruder
A basilisk egg
A bomb

11. What did Mr Ollivander produce from the end of Cedric's Wand? Hint

A bunch of flowers
Silver smoke rings
Twittering birds
A fountain of wine

12. What colour were Percy's dress robes at the Yule Ball? Hint

Claret
Emerald Green
Navy Blue
Maroon

13. What was the only name Karkaroff gave to the enquiry that they didn't already know? Hint

Travers
Dolohov
Rosier
Rookwood

14. How many points tied Cedric and Harry in first place?

Answer: (Number form)
15. The dark mark is on Snape's left arm.

Yes
No


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old would Frank have been on his next birthday?

Answer: 77

Frank Bryce was the gardener at the Riddle house. He was accused of killing the Riddles, but remained to tend the gardens long after the house stood empty.
2. How far away is the Riddle house from the Dursley's?

Answer: 200 miles

'Two hundred miles away, the boy called Harry Potter woke with a start.' At this point in the story Harry had not yet returned to school.
3. Amos Diggory works for?

Answer: The Department for the Regulation and Control of Magical Creatures

The other departments are staffed by many of the people that Harry met at the world cup.
4. What does Arthur Weasley collect beside plugs?

Answer: batteries

He proudly informs Uncle Vernon of this.
5. Who made the Wizardwear advertised at the World Cup?

Answer: Gladrags

Gladrags Wizardwear was advertised on the flashing giant blackboard.
6. Who raised the trophy after winning the world cup?

Answer: Troy and Quigley

After Ireland won the World Cup they went to the top box to receive the trophy. Not all were well enough to raise the trophy to the crowd.
7. How many bedrooms did Mundungus Fletcher claim to have?

Answer: 12

He was making a claim for compensation for the loss of a twelve bedroomed tent with en-suite jacuzzi. Percy knew for a fact Mundungus had only been sleeping under a cloak propped up on sticks.
8. Who shared a carriage with the three friends on the way from the train to Hogwarts?

Answer: Neville

Good old Neville Longbottom!
9. What date in October did the delegates from Beauxbatons and Durmstrang arrive?

Answer: 30th

The delegates were due to arrive at 6 o'clock. Classes finished half an hour early that day for this reason. Can we assume that Harry and his friends usually have lessons until 6pm. Bit of a long day, no wonder they were pleased to miss Potions!
10. For what did Moody mistake his birthday gift of a carriage clock?

Answer: A basilisk egg

Moody and Karkaroff were discussing Moody's affinity to overreaction.
11. What did Mr Ollivander produce from the end of Cedric's Wand?

Answer: Silver smoke rings

This was during the 'Weighing of the Wands'. The flowers came from Fleur's wand, the birds from Krum's and the wine from Harry's.
12. What colour were Percy's dress robes at the Yule Ball?

Answer: Navy Blue

Bought new for the occasion.
13. What was the only name Karkaroff gave to the enquiry that they didn't already know?

Answer: Rookwood

The others had either died fighting arrest or were already being held for trial.
14. How many points tied Cedric and Harry in first place?

Answer: 85

Krum had eighty points.
15. The dark mark is on Snape's left arm.

Answer: Yes

Snape showed the mark to Fudge after he refused to believe Voldemort had returned.
Source: Author djellibabe

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 02 2023 : Ashlybear26goo: 3/15
Feb 01 2023 : TurtlePork: 8/15
Jan 30 2023 : Guest 159: 6/15
Jan 27 2023 : Guest 149: 9/15
Jan 26 2023 : Guest 165: 10/15
Jan 18 2023 : Guest 202: 6/15
Jan 11 2023 : Guest 79: 8/15
Jan 09 2023 : klem2go2: 9/15
Jan 04 2023 : Guest 1: 6/15

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us