Quiz about FunTrivia General Knowledge Mix Vol 5
Quiz about FunTrivia General Knowledge Mix Vol 5

FunTrivia General Knowledge Mix: Vol 5 Quiz


A mix of 10 General Knowledge questions, submitted by 10 different FunTrivia players! The first few questions are easy, but the last couple are tough!

A multiple-choice quiz by FTBot. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Q. Easy

Author
FTBot
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
408,990
Updated
Apr 26 22
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
521
Last 3 plays: Guest 24 (7/10), Guest 47 (6/10), Guest 176 (3/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which color brings to mind the former Libyan flag, a type of beret denoting a Special Forces member, and a song actually entitled "Good Riddance"? Hint

Red
Green
Blue
Yellow

2. Which color best fits in the blanks: "The ___ Letter", "The ___ Pimpernel", "The ___ Empress", "The ___ Claw"? Hint

White
Golden
Scarlet
Red

3. Every year, Tamworth the "Country Music Capital" of Australia, holds a race where ducks have to float down the Peel River. What is unusual about the ducks? Hint

they are all called Donald
they are cooked after the race
they are all called Daffy
they are plastic

4. What name best fits these blank spaces: American folk character _____ Dooley and Mark Twain character _____ Sawyer? Hint

Howdy
Tom
Diane
Donald

5. What links the heroine of a series of novels by Jasper Fforde to the daughter of Morticia and Gomez of "The Addams Family"? Hint

Days of the week
Birthstones
Months of the year
Flowers

6. Candola in Chile, glogi in Scandinavia, gluhwein in Germany and svarak in the Czech Republic are all what? Hint

Festivals
Currencies
Desserts
Mulled wines

7. What do a protected lookout platform near the top of a mast, Canadian mixed martial arts champion David Loiseau, and the comedic duo of Fauntleroy and Crawford who first appeared in DC Comics and then in theatrical cartoons have in common?
Hint

crow
porpoise
jackal
giraffe

8. What is the common definition for the Mafia code of honor term "Omerta"?
Hint

Code of Death
Code of Bribing
Code of Killing
Code of Silence

9. If I was on a train in the UK and arrived at Temple Meads station, which city would I be in? Hint

York
Bristol
London
Norwich

10. Which of these folks would be UNDER 40 years of age? Hint

an octogenarian
an AARP member
a Fields Medal winner
a marathoner in the masters division


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which color brings to mind the former Libyan flag, a type of beret denoting a Special Forces member, and a song actually entitled "Good Riddance"?

Answer: Green

The Libyan flag used to be the only monochromatic flag, as it was entirely green, though it now has a pattern on it since the downfall of Quaddafi. Green Berets are US Army Special Forces, and Green Day sings the song most people believe is called "Time Of Your Life" (it is actually entitled "Good Riddance").

Question by player merylfederman
2. Which color best fits in the blanks: "The ___ Letter", "The ___ Pimpernel", "The ___ Empress", "The ___ Claw"?

Answer: Scarlet

"The Scarlet Letter" is an 1850 novel by Nathaniel Hawthorne. "The Scarlet Pimpernel" is a novel and play by Emma Orczy, c. 1905. "The Scarlet Empress" is a 1934 film about Catherine the Great. And "The Scarlet Claw" is a 1944 Sherlock Holmes movie that does not match any Holmes novel.

Question by player lowtechmaster
3. Every year, Tamworth the "Country Music Capital" of Australia, holds a race where ducks have to float down the Peel River. What is unusual about the ducks?

Answer: they are plastic

All the ducks are raffled prior to the event. The proceeds go to charity.

Question by player bubbatom1
4. What name best fits these blank spaces: American folk character _____ Dooley and Mark Twain character _____ Sawyer?

Answer: Tom

"Tom Dooley" is an old folk song about a man who murdered a woman; the song was made popular by The Kingston Trio in 1958. Tom Sawyer is the protagonist in "The Adventures of Tom Sawyer," an 1876 novel by Mark Twain.

