FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Counting Up To Twenty
Quiz about Counting Up To Twenty

Counting Up To Twenty Trivia Quiz


Identify the number by the clues. Clues can be descriptive, from pop culture, etc. but they all relate to a common number in some way.

A multiple-choice quiz by Sprink1234. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. By The Numbers

Author
Sprink1234
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
350,266
Updated
Feb 18 24
# Qns
20
Difficulty
Very Easy
Avg Score
18 / 20
Plays
5712
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: ozzz2002 (20/20), Angiedd555 (19/20), grompit (20/20).
- -
Question 1 of 20
1. Commandments, plagues of Egypt, Virginia, Bo Derek. What number is related to these clues? Hint


Question 2 of 20
2. Cube, insects, Star of David, ESP. What number is related to these clues? Hint


Question 3 of 20
3. Title of a magazine, "Flying Fortress", Billy Wilder's "Stalag", 5pm militarily. What number is related to these clues? Hint


Question 4 of 20
4. Original American colonies, cards in a suit, baker's dozen, Tarot card of death. What number is related to these clues? Hint


Question 5 of 20
5. Piper's piping, first Apollo moon landing, U.S. Veteran's Day, players on a football field per team. What number is related to these clues? Hint


Question 6 of 20
6. Noble gases, holes on a golf course, U.S. voting age. What number is related to these clues? Hint


Question 7 of 20
7. DEF on a standard phone keypad, blind mice, turkey (bowling), hat trick. What number is related to these clues? Hint


Question 8 of 20
8. Lines in a sonnet, fortnight, Woodrow Wilson's "Points", Tetradecimal. What number is related to these clues? Hint


Question 9 of 20
9. Aries, "the loneliest number", atomic number of hydrogen, a binary code number. What number is related to these clues? Hint


Question 10 of 20
10. A U.S. stop sign, the black billiard ball, Hanukkah, spiders. What number is related to these clues? Hint


Question 11 of 20
11. Score, Andrew Jackson, Hall of Famer Barry Sanders, number of questions in a parlor game. What number is related to these clues? Hint


Question 12 of 20
12. President James Monroe, Olympic rings, pentagon, Jupiter. What number is related to these clues? Hint


Question 13 of 20
13. Apostles, Tribes of Israel, Labors of Hercules, number of "Angry Men". What number is related to these clues? Hint


Question 14 of 20
14. Pawns in a chess set, "sweet" age, U.S. fluid ounces per pint, number of candles as sung by "The Crests". What number is related to these clues? Hint


Question 15 of 20
15. April, number of primary elements, "Tetris", the Beatles. What number is related to these clues? Hint


Question 16 of 20
16. Renault model of the 1990s, the letter "S", 1642 petition to King Charles I of England, President Rutherford B. Hayes. What number is related to these clues? Hint


Question 17 of 20
17. Prefix of di or bi, number of turtle doves, lowest prime number, deuce. What number is related to these clues? Hint


Question 18 of 20
18. Ides date, quarter hour, minutes of fame, first point in tennis. What number is related to these clues? Hint


Question 19 of 20
19. U.S. Supreme Court justices, human gestation, Greek mythology muses, cat's lives. What number is related to these clues? Hint


Question 20 of 20
20. Deadly sins, Dwarfs, Wonders of the World, day of rest. What number is related to these clues? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : ozzz2002: 20/20
May 18 2024 : Angiedd555: 19/20
May 16 2024 : grompit: 20/20
May 16 2024 : pcole42: 16/20
May 16 2024 : Eleanor18: 5/20
May 16 2024 : Harish123az: 18/20
May 16 2024 : Kwizzard: 20/20
May 16 2024 : royboy1964: 20/20
May 16 2024 : Guest 73: 19/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Commandments, plagues of Egypt, Virginia, Bo Derek. What number is related to these clues?

