FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nature Boy
Quiz about Nature Boy

Nature Boy Trivia Quiz


All of these boy's names are related to the great outdoors in one way or another. The pictures should hopefully give you a clue. Good luck!

A photo quiz by Plodd. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Names

Author
Plodd
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
374,418
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1778
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 75 (0/10), Guest 71 (6/10), mulder100 (10/10).
-
Question 1 of 10
1. Which boy's name meaning 'king' or 'brave' is also a herb?
Hint


Question 2 of 10
2. Which boy's name, formerly given to a park warden, is also a rabbit's home? Hint


Question 3 of 10
3. Which boy's name, meaning 'desire protection', is also the name for a bird's beak? Hint


Question 4 of 10
4. Which boy's name, taken from the Gaelic name 'O Ruadhaun', is also the name of a tree with small red berries? Hint


Question 5 of 10
5. Which boy's name, believed to be taken from the Germanic word for 'rest', is also a large stone or boulder? Hint


Question 6 of 10
6. Which boy's name which roughly means 'wise protector' is also a beam of sunlight? Hint


Question 7 of 10
7. Which boy's name, meaning 'little hollow', is also a type of berry? Hint


Question 8 of 10
8. Which boy's name is also a Scottish word for 'valley'? Hint


Question 9 of 10
9. Which boy's name, believed to be a diminutive of James or John, is also a type of bird?
Hint


Question 10 of 10
10. Which boy's name is taken from a word that describes a body of flowing water? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
Today : Guest 75: 0/10
Feb 29 2024 : Guest 71: 6/10
Feb 29 2024 : mulder100: 10/10
Feb 29 2024 : Guest 198: 6/10
Feb 28 2024 : Guest 97: 10/10
Feb 27 2024 : Poppersmoke: 10/10
Feb 26 2024 : Guest 150: 10/10
Feb 25 2024 : Guest 68: 9/10
Feb 22 2024 : Guest 176: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which boy's name meaning 'king' or 'brave' is also a herb?

Answer: Basil

The name Basil is from the Greek word 'basileius' which means 'king'. In Arabic, the name means 'valiant' or 'brave'.

Basil is a type of herb which can be added to Asian or Mediterranean style cuisine. It is also a boy's name, an example being Basil Fawlty, the hapless hotel owner from the television series, "Fawlty Towers".
2. Which boy's name, formerly given to a park warden, is also a rabbit's home?

Answer: Warren

The boy's name Warren was taken from the Old English language and given to the person who was a watchman or park warden.

Warren Beatty is a famous film actor and Warren G Harding a well known American President. A warren is a group of underground mazes where rabbits live, breed and hibernate.
3. Which boy's name, meaning 'desire protection', is also the name for a bird's beak?

Answer: Bill

Bill, Willie and Liam are all diminutive terms for the name William. William is an old Germanic name Willahelm, composed of 'wil' meaning desire, and 'helm' meaning helmet or protection.

A bird's beak can alternatively be called a bill or rostrum. It is what they use to catch their prey and preen their feathers. Famous men called Bill include the actor Bill Murray, businessman Bill Gates and singer Bill Haley.
4. Which boy's name, taken from the Gaelic name 'O Ruadhaun', is also the name of a tree with small red berries?

Answer: Rowan

The boy's name Rowan was taken from the Irish surname O Ruadhain which means 'descendent of Ruadhan'.

Rowan Atkinson is a comedian and actor, best known for his portrayal of the hapless "Mr Bean". A rowan tree is native to Europe and can alternatively be called Mountain Ash. They grow small red berries which taste slightly bitter, but can be made into jam and cordial if sugar is added to sweeten.
5. Which boy's name, believed to be taken from the Germanic word for 'rest', is also a large stone or boulder?

Answer: Rock

Rock or Rocky is believed to be the diminutive name of Rocco, taken from the Germanic word 'hrok' which means 'rest'.

A rock can be a lot of different sizes, from large stones and pebbles, to medium sized boulders. Rock Hudson (1925-1985) was an American actor noted for his partnership with Doris Day including the films "Pillow Talk" and "Send Me No Flowers".
6. Which boy's name which roughly means 'wise protector' is also a beam of sunlight?

Answer: Ray

Ray is a shortened version of the boy's name, Raymond. This name was used by the Normans, and taken from the Germanic name Raginmund, meaning 'ragin' for advice, and 'mund' meaning protector.

The image shows a ray of light appearing through the clouds. Ray is a boy's name and famous people named Ray include the soul singer Ray Charles and the actor Ray Liotta.
7. Which boy's name, meaning 'little hollow', is also a type of berry?

Answer: Logan

Logan is a boy's name taken from the Scottish Gaelic word which translates into English as 'little hollow'.

Logan is a fairly unusual boy's name but famous people of note include Canadian ice hockey player Logan Couture and actor Logan Lerman. A loganberry is a fruit which resembles both a raspberry and blackberry, and is used to make pies, jam and wine.
8. Which boy's name is also a Scottish word for 'valley'?

Answer: Glen

Glen or Glenn is a Scottish name taken from the Gaelic word 'gleann' which means valley.

Scottish valleys include Glen Coe, Glen Nevis and Glen Fruin. Famous men called Glen include the country singer Glen Campbell, and Glen Power, the drummer for Irish rock group The Script.
9. Which boy's name, believed to be a diminutive of James or John, is also a type of bird?

Answer: Jay

The etymology of the word Jay is uncertain. It may have been taken from the Americanised shortened version of any boy's name starting with the letter 'J', such as James or John. Jai is a Hindu boy's name, taken from the Sanskrit word 'jaya' translated as victory.

The jay is a very shy but noisy woodland bird. Jay Leno is a famous television presenter, Jay Z a famous rapper and Jay Manuel, a reality television star known for his work on America's Next Top Model.
10. Which boy's name is taken from a word that describes a body of flowing water?

Answer: River

There is no confirmed etymology of the boy's name, River, but the word is taken from the English language for a body of flowing water, or large stream.

The most famous person with the boy's name River was the late River Phoenix who died at the young age of 23. He was nominated for an Academy Award for his role in the 1991 film, "My Own Private Idaho". Famous waterways throughout the world include the Hudson River, Darling River, River Thames and River Seine.
Source: Author Plodd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us