FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Need More Time
Quiz about I Need More Time

I Need More Time! Trivia Quiz


Time! I certainly need more of it, and I am sure everyone else does as well. So here are ten questions on various subjects related to time. Hope this "helps to pass the time".

A multiple-choice quiz by bg853. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Time

Author
bg853
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
349,414
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
987
- -
Question 1 of 10
1. The premier issue of "TIME" magazine had the 40th Speaker of the House (USA), Joseph G. Cannon, on its cover. What year was it published? Hint


Question 2 of 10
2. The use of time zones throughout the world allows for coordination of scheduling of such things as telecommunications and railway schedules. To what time are all time zones referenced? Hint


Question 3 of 10
3. Established in 1851, what American newspaper has had the motto "All the news that's fit to print"? Hint


Question 4 of 10
4. What internet company did Time Warner merge with in 2001? Hint


Question 5 of 10
5. In the books "Cheaper by the Dozen" and "Belles on Their Toes", we are introduced to time and motion studies as applied to family life. What expert in time management practiced what she preached with her twelve children? Hint


Question 6 of 10
6. Released by R&R Games in 1999, what game consists of three rounds of verbal and physical clues to get your partner to guess the name of famous, and sometimes not-so-famous, persons? Hint


Question 7 of 10
7. What author, known for inventing "pod people", wrote "Time and Again"? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the weekly free magazine that has listed films, theaters and other events in most tourist cities? Hint


Question 9 of 10
9. What wheelchair-bound theoretical physicist and cosmologist's book "A Brief History of Time" was published in 1988? Hint


Question 10 of 10
10. Which 1979 time traveler movie featured Malcolm Mc Dowell as H.G. Wells pursuing Jack the Ripper into the 20th century? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The premier issue of "TIME" magazine had the 40th Speaker of the House (USA), Joseph G. Cannon, on its cover. What year was it published?

Answer: 1923

Henry Luce and Britton Hadden published the premier issue of "TIME" magazine on March 3, 1923. By 2012, the magazine which has published a famous annual list of the 100 most influential people had a paid circulation of over 12 million copies.
2. The use of time zones throughout the world allows for coordination of scheduling of such things as telecommunications and railway schedules. To what time are all time zones referenced?

Answer: Greenwich Mean Time

Before the establishment of Greenwich Mean Time, scheduling relied on the local solar time. However, solar time varies by four minutes for every degree of longitude, making coordination of scheduling between distant locations awkward.
3. Established in 1851, what American newspaper has had the motto "All the news that's fit to print"?

Answer: New York Times

The paper was originally known as the "New-York Daily Times", but changed its name to the "The New York Times" in 1857. When the paper moved uptown in 1904,\ to its new headquarters at 1475 Broadway, the area then called Long Acre Square was renamed Times Square.
4. What internet company did Time Warner merge with in 2001?

Answer: AOL

AOL purchased Time Warner in 2000 for $164 billion. Final approval on the merger of the two media giants was given in January 2001, and the company became AOL Time Warner. In 2009, AOL was spun off as an independent company.
5. In the books "Cheaper by the Dozen" and "Belles on Their Toes", we are introduced to time and motion studies as applied to family life. What expert in time management practiced what she preached with her twelve children?

Answer: Lillian Gilbreth

Born in 1878, Lillian Gilbreth earned a PhD in industrial psychology. Together with her husband, Frank Gilbreth, she applied time and motion studies to their large family. The books, written by her children Frank Gilbreth Jr. and Ernestine Gilbreth Carey, were made into the movies "Cheaper by the Dozen" in 1950 and "Belles on Their Toes" in 1952.
6. Released by R&R Games in 1999, what game consists of three rounds of verbal and physical clues to get your partner to guess the name of famous, and sometimes not-so-famous, persons?

Answer: Time's Up

The three rounds of play become both harder and funnier as the clues for each round become less verbal and more physical, ending with no words allowed in the third round. Spectators have almost as much fun as participants. My favorite game!
7. What author, known for inventing "pod people", wrote "Time and Again"?

Answer: Jack Finney

"Time and Again", which incorporated pictures of the old New York of 1882, was Finney's most successful novel. The 1958 classic sci-fi movie "The Invasion of the Body Snatchers" was based on Finney's novel "The Body Snatchers".
8. What is the name of the weekly free magazine that has listed films, theaters and other events in most tourist cities?

Answer: Time Out

"Time Out" originated in London, England in 1968. By 2012, it was available in at least 60 cities, including Hong Kong, Jakarta and Kuala Lumpur.
9. What wheelchair-bound theoretical physicist and cosmologist's book "A Brief History of Time" was published in 1988?

Answer: Stephen Hawking

"A Brief History of Time " spent 237 weeks on the British "Sunday Times" best seller list. Hawking also wrote an abridged version of the book with Leonard Mlodinow called "A Briefer History of Time".
10. Which 1979 time traveler movie featured Malcolm Mc Dowell as H.G. Wells pursuing Jack the Ripper into the 20th century?

Answer: Time After Time

Herbert George Wells was born in Bromley, England in 1866. His novel "The Time Machine" was published in 1895, and a movie version starring Rod Taylor and Yvette Mimieux was released in 1960.
Source: Author bg853

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series masfon recommendation:

My recommendation is about my team group quizzes

  1. Brains AND Beauty - These Women Have Both Average
  2. Inventors and Their Inventions Average
  3. Where Were You When...? Very Easy
  4. Remarkable Messages Easier
  5. I Need More Time! Average
  6. The Places We've Lived Average

Also part of quiz list
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us