Answer: 10

The Ten Commandments appear in the books Exodus and Deuteronomy in the Old Testament of the Bible.
The Ten Plagues of Egypt, also from Exodus in the Old Testament, were visited on the country to persuade the Pharaoh to release the Israelites from slavery.
Virginia was the 10th state admitted to the U.S.
Bo Derek starred in the 1979 movie "10".
2. Cube, insects, Star of David, ESP. What number is related to these clues?

Answer: 6

A cube has six sides.
Insects have six legs.
The Star of David has six points.
ESP is often referred to as "the sixth sense."
3. Title of a magazine, "Flying Fortress", Billy Wilder's "Stalag", 5pm militarily. What number is related to these clues?

Answer: 17

"17" is a popular teen magazine.
The B-17 "Flying Fortress" was an American WWII bomber.
"Stalag 17" was a 1953 movie directed by Billy Wilder.
Military time for 5pm is 17:00 hours.
4. Original American colonies, cards in a suit, baker's dozen, Tarot card of death. What number is related to these clues?

Answer: 13

There were 13 original American colonies.
There are 13 cards in a suit in a standard deck of cards.
The origin of the expression "a baker's dozen" is uncertain. One suggestion is that an English law meant bakers would be severely punished for short selling a dozen loaves of bread to customers so always cooked 13 to be certain not to fall foul of the law.
The card of death, often with a pale horse and rider, is the 13th card in most traditional tarot decks.
5. Piper's piping, first Apollo moon landing, U.S. Veteran's Day, players on a football field per team. What number is related to these clues?

Answer: 11

According to "The 12 Days of Christmas", there are 11 piper's piping.
The 1969 Apollo 11 spaceflight was the first moon landing mission.
U.S. Veteran's Day is celebrated on November 11.
There are 11 players per team on a football field during a game.
6. Noble gases, holes on a golf course, U.S. voting age. What number is related to these clues?

Answer: 18

On the periodic table, group 18 represents the Noble gases such as Argon, Neon and Xenon.
There are 18 holes on a standard golf course.
The legal voting age in the U.S. is 18 in general elections.
7. DEF on a standard phone keypad, blind mice, turkey (bowling), hat trick. What number is related to these clues?

Answer: 3

Letters DEF are on the "3" key on a standard telephone keypad.
According to the nursery rhyme, there are three blind mice.
Three strikes in a row in bowling is called a "turkey".
The term "hat trick" is used in ice hockey and soccer when a player scores three times in a game. It is believed to originate from a cricket match in the mid-19th century when a player took three wickets in three consecutive balls and was rewarded with the presentation of a hat for his achievements.
8. Lines in a sonnet, fortnight, Woodrow Wilson's "Points", Tetradecimal. What number is related to these clues?

Answer: 14

There are 14 lines in a sonnet, often in the form of three quatrains followed by a rhyming couplet.
The word fortnight comes from an Old English word meaning 14 days.
Woodrow Wilson's "Fourteen Points" was a speech made to Congress in 1918 which became the basis for the terms of Germany's surrender in World War I.
Tetradecimal positional notation uses base number 14.
9. Aries, "the loneliest number", atomic number of hydrogen, a binary code number. What number is related to these clues?

Answer: 1

Aries is the first astrological sign of the Zodiac.
According to the Three Dog Night song, "One is the Loneliest Number".
The atomic number of hydrogen is one.
Binary code uses number 1 (and 0).
10. A U.S. stop sign, the black billiard ball, Hanukkah, spiders. What number is related to these clues?

Answer: 8

Stop signs in the US and most English-speaking countries have eight sides.
The eight ball in a standard billiard set is black.
The Jewish holiday of Hanukkah is eight days long.
Spiders have eight legs.
11. Score, Andrew Jackson, Hall of Famer Barry Sanders, number of questions in a parlor game. What number is related to these clues?

Answer: 20

A group of 20 items is also referred to as a score.
Andrew Jackson is on the U.S. $20 dollar bill.
NFL star Barry Sanders wore jersey number 20 during his career with the Detroit Lions.
"20 Questions" is a verbal guessing game made popular in the 1940s.
12. President James Monroe, Olympic rings, pentagon, Jupiter. What number is related to these clues?

