FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ive Got a Bell
Quiz about Ive Got a Bell

I've Got a Bell Trivia Quiz


All of these descriptions match words containing 'bell'. Do they ring a bell for you?

A matching quiz by zorba_scank. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Objects
  8. »
  9. Thematic Bells

Author
zorba_scank
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
391,232
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1305
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: ArlingtonVA (10/10), mulder52 (10/10), polly656 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Era before the US Civil War.  
  Rebellion
2. Viral infection also known as German measles.  
  Belladonna
3. Part of the forehead between the eyebrows.  
  Bellhop
4. A hotel porter.  
  Cerebellum
5. Toxic plant belonging to the tomato family.  
  Glabella
6. Type of mushroom also called button or common mushroom.  
  Portobello
7. Part of the human brain that coordinates motor movements.  
  Rubella
8. Anything that acts as a leading indicator for trends.  
  Embellishment
9. An armed uprising.  
  Bellwether
10. A decorative detail or adornment.  
  Antebellum





Select each answer

1. Era before the US Civil War.
2. Viral infection also known as German measles.
3. Part of the forehead between the eyebrows.
4. A hotel porter.
5. Toxic plant belonging to the tomato family.
6. Type of mushroom also called button or common mushroom.
7. Part of the human brain that coordinates motor movements.
8. Anything that acts as a leading indicator for trends.
9. An armed uprising.
10. A decorative detail or adornment.

Most Recent Scores
Apr 08 2024 : ArlingtonVA: 10/10
Apr 07 2024 : mulder52: 10/10
Apr 02 2024 : polly656: 10/10
Mar 24 2024 : demurechicky: 10/10
Mar 14 2024 : Guest 78: 2/10
Feb 28 2024 : mfc: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 62: 10/10
Feb 25 2024 : Guest 72: 8/10
Feb 25 2024 : Guest 184: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Era before the US Civil War.

Answer: Antebellum

Antebellum is taken from Latin and literally translates to "before the war". It can therefore be used generically to refer to the period before any war. However, it is most often used to describe the period between the US achieving independence and the US Civil War.
2. Viral infection also known as German measles.

Answer: Rubella

Rubella is a viral infection caused by the rubella virus. Symptoms are a rash all over the body, fever, throat infection and other signs of fatigue. Though it is known as German measles, it is not related to measles.
3. Part of the forehead between the eyebrows.

Answer: Glabella

Glabella is the depressed bone that is located on the ridge between the eyebrows. It is also used to describe the skin covering the area.
4. A hotel porter.

Answer: Bellhop

A bellhop or bellboy is a hotel porter employed to help the guests with their luggage while they are checking in or out of the establishment. The term is derived from the fact that in early days, the front desk staff would ring a bell to summon the porter.
5. Toxic plant belonging to the tomato family.

Answer: Belladonna

Belladonna means "beautiful woman" in Italian. In earlier times, women used drops of this plant to dilate their eyes in the expectation that this would make them look more attractive. Both the leaves and the berries of this plant are toxic earning the plant the nickname of "deadly nightshade".
6. Type of mushroom also called button or common mushroom.

Answer: Portobello

The portobello mushroom grows across Europe and North America. Occurring in both white and brown colours, they are known by many different names including champignon mushroom, table mushroom and brown cap mushroom. Those that are slightly smaller in size are called portobellini.
7. Part of the human brain that coordinates motor movements.

Answer: Cerebellum

Cerebellum means "little brain" in Latin because it is smaller than the cerebrum. The cerebellum controls all motor activities regulating and coordinating the signals sent by other sensory organs.
8. Anything that acts as a leading indicator for trends.

Answer: Bellwether

Bellwether is used to describe any trendsetter or lead indicator. Certain bluechip stocks are often designated as bellwether stocks for a particular stock indice or specific sector. The term is derived from the practice of putting a bell around the neck of the ram, or wether (castrated ram), leading the flock.
9. An armed uprising.

Answer: Rebellion

A rebellion is an armed revolt against the authorities. The Indian Rebellion of 1857 was a disorganized attempt at overthrowing the colonial British rule. While the mutiny was unsuccessful, it alarmed the British enough to have control shifted from the East India Company to the British Crown directly.
10. A decorative detail or adornment.

Answer: Embellishment

An embellishment is an ornament or adornment added as decoration. It can also mean any details added to a story and is generally taken to mean that the additional details are untrue.
Source: Author zorba_scank

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Making Music:

A series of word quizzes using musical instruments as a theme.

  1. I've Got a Drum Easier
  2. I've Got A Pipe Very Easy
  3. I've Got a Horn Very Easy
  4. I've Got a Bell Very Easy
  5. I've Got a Harp Very Easy
  6. I've Got a Lute Very Easy

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us