Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire
Quiz about Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter Quiz: Harry Potter and the Goblet of Fire | 10 Questions


Let's see what you know about Harry Potter and the Goblet of Fire, by J.K. Rowling(one of my favorite authors!). Lots of small details, so I hope you paid attention!

A multiple-choice quiz by funkybubbel8. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 4

Author
funkybubbel8
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
329,832
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1532
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (8/10), klem2go2 (9/10), Guest 80 (8/10).
1. What is the magical core used in Fleur Delacour's wand? Hint

dragon heartstring
veela hair
frog spawn
phoenix feather

2. What do the horses, that pull the Beauxbatons carriage, drink? Hint

single-malt whiskey
butterbeer
water
chicken blood

3. What does Harry tell the Weasley twins he'll do with his Triwizard Cup winnings if they don't take it? Hint

Burn it
Toss it out the window
Give it to Malfoy
Throw it down the drain

4. What is the answer to the riddle given to Harry by the sphinx in the maze task? Hint

The ocean
A blast-ended skrewt
A goblin
A spider

5. What is the Weasley's bet for the World Cup Match? Hint

Ireland scores first
A week-long match
Ireland wins, but Krum gets the Snitch
Bulgaria wins

6. What country is Viktor Krum from? Hint

Lithuania
Spain
Russia
Bulgaria

7. What two magical creatures are blast-ended skrewts a combination of? Hint

Dragons and flobberworms
Mandibles and acromantualas
Manticores and fire-crabs
Unicorns and dragons

8. How long do the Triwizard champions have in the lake task? Hint

One hour
All afternoon
Half an hour
Ten minutes

9. What does SPEW stand for? Hint

Society for the Protection of Elderly Warlocks
Society for the Persecution of Evil Wizards
Society for the Prevention of Eager Wishes
Society for the Promotion of Elfish Welfare

10. What magical plant did Harry use to survive the second task? Hint

Devil's Snare
Bubotuber pods
Aquafern
Gillyweed


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the magical core used in Fleur Delacour's wand?

Answer: veela hair

The hair in question is actually from Fleur's grandmother. It's not something Ollivander would normally use in his wands, and he declares it "makes for rather temperamental wands", but reassures Fleur that if it works for her, it'll be fine.
2. What do the horses, that pull the Beauxbatons carriage, drink?

Answer: single-malt whiskey

When the headmistress of Beauxbatons asks Dumbledore to take care of the horses, he assigns Hagrid to the task. Madame Maxime, since Hagrid was not present at the time, seemed to doubt that any teacher could handle her rather large horses.
3. What does Harry tell the Weasley twins he'll do with his Triwizard Cup winnings if they don't take it?

Answer: Throw it down the drain

Harry insists that the twins take the money for their joke shop. He says they could all do with a few laughs. "I've got a feeling we're going to need more than usual before long." Boy, is he right (Dolores Umbridge becomes a teacher in their fifth year.)
4. What is the answer to the riddle given to Harry by the sphinx in the maze task?

Answer: A spider

The riddle given to Harry is as follows: "First think of the person who lives in disguise, Who deals in secrets and tells naught but lies. Next, tell me what's always the last to mend, The middle of middle and the end of the end? And finally give me the sound often heard During the search for a hard-to-find word. Now string them together, and answer me this, Which creature would you be unwilling to kiss?" "Spy-d-er". Harry figures out 'er' during his search for the sound often heard... blah blah blah.
5. What is the Weasley's bet for the World Cup Match?

Answer: Ireland wins, but Krum gets the Snitch

Fred and George bet their entire savings: thirty-seven Galleons, fifteen Sickles, and three Knuts, along with a fake wand, which fascinated Ludo Bagman, but was declared rubbish by Percy. Mr. Bagman never did pay them back, even though they won the bet.
6. What country is Viktor Krum from?

Answer: Bulgaria

Viktor Krum was the Bulgarian seeker from the World Cup. He attends Durmstrang school and comes to Hogwarts with the other students from Durmstrang for the Triwizard tournament.
7. What two magical creatures are blast-ended skrewts a combination of?

Answer: Manticores and fire-crabs

This is mentioned in an article written by Rita Skeeter, telling the world about Hagrid's heritage as a half-giant. Malfoy and his Slytherin gang seemed to enjoy reading the horrible Rita Skeeter articles!
8. How long do the Triwizard champions have in the lake task?

Answer: One hour

Though three out of the four contestants retrieved their hostages (Fleur was attacked by Grindylows and had to return to the surface), no one returned inside the time limit. Even Cedric Diggory, the first to return, came back one minute outside the time limit.
9. What does SPEW stand for?

Answer: Society for the Promotion of Elfish Welfare

Originally, Hermione's organization was going to be called Stop the Outrageous Abuse of Our Fellow Magical Creatures and Campaign for a Change in Their Legal Status, but it wouldn't fit on her badges.
10. What magical plant did Harry use to survive the second task?

Answer: Gillyweed

After staying up all night trying to find a way to breathe underwater, Harry is woken up by Dobby, with a glob of gillyweed in his hand, ten minutes before the second task.
Source: Author funkybubbel8

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 25 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 14 2023 : klem2go2: 9/10
Jan 04 2023 : Guest 80: 8/10

Score Distribution

quiz
1/26/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us