Answer: 5

James Monroe was the fifth U.S. President.
There are five Olympic rings in the Olympic flag.
A pentagon is a five-sided polygon.
Jupiter is the fifth planet from the sun.
13. Apostles, Tribes of Israel, Labors of Hercules, number of "Angry Men". What number is related to these clues?

Answer: 12

There were 12 Apostles of Jesus Christ, according to the New Testament.
There were 12 Tribes of Israel, according to the Old Testament.
In Greek mythology, Hercules carried out 12 labors as a penance.
"12 Angry Men" is a 1957 movie starring Henry Fonda.
14. Pawns in a chess set, "sweet" age, U.S. fluid ounces per pint, number of candles as sung by "The Crests". What number is related to these clues?

Answer: 16

There are 16 pawns in a standard chess set, eight per player.
"Sweet Sixteen" is considered a special birthday for girls in the U.S. and Canada.
There are 16 fluid ounces in one pint (U.S.).
"16 Candles" was a 1958 hit for "The Crests".
15. April, number of primary elements, "Tetris", the Beatles. What number is related to these clues?

Answer: 4

April is the fourth month of the year.
The four primary elements are earth, wind, water and fire.
"Tetris" is a popular video game containing geometric shapes with four blocks.
"The Beatles" are also referred to as "The Fab Four".
16. Renault model of the 1990s, the letter "S", 1642 petition to King Charles I of England, President Rutherford B. Hayes. What number is related to these clues?

Answer: 19

French auto manufacturer, Renault, produced the "19" model from 1988-2000.
The letter "S" is the 19th letter of the English alphabet.
In 1642, Parliament sent King Charles I a list of proposals that became known as the Nineteen Propositions.
President Hayes was the 19th U.S. President.
17. Prefix of di or bi, number of turtle doves, lowest prime number, deuce. What number is related to these clues?

Answer: 2

The prefix di is from Greek, bi from Latin.
According to "The 12 Days of Christmas", there are two turtle doves.
Prime numbers are only divisible by itself and one. The number two is the lowest and the only even prime number.
Deuce is a synonym for a pair, or two of something.
18. Ides date, quarter hour, minutes of fame, first point in tennis. What number is related to these clues?

Answer: 15

Ides, in the Roman calendar, marked the middle of the month. March 15 marks the day Julius Caesar was killed.
A quarter hour is 15 minutes.
Andy Warhol once quipped, "In the future, everyone will be famous for 15 minutes."
The first point scored in a game of tennis is 15.
19. U.S. Supreme Court justices, human gestation, Greek mythology muses, cat's lives. What number is related to these clues?

Answer: 9

The U.S. Supreme Court consists of nine justices.
The human gestation period is (approx.) nine months.
The nine muses of Greek mythology were goddesses of literature, science and arts.
According to the common expression, cats have nine lives.
20. Deadly sins, Dwarfs, Wonders of the World, day of rest. What number is related to these clues?

Answer: 7

The seven deadly sins, according to Christian tradition, are often written as wrath, greed, sloth, pride, lust, envy, and gluttony.
According to the fairy tales, Snow White had seven Dwarfs.
The "Seven Wonders of the Ancient World" was originally compiled by historian Herodotus.
In the story of creation in Genesis, on the seventh day, God rested.
Source: Author Sprink1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Drop and Give Me Twenty:

A handful of light quizzes with twenty questions, should you ever find yourself needing such a thing. Some (but not all) are drop a letter to make the list title more than just a catchy name

  1. Bones With Amnesia Very Easy
  2. Counting Up To Twenty Very Easy
  3. Elementary Drop a Letter Easier
  4. Four Sets of Drop-a-Letter Easier
  5. Quinze's Drop A Letter Quiz 2 Easier

Also part of quiz list
5/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us