FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Who I Am  part 5
Quiz about Do You Know Who I Am  part 5

Do You Know Who I Am? (part 5) Quiz


In order to find the answer, take the first letter of each answer from questions 1 through 13. Those letters will give you the answer for question 15. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by linkan. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 15 Questions

Author
linkan
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
99,375
Updated
Sep 25 23
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
10175
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 101 (14/15), Guest 111 (9/15), Hayes1953 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. What character has a red nose? Hint


Question 2 of 15
2. Karen Blixen, using the name Isak Dinesen, wrote this book in 1937. This book is about Karen's description of Kenya. What book am I referring to? Hint


Question 3 of 15
3. Which Wild Bunch gang member was born on April 13, 1866 in Beaver, Utah? Hint


Question 4 of 15
4. What body part is unique about Mr. Spock on Star Trek? It's on his head, not his eyes, not his nose not his mouth.

Answer: (One word - (WHAT?))
Question 5 of 15
5. What is the middle color in the Cameroon flag? Hint


Question 6 of 15
6. What thriller movie starred Faye Dunaway as a character named Kathy Hale? Hint


Question 7 of 15
7. The Nile, Moon (song), Amazon, Missouri and Mississippi are all one. One what?

Answer: (One word)
Question 8 of 15
8. What movie starred Jane Fonda, a horse and an ex-rodeo star? Hint


Question 9 of 15
9. In the 1973 movie, "The Iceman Cometh", Jeff Bridges played me. What is my character name? Hint


Question 10 of 15
10. What month is Groundhog Day in?

Answer: (One Word)
Question 11 of 15
11. This 1980 movie starred Mary Tyler Moore and Donald Sutherland. The movie deals with their son's death. What movie is this? Hint


Question 12 of 15
12. Bob Woodward and Carl Bernstein were both involved in the 1973 Pulitzer Prize won by their employer. What is the occupation of these gentlemen? Hint


Question 13 of 15
13. I played Diana Murphy in a 1993 movie with Woody Harrelson. Who am I? Hint


Question 14 of 15
14. This 1973 movie starred the beautiful Barbra Streisand. The movie is about two people who have a romance but their views are too different and eventually drive them apart. What movie am I referring to?

Answer: (Four words)
Question 15 of 15
15. Okay, put them together 1 - 13 and who do you have?

Answer: (First and Last name)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 18 2024 : Guest 101: 14/15
Apr 17 2024 : Guest 111: 9/15
Apr 16 2024 : Hayes1953: 7/15
Apr 12 2024 : Guest 99: 13/15
Apr 12 2024 : Guest 31: 8/15
Apr 12 2024 : Guest 24: 15/15
Apr 12 2024 : amarie94903: 12/15
Apr 12 2024 : Guest 121: 12/15
Apr 11 2024 : Guest 75: 11/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What character has a red nose?

Answer: Rudolph

"Rudolph the Red Nosed Reindeer" is a popular Christmas movie for kids. Billie Mae Richards did the voice of Rudolph.
2. Karen Blixen, using the name Isak Dinesen, wrote this book in 1937. This book is about Karen's description of Kenya. What book am I referring to?

Answer: Out of Africa

Meryl Streep was nominated for 12 Academy Awards, one for her performance in "Out of Africa". Meryl tied Katharine Hepburn's record. Meryl won for her performances in both "Kramer vs. Kramer" in 1979 and "Sophie's Choice" in 1982.
3. Which Wild Bunch gang member was born on April 13, 1866 in Beaver, Utah?

Answer: Butch Cassidy

William Goldman won an Oscar for his script of "Butch Cassidy and the Sundance Kid" in 1969. Paul Newman starred as Butch Cassidy in the movie.
4. What body part is unique about Mr. Spock on Star Trek? It's on his head, not his eyes, not his nose not his mouth.

Answer: Ears

Leonard Nimoy started playing Mr. Spock in 1966 in "Star Trek". Leonard portrayed a character, Bernie, on "General Hospital" in 1963.
5. What is the middle color in the Cameroon flag?

