FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about GeneralQuiz
Quiz about GeneralQuiz

GeneralQuiz


A quiz to test your general knowledge.

A multiple-choice quiz by jantje. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 15 Questions
  8. »
  9. Mixed 15 Q. Tough

Author
jantje
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
65,007
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
1742
Last 3 plays: Guest 96 (6/15), Guest 5 (10/15), Guest 176 (8/15).
- -
Question 1 of 15
1. Jupiter is the _____ rock from the sun? Hint


Question 2 of 15
2. Who was the first Prime Minister of the independent Zaire? Hint


Question 3 of 15
3. In what year did Napoleon get beaten for the second time? (Waterloo) Hint


Question 4 of 15
4. Asuncion is the capital of which South American country? Hint


Question 5 of 15
5. Who won the Tour de France in 1999 (though he was later disqualified by the USADA)? Hint


Question 6 of 15
6. What city is the capital of Belgium? Hint


Question 7 of 15
7. What is the name of the character played by Jim Carrey in the movie 'Liar Liar'? Hint


Question 8 of 15
8. In what year did the French Revolution begin? Hint


Question 9 of 15
9. What country won the first World Cup soccer? Hint


Question 10 of 15
10. "Jurassic Park" is based on a book. Who wrote that book? Hint


Question 11 of 15
11. From what group is the song 'Seemann'? Hint


Question 12 of 15
12. Who won the first World Championship Formula One? Hint


Question 13 of 15
13. In what year did Belgium become independent? Hint


Question 14 of 15
14. What is the third song on Metallica's debut-album 'Kill'em All'? Hint


Question 15 of 15
15. Who was the father of Peter the Great? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 96: 6/15
Jun 10 2024 : Guest 5: 10/15
Jun 09 2024 : Guest 176: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jupiter is the _____ rock from the sun?

Answer: Fifth

Earth is the third rock from the sun.
2. Who was the first Prime Minister of the independent Zaire?

Answer: Lumumba

3. In what year did Napoleon get beaten for the second time? (Waterloo)

Answer: 1815

After his defeat, he was sent to St. Helena, where he died.
4. Asuncion is the capital of which South American country?

Answer: Paraguay

Quito is the capital of Equador, Lima, of Peru, and Santiago de Chile is obvoiusly the capital of Chile.
5. Who won the Tour de France in 1999 (though he was later disqualified by the USADA)?

Answer: Lance Armstrong

He also won it many years after that, though he was again disqualified.
6. What city is the capital of Belgium?

Answer: Brussels

Rotterdam is one of the biggest ports in the world.
7. What is the name of the character played by Jim Carrey in the movie 'Liar Liar'?

Answer: Fletcher

Jim played a lawyer, but after a wish by his son he could not lie for one day. Great movie.
8. In what year did the French Revolution begin?

Answer: 1789

9. What country won the first World Cup soccer?

Answer: Uruguay

The first World Cup was held in 1930 in Uruguay. The home team won the final 4-2 against Argentina.
10. "Jurassic Park" is based on a book. Who wrote that book?

Answer: Michael Crichton

Michael Crichton is the author of many science-thrillers like "The Andromeda Strain", "Congo", and "Sphere".
11. From what group is the song 'Seemann'?

Answer: Rammstein

It is on their debut-album 'Herzeleid'.
12. Who won the first World Championship Formula One?

Answer: Nino Farina

He scored 34 points, three more than the runner-up, Juan Manual Fangio. However, Fangio went on to become world-champion five times.
13. In what year did Belgium become independent?

Answer: 1830

14. What is the third song on Metallica's debut-album 'Kill'em All'?

Answer: Motorbreath

One of the best albums ever.
15. Who was the father of Peter the Great?

Answer: Aleksei

Peter the Great was the Tsar of Russia.
Source: Author jantje

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us