FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about U S Cities  Something in Common
Quiz about U S Cities  Something in Common

U S Cities: Something in Common Quiz

Which one doesn't belong?

Test your knowledge of cities in the United States. Three of the listed cities have something in common. The connection could be geography, history, language, or time zone. Your task is to distinguish the odd one out.

A multiple-choice quiz by Soxy71. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed USA

Author
Soxy71
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
413,340
Updated
Aug 23 23
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1312
Last 3 plays: Guest 67 (10/10), Guest 47 (7/10), Guest 75 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. All cities listed are the capitals of their respective states. Three of them are named for United States presidents. Which one is NOT? Hint


Question 2 of 10
2. These four cities were named in languages other than English. Three of them use the same language. Which one is the different one? Hint


Question 3 of 10
3. Three of these cities that begin with the letter "M" are located within the same state. Which city is the outlier? Hint


Question 4 of 10
4. Three of the cities in this list are state capitals. Which one is NOT the capital of its state? Hint


Question 5 of 10
5. All of these cities are coastal towns. Three of them are located on the same body of water. Which is the odd one out? Hint


Question 6 of 10
6. Of the four cities given, one lies within a different time zone than the other three. Which one is it? Hint


Question 7 of 10
7. These four cities lie on two of the five Great Lakes located between Canada and the United States. Three of them lie on the same lake. Which city is on a different one of the Great Lakes? Hint


Question 8 of 10
8. Springfield is a common name for small towns and cities in the United States. The four listed below are some of the larger, better known cities, but only one of them is the capital of its state. Which one? Hint


Question 9 of 10
9. Three of these cities are Mississippi River towns, while one lies on the Ohio River. Which is the odd one out? Hint


Question 10 of 10
10. All these cities are in land formerly claimed by Spain and are named after saints. Three of them are located in California, while one is in New Mexico. Which is the sole New Mexico city in the group? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 20 2024 : Guest 67: 10/10
Jul 19 2024 : Guest 47: 7/10
Jul 16 2024 : Guest 75: 8/10
Jul 15 2024 : Guest 172: 6/10
Jul 14 2024 : Guest 66: 8/10
Jul 14 2024 : maryhouse: 8/10
Jul 14 2024 : Eleanor18: 5/10
Jul 14 2024 : Guest 24: 10/10
Jul 14 2024 : Guest 47: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. All cities listed are the capitals of their respective states. Three of them are named for United States presidents. Which one is NOT?

Answer: Bismarck, North Dakota

Bismarck is named after German Chancellor Otto Von Bismarck. Madison, Jackson, and Lincoln are named for U S presidents.
2. These four cities were named in languages other than English. Three of them use the same language. Which one is the different one?

Answer: San Antonio, Texas

San Antonio is Spanish for Saint Anthony. The other cities have French names. Baton Rouge translates to red stick. Sault Sainte Marie refers to the rapids of the St Mary River. Eau Claire means clear water.
3. Three of these cities that begin with the letter "M" are located within the same state. Which city is the outlier?

Answer: Miami

Miami is the odd one out. It is located in Florida, while the other three are cities in Alabama.
4. Three of the cities in this list are state capitals. Which one is NOT the capital of its state?

Answer: New York City, New York

New York City is the only one listed that is not a state capital. Albany is the capital of the state of New York.
5. All of these cities are coastal towns. Three of them are located on the same body of water. Which is the odd one out?

Answer: Myrtle Beach, South Carolina

Gulf Shores was included to give you a hint. Myrtle Beach is the only one of the choices located on the Atlantic Ocean. The rest are coastal cities on the Gulf of Mexico.
6. Of the four cities given, one lies within a different time zone than the other three. Which one is it?

Answer: Portland, Oregon

Portland lies within the Pacific Time Zone, while the other three cities are located within the Eastern Time Zone.
7. These four cities lie on two of the five Great Lakes located between Canada and the United States. Three of them lie on the same lake. Which city is on a different one of the Great Lakes?

Answer: Gary, Indiana

Hopefully, Erie gave you a hint. Gary is on Lake Michigan, while the other three cities are found along the shores of Lake Erie.
8. Springfield is a common name for small towns and cities in the United States. The four listed below are some of the larger, better known cities, but only one of them is the capital of its state. Which one?

Answer: Springfield, Illinois

Springfield is actually the third capital of Illinois. The other two were Kaskaskia and Vandalia.
9. Three of these cities are Mississippi River towns, while one lies on the Ohio River. Which is the odd one out?

Answer: Louisville, Kentucky

Louisville is the Ohio River town. St Paul, Dubuque, and Memphis are on the Mississippi River.
10. All these cities are in land formerly claimed by Spain and are named after saints. Three of them are located in California, while one is in New Mexico. Which is the sole New Mexico city in the group?

Answer: Santa Fe

Santa Fe is the capital of New Mexico. The other three are cities in California.
Source: Author Soxy71

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Schoolyard Taunts, Rhymes and Songs 2 Average
2. 911, What's Your Emergency? Easier
3. United States Tough
4. Easy Americana [B] Average
5. Know Anything About the USA? Average
6. Americana Volume 1 Average
7. USA Odds and Ends Very Difficult
8. Easy Americana [A] Average
9. Party in the U.S.A. Average
10. Independence Day Difficult
11. US of A Variety Average
12. All About the U.S.A. Average

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us