FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about United States
Quiz about United States

United States Trivia Quiz


A quiz to see how well you know American trivia. There are a lot of answers you should know but may not.

A multiple-choice quiz by flashback124. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed USA

Author
flashback124
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,344
Updated
Jan 18 23
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
16621
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (8/20), Guest 175 (6/20), Billsfriend (8/20).
- -
Question 1 of 20
1. Who was the first vice president of the United States? Hint


Question 2 of 20
2. Which was the fiftieth sState to enter the Union? Hint


Question 3 of 20
3. Which of these is true for each person running for President of the United States? Hint


Question 4 of 20
4. How many senators does the state of Minnesota send to the United States Senate? Hint


Question 5 of 20
5. How many years does a Senator hold office for one full term? Hint


Question 6 of 20
6. Which state is known as the 'keystone state'? Hint


Question 7 of 20
7. If you were to collect all the State Quarters from the Philadelphia Mint, how much money would you have when you have one of each? Hint


Question 8 of 20
8. Who was vice president immediately prior to Al Gore?

Answer: (Last name or full name.)
Question 9 of 20
9. Who did the United States battle in the War of 1812? Hint


Question 10 of 20
10. Which U.S. state has the smallest population? Hint


Question 11 of 20
11. How many representatives make up the United States House of Representatives? Hint


Question 12 of 20
12. The United States Supreme Court is made up of how many justices? Hint


Question 13 of 20
13. Who first elected the United States senate? Hint


Question 14 of 20
14. The constitution has how many articles? Hint


Question 15 of 20
15. How many stripes did the United States flag have when it had fifteen stars? Hint


Question 16 of 20
16. Which state is known as 'The Golden State'? Hint


Question 17 of 20
17. Who was president John F. Kennedy's successor? Hint


Question 18 of 20
18. How many states begin with the letter 'M'? Hint


Question 19 of 20
19. Which State flag has the State's coat of arms on a buff background? Hint


Question 20 of 20
20. What is the background color of the Vice President's flag? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 67: 8/20
Jul 16 2024 : Guest 175: 6/20
Jul 13 2024 : Billsfriend: 8/20
Jul 12 2024 : Guest 165: 9/20
Jul 11 2024 : bradendte: 17/20
Jul 10 2024 : Guest 172: 10/20
Jul 06 2024 : Damrhein: 16/20
Jul 04 2024 : pkc123: 16/20
Jul 03 2024 : Guest 24: 15/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first vice president of the United States?

Answer: John Adams

2. Which was the fiftieth sState to enter the Union?

Answer: Hawaii

3. Which of these is true for each person running for President of the United States?

Answer: They must be natural-born U.S. citizens

4. How many senators does the state of Minnesota send to the United States Senate?

Answer: 2

All the states send two senators!
5. How many years does a Senator hold office for one full term?

Answer: 6

6. Which state is known as the 'keystone state'?

Answer: Pennsylvania

7. If you were to collect all the State Quarters from the Philadelphia Mint, how much money would you have when you have one of each?

Answer: 12 dollars and fifty cents

There are 50 states, therefore 50 quarters. Quarters produced for the District of Columbia and US territories are NOT state quarters.
8. Who was vice president immediately prior to Al Gore?

Answer: Dan Quayle

9. Who did the United States battle in the War of 1812?

Answer: Great Britain

10. Which U.S. state has the smallest population?

Answer: Wyoming

11. How many representatives make up the United States House of Representatives?

Answer: 435

12. The United States Supreme Court is made up of how many justices?

Answer: 9

13. Who first elected the United States senate?

Answer: State Legislatures

14. The constitution has how many articles?

Answer: 7

15. How many stripes did the United States flag have when it had fifteen stars?

Answer: 15

16. Which state is known as 'The Golden State'?

Answer: California

17. Who was president John F. Kennedy's successor?

Answer: Lyndon B. Johnson

18. How many states begin with the letter 'M'?

Answer: 8

They are: Montana, Michigan, Minnesota, Missouri, Mississippi, Maine, Massachusetts, and Maryland.
19. Which State flag has the State's coat of arms on a buff background?

Answer: New Jersey

20. What is the background color of the Vice President's flag?

Answer: White

Source: Author flashback124

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us