FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Random Small Potatoes for Random Beans
Quiz about Random Small Potatoes for Random Beans

Random Small Potatoes for Random Beans Quiz


In other words, random trivia for random brains. Makes you hungry doesn't it? Don't worry, this quiz isn't about small potatoes or beans. This quiz covers a variety of American topics.

A multiple-choice quiz by jp3002. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed USA

Author
jp3002
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
297,446
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
1317
Last 3 plays: Guest 173 (2/10), Guest 35 (4/10), Bruce0130 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. According to a 2006 issue of Market Watch magazine and an issue of Gourmet magazine, what was the most popular cocktail in America? Hint


Question 2 of 10
2. What U.S. state has the longest capital, in terms of the number of letters? Hint


Question 3 of 10
3. What is the lowest possible FICO score an individual can get in the United States? Hint


Question 4 of 10
4. Kristen Haglund, winner of Miss America 2008 represented what state in the competition? Hint


Question 5 of 10
5. What is the Dave Matthews Band record label in the U.S.? Hint


Question 6 of 10
6. What color is the lowest level of the Homeland Security advisory system? Hint


Question 7 of 10
7. What American brand of beer uses the line "Crafting a better beer"? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these is the most? Hint


Question 9 of 10
9. Nicknamed "The Savior", Tony Azevedo represented the United States at the 2008 Beijing Games in what sport? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these cities is closest in miles to Downtown San Diego, CA? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 03 2024 : Guest 173: 2/10
May 28 2024 : Guest 35: 4/10
May 25 2024 : Bruce0130: 4/10
Apr 29 2024 : Guest 93: 2/10
Apr 28 2024 : Upstart3: 5/10
Apr 26 2024 : kstyle53: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. According to a 2006 issue of Market Watch magazine and an issue of Gourmet magazine, what was the most popular cocktail in America?

Answer: Margarita

The word margarita comes from the Latin word for pearl and the Spanish word for daisy. In 1969, an estimated 45 million margaritas were sold in the United States. By 2000, that number had increased to 800 million. The Margarita's popularity has made it the country's most frequently requested cocktail during hot weather, and second only to the martini when it's chilly outside.

The tequila-based cocktail is made with tequila (of course), triple sec, and lime juice; served on the rocks in a salt rimmed margarita glass with a slice of lime. Yum!
2. What U.S. state has the longest capital, in terms of the number of letters?

Answer: Missouri

Missouri, whose state capital is Jefferson City has 13 letters, which is the longest capital in terms of the number of letters. Indiana's capital, Indianapolis has 12 letters and Florida's Tallahassee has 11 letters. Rhode Island's capital, Providence has only 10 letters.
3. What is the lowest possible FICO score an individual can get in the United States?

Answer: 300

A FICO score is a credit score model used in the U.S. to determine a person's likelihood that he or she will be able to pay a debt. It is mainly used by banks and other institutions to make a decision on whether to loan money to applicants. Banks and other institutions using may deny credit, charge higher interest rates, or demand collateral if the FICO score is low.

The highest score any person can get is 850.
4. Kristen Haglund, winner of Miss America 2008 represented what state in the competition?

Answer: Michigan

An aspiring Broadway star, Haglund has been the National Goodwill Ambassador for the Children's Miracle Network, and has worked to raise awareness of eating disorders. By the way Nicole Rash, Miss Indiana 2008, was 1st runner up in the competition.
5. What is the Dave Matthews Band record label in the U.S.?

Answer: RCA Records

The Charlottesville, Virginia based rock band has sold over 31 million units in the U.S. alone, placing them in the Top 100 highest selling music acts of all time. Their record label outside the U.S. is V2.
6. What color is the lowest level of the Homeland Security advisory system?

Answer: Green

The Homeland Security advisory system, or the "terror alert level" is a color coded scale used to denote the risk of terrorism in the United States. Each level trigger prompts specific actions by federal, state, and local governments. Low, colored green, says there is a low risk of terrorist attacks. Guarded, colored blue, tells that there is a general risk of terrorist attacks. Elevated, colored yellow, shows a significant risk of terrorist attacks. High, colored orange, denotes a high risk of terrorist attacks; and severe, colored red, shows a severe risk of terrorist attacks.
7. What American brand of beer uses the line "Crafting a better beer"?

Answer: Michelob

Owned by Anheuser-Busch, Michelob was named after a Bohemian village near Saaz, a region famous for producing hops. After 1918, these places were renamed to Mìcholupy and Zatec.
8. Which of these is the most?

Answer: Weeks Elvis Presley spent at the top of the Billboard list

Elvis Presley spent 79 weeks #1 on the Billboard chart. The average high temperature in San Francisco is 65 degrees Fahrenheit. There are 65 teams in the Men's NCAA Division I Basketball Championship; there are 58 counties in California.
9. Nicknamed "The Savior", Tony Azevedo represented the United States at the 2008 Beijing Games in what sport?

Answer: Water Polo

Captain of the US National Men's Water Polo Team at the Beijing Games, he led his team to a silver medal. Hungary got the gold medal, their ninth title at the Olympic Games.
10. Which of these cities is closest in miles to Downtown San Diego, CA?

Answer: Las Vegas, NV

Las Vegas, in Nevada, is about 339 miles away. San Jose is about 459 miles away from San Diego. Flagstaff is approximately 491 miles away; and Phoenix is 356 miles away from "America's Finest City". Thanks for taking my first quiz!
Source: Author jp3002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nannanut before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us