FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know What Movie I Am Part 2
Quiz about Do You Know What Movie I Am Part 2

Do You Know What Movie I Am? (Part 2) Quiz


In order to find the answer, take the first letter of each answer from questions 1 through 14. Those letters will give you the answer for question 15. Have fun and good luck!

A multiple-choice quiz by linkan. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movie Mixture
  8. »
  9. Movies Bonds and Acrostics

Author
linkan
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
105,268
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3425
Last 3 plays: xchasbox (12/15), Guest 198 (6/15), Guest 71 (3/15).
- -
Question 1 of 15
1. Ethan Hawke played this character in "Reality Bites," Matthew McConaughey played this character in "13 Conversations About One Thing," and Mark Wahlberg played this character in "The Three Kings." What is this character's first name? Hint


Question 2 of 15
2. This magician was probably the most well known magician of all times. He died on Halloween. Jonathan Schaech portrayed him in a 1998 movie. What is this magician's name?

Answer: (Two Words. Full name, first name, or last name.)
Question 3 of 15
3. This rock group performed some of the music for the movie "Armageddon." What is the name of the rock group that features Steven Tyler? Hint


Question 4 of 15
4. I played Marilyn in the movie "Dr. T and the Women" with Richard Gere. What is my real last name? Hint


Question 5 of 15
5. I was born in South Africa in 1975. I've portrayed a gorilla lover, a diver lover, and gone out with a dentist. This all happened in "Sweet November." What is my last name? Hint


Question 6 of 15
6. I was a woman named Buffy. I was a "Castaway" on an island. I fell in love with a mermaid. I visited a volcano. I lived in "Philadelphia" and Seattle. What is my real last name?

Answer: (One Word)
Question 7 of 15
7. Giovanni Ribisi played this character in the movie "Saving Private Ryan" with Tom Hanks and Matt Damon. Hint


Question 8 of 15
8. Steven Zahn co-starred with Drew Barrymore in "Riding in Cars With Boys." He also co-starred in "Saving Silverman" with Jason Biggs. What month was Steven Zahn born in? Hint


Question 9 of 15
9. Ethan Embry, Chevy Chase, and Beverly D'Angelo were in the movie, "Vegas Vacation." What is their last name in this movie?

Answer: (One Word - you really don't need one)
Question 10 of 15
10. What movie was Alex Rocco not in? Hint


Question 11 of 15
11. I played Jerome Greene in the 1993 movie, "Philadelphia." I portrayed Professor Thurman in the 1995 movie, "A Reason to Believe." I first started my career as Rusty Bennett in "All My Children." What is my first name? Hint


Question 12 of 15
12. John Candy portrayed this character in this 1989 movie with Macaulay Culkin. This movie was a short lived television series with Kevin Meaney as the star. What is the character's name or the name of the movie?

Answer: (two words - not aunt)
Question 13 of 15
13. Ken Norton Sr., portrayed this character in the movie of the same name in 1976. This movie starred Warren Oates as Hammond Maxwell. What is the name of this movie? Hint


Question 14 of 15
14. This 1998 movie starred both George Clooney and Jennifer Lopez. What movie is this? Hint


Question 15 of 15
15. Okay, put them together, first initial from each answer to come up with this movie. What movie am I?

Answer: (Four Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 02 2024 : xchasbox: 12/15
Feb 26 2024 : Guest 198: 6/15
Feb 24 2024 : Guest 71: 3/15
Feb 19 2024 : Guest 173: 15/15
Feb 09 2024 : Guest 8: 5/15
Feb 08 2024 : SueGo: 13/15
Jan 23 2024 : Guest 174: 9/15
Jan 23 2024 : Guest 80: 5/15
Jan 18 2024 : Guest 164: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ethan Hawke played this character in "Reality Bites," Matthew McConaughey played this character in "13 Conversations About One Thing," and Mark Wahlberg played this character in "The Three Kings." What is this character's first name?

Answer: Troy

Troy Chesterfield was played by Peter Scolari in "That Thing You Do." Troy was the emcee of the television show where the band, The Wonders, first played on television.
2. This magician was probably the most well known magician of all times. He died on Halloween. Jonathan Schaech portrayed him in a 1998 movie. What is this magician's name?

Answer: Harry Houdini

The 1998 television movie, "Harry Houdini," was directed by Pen Densham. Jonathan also portrayed Jimmy Mattingly in the movie "That Thing You Do."
3. This rock group performed some of the music for the movie "Armageddon." What is the name of the rock group that features Steven Tyler?

Answer: Aerosmith

"Aerosmith" played in Massachusetts for the first time in the early 70's. You can meet the Aerosmith Band (somewhat) and ride the "Rock n' Roller Coaster" at Disney World's MGM Theme Park. I would say it's the best ride there. By the way, did you know that Steven Tyler's daughter is Liv Tyler?
4. I played Marilyn in the movie "Dr. T and the Women" with Richard Gere. What is my real last name?

Answer: Tyler

Liv Tyler was born on July 1, 1977 in Portland, Maine. Liv's first movie was "Silent Fall" with Richard Deyfuss. She later portrayed Faye in the movie "That Thing You Do."
5. I was born in South Africa in 1975. I've portrayed a gorilla lover, a diver lover, and gone out with a dentist. This all happened in "Sweet November." What is my last name?

