FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ive Got A Pipe
Quiz about Ive Got A Pipe

I've Got A Pipe Trivia Quiz


Match these words containing 'pipe' with the correct descriptions.

A matching quiz by zorba_scank. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Objects
  8. »
  9. Thematic Tools

Author
zorba_scank
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
390,868
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1193
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: mulder52 (10/10), shadowzep (10/10), toddruby96 (10/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. Style of hat favoured by Abraham Lincoln.  
  Tailpipe
2. Used in a lab to measure small quantities of liquid.  
  Blowpipe
3. Musical instrument associated with Scotland.  
  Sandpiper
4. Three dimensional geometrical figure.  
  Hosepipe
5. A species of shorebirds.  
  Stovepipe
6. Device for letting out exhaust gases from vehicles.  
  Parallelepiped
7. Dance form from Britain.  
  Pipette
8. Weapon used with poisoned darts.  
  Hornpipe
9. Used to water plants.  
  Bagpipe
10. Colloquial name for the trachea.  
  Windpipe





Select each answer

1. Style of hat favoured by Abraham Lincoln.
2. Used in a lab to measure small quantities of liquid.
3. Musical instrument associated with Scotland.
4. Three dimensional geometrical figure.
5. A species of shorebirds.
6. Device for letting out exhaust gases from vehicles.
7. Dance form from Britain.
8. Weapon used with poisoned darts.
9. Used to water plants.
10. Colloquial name for the trachea.

Most Recent Scores
Apr 07 2024 : mulder52: 10/10
Apr 07 2024 : shadowzep: 10/10
Mar 25 2024 : toddruby96: 10/10
Mar 25 2024 : Guest 71: 10/10
Mar 24 2024 : demurechicky: 10/10
Feb 28 2024 : mfc: 10/10
Feb 27 2024 : polly656: 10/10
Feb 27 2024 : Guest 62: 10/10
Feb 25 2024 : Guest 72: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Style of hat favoured by Abraham Lincoln.

Answer: Stovepipe

The stovepipe is also known as a top hat or high hat and was popular among men from the end of the 18th century to the mid-20th century. Uncle Sam, the personification of the US government, is depicted wearing a stovepipe.
2. Used in a lab to measure small quantities of liquid.

Answer: Pipette

A pipette is a small, glass tube used to measure tiny quantities of liquid. It can also be used to transport the liquid from one vessel to another. Pipettes are commonly used in chemistry laboratories due to the level of precision they provide.
3. Musical instrument associated with Scotland.

Answer: Bagpipe

Bagpipes are a type of wind instrument that get their name from the bag of air attached to the pipes. The piper blows air into the pipe to produce music. Though strongly associated with Scotland, bagpipes are found in cultures as diverse as North Africa and Asia.
4. Three dimensional geometrical figure.

Answer: Parallelepiped

A parallelepiped is a geometrical figure with six faces. Each face is in the form of a parallelogram. It relates to a parallelogram in the manner that a cube relates to a square.
5. A species of shorebirds.

Answer: Sandpiper

The term sandpiper is used to describe different species of shorebirds. They feed on small invertebrates, usually along the coast. Curlews and snipes are also included under the broader term sandpiper.
6. Device for letting out exhaust gases from vehicles.

Answer: Tailpipe

The tailpipe is found at the rear of a vehicle. Exhaust gases from the engine are expelled through this pipe.
7. Dance form from Britain.

Answer: Hornpipe

The hornpipe is a dance form from Scotland, England and Ireland. It has two variations - fast and slow. The dancers wear hard soled shoes which help to track the beat.
8. Weapon used with poisoned darts.

Answer: Blowpipe

Blowpipes or blowguns were used as weapons by tribes in the Amazon rainforest region. Poison tipped darts are blown at the target using these pipes. Blowpipes are also used in the manufacture of glass with the pipe used to blow air into the molten glass.
9. Used to water plants.

Answer: Hosepipe

A hosepipe is a long, plastic pipe typically used to water gardens or plants. It is connected to a water source, generally a tap, at one end while the other is used to spray water. Larger, stronger versions of this pipe are also used by firemen to douse fires.
10. Colloquial name for the trachea.

Answer: Windpipe

The trachea connects the throat to the lungs. It allows the passage of air into and out of the body and is a vital organ. Due to its function, it is also commonly called the windpipe.
Source: Author zorba_scank

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Making Music:

A series of word quizzes using musical instruments as a theme.

  1. I've Got a Drum Easier
  2. I've Got A Pipe Very Easy
  3. I've Got a Horn Very Easy
  4. I've Got a Bell Very Easy
  5. I've Got a Harp Very Easy
  6. I've Got a Lute Very Easy

4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us