Answer: Red

Cameroon is located in western Africa. The Cameroon flag is green, yellow and red. It also has one lone yellow star in the middle of the flag.
6. What thriller movie starred Faye Dunaway as a character named Kathy Hale?

Answer: Three Days of the Condor

Faye had her first role in "The Happening". She received her first Academy Award nomination for "Bonnie and Clyde" with Warren Beatty. Faye received the Best Actress Academy Award for her work in "Network".
7. The Nile, Moon (song), Amazon, Missouri and Mississippi are all one. One what?

Answer: River

The Nile River in Egypt is 4,145 miles long. The Mississippi would be the fourth longest at 3,740 miles.
8. What movie starred Jane Fonda, a horse and an ex-rodeo star?

Answer: Electric Horseman

Jane won two Academy Awards for her performance's in "Klute" and
"Coming Home". She earned five Oscar nominations for Best Actress, including "They Shoot Horses, Don't They?"
9. In the 1973 movie, "The Iceman Cometh", Jeff Bridges played me. What is my character name?

Answer: Don Parritt

"The Iceman Cometh" was previously on television in 1960. Jason Robards starred as the lead character, Theodore "Hickey" Hickman.
10. What month is Groundhog Day in?

Answer: February

On February 2nd, the groundhog will come up. If the groundhog sees his shadow, and goes back into his hole, we will have 6 more weeks of winter. If it's cloudy and he doesn't see his shadow, we will be lucky enough to have an early spring. Living in Michigan, that would be a GOOD thing!
11. This 1980 movie starred Mary Tyler Moore and Donald Sutherland. The movie deals with their son's death. What movie is this?

Answer: Ordinary People

Mary Tyler Moore earned her first Best Actress Oscar nomination for "Ordinary People" but Sissy Spacek won for "Coal Miner's Daughter".
12. Bob Woodward and Carl Bernstein were both involved in the 1973 Pulitzer Prize won by their employer. What is the occupation of these gentlemen?

Answer: Reporters

Bob Woodward and Carl Bernstein reported the story on the Watergate scandal in 1972. Carl Bernstein was portrayed in the 1976 movie, "All the President's Men" by Dustin Hoffman.
The "Washington Post" - the newspaper itself, not the journalists - won the Pulitzer for "Public Service" for the paper 's Watergate reporting.
13. I played Diana Murphy in a 1993 movie with Woody Harrelson. Who am I?

Answer: Demi Moore

Demetria Gene Guynes, Demi, was paid $5,000,000.00 for her role in "Indecent Proposal".
14. This 1973 movie starred the beautiful Barbra Streisand. The movie is about two people who have a romance but their views are too different and eventually drive them apart. What movie am I referring to?

Answer: The Way We Were

Barbra received a Grammy, an Emmy, an Oscar and a Tony. She won her first Oscar for "Funny Girl" in 1968.
15. Okay, put them together 1 - 13 and who do you have?

Answer: Robert Redford

Robert Redford was born in 1937 in California. Robert's first shot at directing for "Ordinary People" won him the Academy Award for Best Director. Robert earned his first Oscar nomination for "The Sting" with Paul Newman. Robert has starred with many of the top leading actors and actresses: Brad Pitt, Demi Moore, Barbra Streisand, Mia Farrow, Dustin Hoffmann, Debra Winger and Daryl Hannah to name a few.
What an actor, producer, director!
Source: Author linkan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Do you know who I am?:

A series of "Do you know who I am?" quizzes by linkan.

  1. Where in the World is Linkan? Average
  2. What Christmas Movie Am I? Average
  3. Do You Know What Movie I Am? (Part 1) Tough
  4. Duh, What Movie Am I Talking About? Very Easy
  5. Do You Know Who I Am? (Part 1) Average
  6. Do You Know Who I Am? (Part 2) Average
  7. Do You Know Who I Am? (Part 3) Average
  8. Do You Know Who I Am? (Part 4) Average
  9. Do You Know Who I Am? (part 5) Average
  10. Name The Movie - Synonym Wise That Is Average
  11. Do You Know What Movie I Am? (Part 2) Average
  12. Funny License Plates Average

Also part of quiz list
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us