Quiz about Green Mania
Quiz about Green Mania

Green Mania Trivia Quiz


A quiz about the colour green. Good Luck!

A multiple-choice quiz by LMN. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Green

Author
LMN
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
85,056
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
10119
Last 3 plays: Guest 64 (7/10), Guest 72 (7/10), Guest 172 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Jane wishes to make the colour green using her paintbox of red, blue and yellow paints. Which paints should she mix? Hint

Blue and Yellow
Red and Yellow
Blue and Red
All Colours

2. "Green" governmental parties are primarily concerned with helping ___________ ? Hint

Technology
The Environment
The Plastic Industry
Youth Entertainment

3. Which of the following herbs is NOT commonly green in colour? Hint

Coriander
Parsley Leaves
Garlic Clove
Thyme

4. A famous gospel singer and preacher is named _____ Green. Hint

Ted
Al
Sam
Ty

5. Which of the following butterflies is known for its green colouring? Hint

Inachis io
Papilio glaucus
Plebejus panoptes
Callophrys rubi

6. A traditional Irish song that contains the lyrics: "But my sons had sons, as brave as were their fathers" is what? Hint

Four Green Sons
Four Green Fields
Four Green Graves
Four Green Barrows

7. The book "Anne of Green Gables" is a wonderful children's story of a young orphan girl called Anne Shirley. Who wrote this novel? Hint

J.K. Rowling
L.S. Marshall
J.F. Kennedy
L.M. Montgomery

8. Which of the following vegetables is typically green in colour? Hint

Broccoli
Squash
Carrot
Potato

9. "Green Eggs and Ham" was a book written by Dr. ______ ?

Answer: (Surname only)
10. When Dorothy, Toto and their friends went on a journey, they went to find a powerful wizard who lived in a place that was named after a green gemstone. What was the name of that city? Hint

The Emerald City
Jade Village
Emerald Town
The Jaded Palace


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Jane wishes to make the colour green using her paintbox of red, blue and yellow paints. Which paints should she mix?

Answer: Blue and Yellow

Yellow and Blue make Green, Red and Blue makes Purple, Red and Yellow make Orange.
2. "Green" governmental parties are primarily concerned with helping ___________ ?

Answer: The Environment

Environmental parties and lobbyists are usually referred to as being "green", as in being "for" nature and the environment.
3. Which of the following herbs is NOT commonly green in colour?

Answer: Garlic Clove

The garlic clove / bulb is usually whitish in colour.
4. A famous gospel singer and preacher is named _____ Green.

Answer: Al

Al Green has won eight Grammys and is also an inductee into the Rock & Roll Hall of Fame.
5. Which of the following butterflies is known for its green colouring?

Answer: Callophrys rubi

Callophrus rubi is also known as the "green hairstreek". While green is not a colour seen very often in butterflies, this one is obviously green. Strangely enough, the colour of a butterfly's wings does not come from pigments as such, but due to reflection of light by the scales.
6. A traditional Irish song that contains the lyrics: "But my sons had sons, as brave as were their fathers" is what?

Answer: Four Green Fields

'Four Green Fields' is a sad song about a woman who watches her fields through war and struggles.
7. The book "Anne of Green Gables" is a wonderful children's story of a young orphan girl called Anne Shirley. Who wrote this novel?

Answer: L.M. Montgomery

Lucy Maude Montgomery grew up on Prince Edward Island (the setting for the novel) and was inspired to write by the landscape and the people who lived there.
8. Which of the following vegetables is typically green in colour?

Answer: Broccoli

An easy one! Broccoli is green, Carrots are orange, Squash yellow, and Potato white!
9. "Green Eggs and Ham" was a book written by Dr. ______ ?

Answer: Seuss

Dr. Seuss wrote "Green Eggs and Ham" in 1960 and it is still a classic today!
10. When Dorothy, Toto and their friends went on a journey, they went to find a powerful wizard who lived in a place that was named after a green gemstone. What was the name of that city?

Answer: The Emerald City

In "The Wizard of Oz" Dorothy went on a journey to find the Great Oz who lived in the Emerald City. Why? So she could find her way home of course!
Source: Author LMN

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 23 2023 : Guest 64: 7/10
Jan 23 2023 : Guest 72: 7/10
Jan 22 2023 : Guest 172: 7/10
Jan 21 2023 : NewBestFriend: 8/10
Jan 09 2023 : Guest 45: 8/10
Jan 08 2023 : Pawsawhile: 7/10
Dec 28 2022 : Guest 68: 9/10
Dec 21 2022 : linkan: 10/10
Dec 20 2022 : Guest 76: 4/10

Score Distribution

quiz
2/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us