Question by player lowtechmaster
5. What links the heroine of a series of novels by Jasper Fforde to the daughter of Morticia and Gomez of "The Addams Family"?

Answer: Days of the week

Jasper Fforde's "Thursday Next" series revolves around the title character, a literary detective, who delves in and out of books, solving various mysteries, all the while earning herself a fair few enemies, as well as friends. In contrast to the vibrant, colourful Thursday, Wednesday Addams is the daughter of Morticia and Gomez Addams, the heads of a quirky family with an interest in the weird and macabre. Wednesday has long black hair, which she wears in pigtails, and her creator, Charles Addams, chose the name Wednesday for her after the nursery rhyme that depicts "Wednesday's child" as "full of woe".

Question by player poshprice
6. Candola in Chile, glogi in Scandinavia, gluhwein in Germany and svarak in the Czech Republic are all what?

Answer: Mulled wines

Mulled wine or spiced wine is a warm beverage, usually made and enjoyed in the winter, especially around Christmas. It is made with red wine, spices like cinnamon sticks, cloves, star anise, orange rind and honey or sugar. It is very popular in all the Christmas markets in Central and Northern Europe and its origin can be traced to Roman times.

Question by player tiye
7. What do a protected lookout platform near the top of a mast, Canadian mixed martial arts champion David Loiseau, and the comedic duo of Fauntleroy and Crawford who first appeared in DC Comics and then in theatrical cartoons have in common?

Answer: crow

The use of the term "crow's nest" to describe a railed-in platform near the top of a ship's mast dates from 1595-1605. By analogy, Crow's Nest has become a geographic place name for any place which is high and overlooks something else. Also by analogy, the student newspaper of the University of South Florida is called "The Crow's Nest." David Loiseau (b. 1979) is a Canadian born of Haitian parents who followed his several mixed martial arts championships with an acting career.

His fighting nickname was "the Crow." Fauntleroy the Fox and Crawford the Crow appeared in DC Comics beginning in the 1940s, first in anthologies and then in their own title "Fox and Crow." Their cartoons were distributed theatrically by Screen Gems.

Question by player FatherSteve
8. What is the common definition for the Mafia code of honor term "Omerta"?

Answer: Code of Silence

The code Omerta did not originate with the Mafia, the Sicilians adopted the code prior to the existence of the Cosa Nostra. In the Mafia, punishment for breaking the oath of Omerta is death.

Question by player lpro
9. If I was on a train in the UK and arrived at Temple Meads station, which city would I be in?

Answer: Bristol

Temple Meads station opened on the 31st August 1840 as the Western terminus of The Great Western Railway route from London's Paddington Station. It is now managed by the First Great Western company. The station has eight platforms numbered 1 to 15. Almost 8,000,000 passengers used the station in 2009.

Question by player pmarney
10. Which of these folks would be UNDER 40 years of age?

Answer: a Fields Medal winner

The Fields Medal is the prestigious prize given out every four years honoring excellence in mathematics. It is comparable to a Nobel prize in that field. The award is named after Canadian John Charles Fields, and is specifically designated to young scientists under the age of 40. This to encourage the recipients' future work as well as their past accomplishments. It also includes $15,000 cash as of 2019.

The masters division in the sport of road running is for those racers over the age of 40, who generally compete in their own class for prizes and glory. AARP (formerly the American Association of Retired Persons) is the national organization designed for and serving those Americans over the age of 50. It has close to 40 million members. An octogenarian is an individual aged 80-89.

Question by player Nealzineatser
Source: Author FTBot

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 24 2022 : Guest 24: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 47: 6/10
Nov 23 2022 : Guest 176: 3/10
Nov 21 2022 : Guest 154: 6/10
Nov 19 2022 : Guest 71: 7/10
Nov 19 2022 : Guest 73: 10/10
Nov 18 2022 : Guest 174: 8/10
Nov 18 2022 : Guest 110: 7/10
Nov 17 2022 : Guest 66: 6/10

11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us