Answer: Theron

Charlize Theron portrayed Jill Young in "The Mighty Joe Young", Gwen Sunday in "Men of Honor" and Tina, Guy Patterson's ex-girlfriend, in "That Thing You Do". She also fell in love with her dentist in this movie.
6. I was a woman named Buffy. I was a "Castaway" on an island. I fell in love with a mermaid. I visited a volcano. I lived in "Philadelphia" and Seattle. What is my real last name?

Answer: Hanks

Tom Hanks first television series was with Peter Scolari in "Bosom Buddies." (This is where he dressed up as "Buffy.") The television show lasted for 2 years, but it helped Tom Hanks with the start of his career.
7. Giovanni Ribisi played this character in the movie "Saving Private Ryan" with Tom Hanks and Matt Damon.

Answer: Irwin Wade

Giovanni was born on December 17, 1974, in Los Angeles, California. He started his career as Cory in the television series, "My Two Dads." He also had a part on the television series "Friends" as Phoebe's brother, Frank. Giovanni portrayed the character Chad in the movie, "That Thing You Do."
8. Steven Zahn co-starred with Drew Barrymore in "Riding in Cars With Boys." He also co-starred in "Saving Silverman" with Jason Biggs. What month was Steven Zahn born in?

Answer: November

The traditional birthstone for November is citrine. However, topaz pearl, peridot, amber, and sapphire are considered non-traditional birthstones. Topaz, and the gem turquoise, are supposed to relieve headaches and depression. They are also supposed to provide protection and good luck to the owner.
9. Ethan Embry, Chevy Chase, and Beverly D'Angelo were in the movie, "Vegas Vacation." What is their last name in this movie?

Answer: Griswold

Johnny Galecki, Anthony Michael Hall, and Jason Lively have all portrayed Rusty Griswold. I personally met Ethan Embry while he was filming the movie "Vegas Vacation" at the Mirage in Las Vegas. You can get a glimpse of my hair as one of the dealers.
10. What movie was Alex Rocco not in?

Answer: Yellow Submarine

Alex Rocco was born in Boston, Massachusetts. He has appeared in over 60 films and 70 television shows. Alex portrayed the owner of Play Tone Records in "That Thing You Do."
11. I played Jerome Greene in the 1993 movie, "Philadelphia." I portrayed Professor Thurman in the 1995 movie, "A Reason to Believe." I first started my career as Rusty Bennett in "All My Children." What is my first name?

Answer: Obba

Obba Babatunde was born in New York. Obba was nominated for an Emmy for Outstanding Supporting Actor in a Miniseries for "Miss Evers' Boys" in 1997. Obba also played Lamarr in "That Thing You Do."
12. John Candy portrayed this character in this 1989 movie with Macaulay Culkin. This movie was a short lived television series with Kevin Meaney as the star. What is the character's name or the name of the movie?

Answer: Uncle Buck

Chris Isaack, who portrayed Uncle Bob in "That Thing You Do," was chosen by "People" magazine as the 50 Most Beautiful People in the World in the 1990 issue.
13. Ken Norton Sr., portrayed this character in the movie of the same name in 1976. This movie starred Warren Oates as Hammond Maxwell. What is the name of this movie?

Answer: Drum

Some famous drummers include Ian Paice from "Deep Purple", Earl Palmer, who played for Ritchie Valens and Ricky Nelson. In my opinion, the most well known drummer would be Ringo Starr from the Beatles. Tom Everett Scott played "Shades" the drummer in the movie, "That Thing You Do."
14. This 1998 movie starred both George Clooney and Jennifer Lopez. What movie is this?

Answer: Out of Sight

This movie is about a bank robber, George Clooney, who kidnaps Jennifer Lopez, an FBI agent. Steven Zahn, who plays Glenn Michaels in "Out of Sight," also portrays Lenny, one of the band members, in "That Thing You Do."
15. Okay, put them together, first initial from each answer to come up with this movie. What movie am I?

Answer: That Thing You Do

"That Thing You Do", was written by and directed by Tom Hanks. This was Tom's first attempt at writing a movie. Tom also appeared as Mr. White in this movie. Great movie if you've never seen it, you'll be singing "That Thing You Do" all day long. Thanks for playing.
Source: Author linkan

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Quizzes from 2002:

These are all the quizzes from my first year of writing quizzes. Hard to believe so long ago!

  1. Where in the World is Linkan? Average
  2. What Christmas Movie Am I? Average
  3. Do You Know What Movie I Am? (Part 1) Tough
  4. Duh, What Movie Am I Talking About? Very Easy
  5. Do You Know Who I Am? (Part 1) Average
  6. Do You Know Who I Am? (Part 2) Average
  7. Do You Know Who I Am? (Part 3) Average
  8. Do You Know Who I Am? (Part 4) Average
  9. Do You Know Who I Am? (part 5) Average
  10. Name The Movie - Synonym Wise That Is Average
  11. Do You Know What Movie I Am? (Part 2) Average
  12. Funny License Plates Average

3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us