Quiz about Schoolyard Taunts Rhymes and Songs 2
Quiz about Schoolyard Taunts Rhymes and Songs 2

Schoolyard Taunts, Rhymes and Songs 2 Quiz


Are you still up on your third grade vernacular? See if you remember these gems. All references are U.S.

A multiple-choice quiz by Czolgolz. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed USA

Author
Czolgolz
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
196,630
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
18717
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 107 (7/10), Fieroguy (7/10), Guest 24 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When one's underwear become exposed, what two European locales are said to be visible? Hint

Paris and Germany
London and France
Berlin and Italy
Rome and England

2. According to the rhyme, where does Popeye the Sailor Man live? Hint

In an electric fan
In south Japan
In a garbage can
In Kazakhstan

3. When selecting someone for baseball, tag, or other sports, what animal do you catch by the toe? Hint

A kitten
A lion
A tiger
A wolf

4. Another way to choose teams is '_________, ________ in a dish, how many pieces do you wish?' What goes in the blank? Hint

bubblegum
chocolates
peppermints
biscuits (cookies)

5. If boys go to Mars to get more cigars, where do girls go? Hint

jail
the moon
Paris
Jupiter

6. We're still picking teams for baseball. What were my mother and your mother doing when my mother beat up your mother? Hint

Washing dishes
Hanging clothes
Cooking dinner
Spanking the baby

7. Hey, I found a quarter! If finders are keepers, what are losers? Hint

Reapers
Peepers
Weepers
Creepers

8. Sheesh. Okay, we stick with these teams, no matter what. 'Engine, engine, Number 9, going down _____ line. See it sparkle, see it shine, engine, engine, number nine. If the train should jump the track, will I get my money back? Yes, no, maybe so?' What city? Hint

New York
Chicago
Frisco
St. Louis

9. If you step on a crack, whose back is broken? Hint

Your mother's
Your father's
Your brother's
Your sister's

10. All right, let's play ball! Hey, 'We need a pitcher, not a ____' what? Hint

Dirty snitcher
Bobby Fischer
Richie Ritcher
Belly itcher


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When one's underwear become exposed, what two European locales are said to be visible?

Answer: London and France

'I see London, I see France, I see (your name here)'s underpants!' This dates from World War II. There was no trade in luxury goods between England and the continent, and things like fancy underwear became scarce. Londoners often resorted to the black market. Seeing someone with a new pair of underwear probably meant they'd gotten them illegally from occupied France.
2. According to the rhyme, where does Popeye the Sailor Man live?

Answer: In a garbage can

'I'm Popeye the Sailor Man, I live in a garbage can...' Though the rhyme was later adapted to include the popular cartoon character, the rhyme dates from the American Civil War. When president Lincoln ordered a naval blockade of the South, many sailors found themselves sitting on ships for months at a time. Conditions would become terrible, and sailors often referred to ships on the blockade as 'garbage bins (cans).'
3. When selecting someone for baseball, tag, or other sports, what animal do you catch by the toe?

Answer: A tiger

'Eeny, meeny, miney, moe, catch a tiger by the toe.' This comes from a quote by General Douglas MacArthur, who objected to an alliance with Communist partisans in China, while fighting the Japanese. He likened the alliance to 'taking a tiger by the tail.' The word was changed to 'toe' to fit in with the rhyme scheme.
4. Another way to choose teams is '_________, ________ in a dish, how many pieces do you wish?' What goes in the blank?

Answer: bubblegum

'Bubblegum, bubblegum, in a dish, how many pieces do you wish?' This dates from the late 1800s, when European powers divided up the Third World like children dividing up candy (I'm being sarcastic).
5. If boys go to Mars to get more cigars, where do girls go?

Answer: Jupiter

Girls go to Jupiter to get more stupider (my wife says girls go to college to get more knowledge, but she has girl germs). This dates from the 1960's, when more and more women started going to college, at a time when many thought they needed to concentrate on their role as wife and mother.
6. We're still picking teams for baseball. What were my mother and your mother doing when my mother beat up your mother?

Answer: Hanging clothes

'My mother and your mother were hanging clothes. My mother punched your mother in the nose. What color was the blood?' Spell out the color, last one picked is on your team.
This dates from the Triangle Shirtwaist Factory Fire, in which hundreds of poor working women perished. The nosebleed refers to the resultant factory safety laws that were like a punch in the nose to rich industrialits.
7. Hey, I found a quarter! If finders are keepers, what are losers?

Answer: Weepers

This will sometimes stand up in court, by the way.
8. Sheesh. Okay, we stick with these teams, no matter what. 'Engine, engine, Number 9, going down _____ line. See it sparkle, see it shine, engine, engine, number nine. If the train should jump the track, will I get my money back? Yes, no, maybe so?' What city?

Answer: Chicago

Chicago. This is a reference to the fire engines that combated the Great Chicago Fire.
9. If you step on a crack, whose back is broken?

Answer: Your mother's

The origins of this rhyme are unknown.
10. All right, let's play ball! Hey, 'We need a pitcher, not a ____' what?

Answer: Belly itcher

In case you haven't guessed by now, I made up all the interesting facts. Every one of these is just a silly rhyme. Oh yeah? You and what army?
Source: Author Czolgolz

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ozzz2002 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : Guest 107: 7/10
Today : Fieroguy: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 24: 9/10
Nov 21 2022 : Guest 99: 8/10
Nov 20 2022 : mrmr3838: 5/10
Nov 20 2022 : boombaby: 7/10
Nov 18 2022 : Guest 184: 8/10
Nov 17 2022 : Guest 204: 9/10
Nov 17 2022 : Guest 173: 10/10

Score Distribution

quiz
11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us