Quiz about Harry Potters colours  Year Four
Quiz about Harry Potters colours  Year Four

Harry Potter's colours - Year Four Quiz


This quiz is about the colours which appear in "Harry Potter and the Goblet of Fire", the fourth Harry Potter book.It does not concern any forthcoming films. Enjoy!

A multiple-choice quiz by JaneMarple. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Author
JaneMarple
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,342
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
12274
Last 3 plays: Guest 159 (2/10), Guest 149 (7/10), Guest 202 (4/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What colour cloak is Wormtail wearing in the Riddle house? Hint

Silver
Grey (Gray)
Black
Gold

2. What colour is "Mad Eye" Moody's magical eye? Hint

Hazel
Green
Blue
Brown

3. What colour robes is Padma Patil wearing for the Yule Ball? Hint

Gold
Emerald green
Shocking pink
Bright turquoise

4. What colour hair does Professor Grubbly-Plank have? Hint

Brown
Grey (Gray)
White
Blonde

5. What colour socks does Harry give Dobby for Christmas? Hint

Navy blue
Mustard yellow
Scarlet
Lime green

6. What colour are the hangings on the four-poster beds in Harry's dormitory? Hint

Silver
Crimson
Gold
Scarlet

7. What colour is the writing on the "Support Cedric Diggory" badges? Hint

Blue
Green
Red
Yellow

8. What colour are the robes that Rita Skeeter was wearing when Harry meets her at the Weighing of the Wands ceremony? Hint

Cerise
Lilac
Magenta
Mauve

9. What colour writing paper do the Weasleys use to write to Harry? Hint

White
Purple
Pink
Green

10. What colour ferret does "Mad-Eye" Moody turn Malfoy into? Hint

White
Brown
Black
Grey (Gray)


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What colour cloak is Wormtail wearing in the Riddle house?

Answer: Black

Lord Voldemort with his servant Wormtail (A.K.A. Peter Pettigrew), and his snake, Nagini in the Riddle house. Lord Voldemort kills Frank Bryce, a Muggle, who comes to investigate the lights in the Riddle house.
2. What colour is "Mad Eye" Moody's magical eye?

Answer: Blue

"A flash of lightening lights up the Great Hall, as "Mad-Eye" enters the Great Hall." This is the same "Mad-Eye" whom Mr Weasley went to help out that morning. He is the new Defence Against the Dark Arts teacher; he will only be at Hogwarts for one year. "He had a wooden leg.

He also has one small, dark beady eye, while the other is a vivid electric blue, which is moving ceaselessly without blinking."
3. What colour robes is Padma Patil wearing for the Yule Ball?

Answer: Bright turquoise

Parvati, Padma's twin, is wearing shocking pink robes, she goes with Harry. Padma goes to the ball with Ron. Malfoy goes to the Ball with Pansy Parkinson while Hermione shocks Harry and Ron by turning up with Viktor Krum. Hermione has done something to her hair, she looks very pretty indeed.
4. What colour hair does Professor Grubbly-Plank have?

Answer: Grey (Gray)

Rita Skeeter has written an article on Hagrid's mother, revealing that she was a giantess. She also says that Hagrid isn't very good at teaching Care of Magical Creatures. Hagrid is ashamed to continue working so Professor Grubbly-Plank teaches the Gryffindors and Slytherin about unicorns.
5. What colour socks does Harry give Dobby for Christmas?

Answer: Mustard yellow

Harry had forgotten to get Dobby a present but he quickly finds his oldest pair of socks, which belonged to Uncle Vernon. Dobby is delighted but says the shop must have made a mistake and given Harry two socks the same. Dobby gives Harry hand knitted odd socks.
6. What colour are the hangings on the four-poster beds in Harry's dormitory?

Answer: Crimson

Five four-poster beds are in the dormitory with its owner's trunk at the foot of each bed.
7. What colour is the writing on the "Support Cedric Diggory" badges?

Answer: Red

When Harry enters his double Potions lesson, all the Slytherin's who do Potions with the Gryffindor's are wearing "Support Cedric Diggory, the REAL Hogwarts Champion" badges. They glow red. Malfoy gleefully presses his badge and the message changes to "Potter Stinks" which glows green.
8. What colour are the robes that Rita Skeeter was wearing when Harry meets her at the Weighing of the Wands ceremony?

Answer: Magenta

Rita is doing an article on the Tournament for the "Daily Prophet". Rita takes Harry into a cupboard and interviews him with her Quick Quotes Quill. The quill is acid green in colour and writes as Rita talks.
9. What colour writing paper do the Weasleys use to write to Harry?

Answer: Purple

The Weasleys invite Harry to stay with them and go to see the Quidditch World Cup final - Ireland against Bulgaria. The postman delivers the Weasley's envelope - it does not come by an owl, as it usually does - and the envelope is nearly completely covered with stamps.
10. What colour ferret does "Mad-Eye" Moody turn Malfoy into?

Answer: White

Professor Moody changes Malfoy into a ferret because Malfoy was about to attack Harry while his back was turned. Professor McGonagall is shocked when she comes across Malfoy and Professor Moody - she says that the Professors never use Transfiguration as punishment.
Source: Author JaneMarple

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 159: 2/10
Jan 27 2023 : Guest 149: 7/10
Jan 18 2023 : Guest 202: 4/10
Dec 30 2022 : Guest 104: 6/10
Dec 13 2022 : Guest 51: 7/10

Score Distribution

quiz
2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us