FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Quiz of Stars
Quiz about A Quiz of Stars

A Quiz of Stars


Here is a quiz about an assortment of stars. Enjoy!

A photo quiz by zebra101. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Space

Author
zebra101
Time
3 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
366,555
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2479
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Debarrio (8/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 185 (8/10).
-
Question 1 of 10
1. What is NOT true of starfish? Hint


Question 2 of 10
2. The Star of David is a symbol of which of these religions? Hint


Question 3 of 10
3. Is there a horse facial marking called a star?


Question 4 of 10
4. Which of these symbols is often referred to as a star? Hint


Question 5 of 10
5. What U.S. city has a professional ice hockey team called the Stars? Hint


Question 6 of 10
6. What Disney movie featured the song "When You Wish Upon A Star"? Hint


Question 7 of 10
7. In what science-fiction franchise would you find lightsabers, Wookiees, and the Force?

Answer: (Two Words)
Question 8 of 10
8. In 2014, what was the largest coffeehouse company in the world? Hint


Question 9 of 10
9. Who wrote the young adult book "Stargirl"? Hint


Question 10 of 10
10. What is "Jesus Christ Superstar"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Jul 14 2024 : Debarrio: 8/10
Jun 29 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 16 2024 : Guest 185: 8/10
Jun 15 2024 : RedHook13: 9/10
Jun 01 2024 : Guest 67: 9/10
May 29 2024 : chang50: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is NOT true of starfish?

Answer: They are found in freshwater.

Starfish, or sea stars, are marine invertebrates. They can be found in all oceans throughout the world, but not in freshwater. Most species have five arms, but some can have fifteen to twenty arms. In some areas of the world, they are eaten. Some species reproduce asexually and some reproduce sexually and lay eggs.
2. The Star of David is a symbol of which of these religions?

Answer: Judaism

The Star of David is also known as the Shield of David or Magen David. It has been used to represent Judaism since the seventeenth century. It is depicted on the flag of Israel.
3. Is there a horse facial marking called a star?

Answer: Yes

A star is a white marking located near the top of a horse's face. They vary in size and can be combined with other facial markings. They can appear on many different horse breeds.
4. Which of these symbols is often referred to as a star?

Answer: asterisk

Asterisks (*) have many uses. In writing, they are used as an annotation or to censor words. They are also used in math and computer science. They are sometimes called a splat as well.
5. What U.S. city has a professional ice hockey team called the Stars?

Answer: Dallas

The team was founded in 1967 as the Minnesota North Stars, but in 1993 the team moved to Dallas, Texas and became the Dallas Stars. Their home arena is the American Airlines Center. In 1999, they won the Stanley Cup.
6. What Disney movie featured the song "When You Wish Upon A Star"?

Answer: Pinocchio

"Pinocchio" was released in 1940. It was based on the 1883 children's book "The Adventures of Pinocchio" by Carlo Collodi. It follows the story of a puppet named Pinocchio who wants to be a real boy, and after his wish is granted finds himself having crazy adventures.

In the movie, "When You Wish Upon A Star" is sung by Jiminy Cricket. It won the Academy Award for Best Original Song in 1940. It has been used as the theme song for the Walt Disney theme parks.
7. In what science-fiction franchise would you find lightsabers, Wookiees, and the Force?

Answer: Star Wars

The first "Star Wars" movie, "Star Wars Episode IV: A New Hope", was released in 1977. Prequel movies were released later. The "Star Wars" universe was created by George Lucas. Many TV shows, video games, and books have been created based on the movies. They all focus on the battle of good versus evil.
8. In 2014, what was the largest coffeehouse company in the world?

Answer: Starbucks

In 2014, there were Starbucks restaurants in over sixty countries throughout the world. The first was opened in Seattle, Washington in 1971. It was named after a character from Herman Melville's "Moby-Dick". The restaurant is best-known for its coffee, but it also sells other drinks and pastries.
9. Who wrote the young adult book "Stargirl"?

Answer: Jerry Spinelli

"Stargirl" by Jerry Spinelli was published in 2000. Its sequel, "Love, Stargirl", was published in 2007. It is about high-schooler Leo Borlock, who meets a strange girl named Susan "Stargirl" Caraway. It is known for its message of nonconformity. It won an ALA Best Books for Young Adults award in 2001.
10. What is "Jesus Christ Superstar"?

Answer: a rock opera with music by Andrew Lloyd Webber

"Jesus Christ Superstar", a rock opera, has music by Andrew Lloyd Webber and lyrics by Tim Rice. It was first performed on Broadway in 1971. It follows Jesus' later life, ending with his crucifixion. Andrew Lloyd Webber won the Drama Desk Award for Most Promising Composer for the music.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Everything Under the 'Sun' Average
2. Stars for Your Eyes Easier
3. Starman Average
4. 'Round the Sun Average
5. Dreaming of the Red Planet Average
6. Mars: It Ain't Just a Candy Bar Average
7. Moon Mania Average
8. Mooning Around Average
9. Super Stars Average
10. The Art of the Stars Average
11. How Well Do You Know the Moon? Average
12. The Flat Mars Society Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us