FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Unfinished Matters
Quiz about Unfinished Matters

Unfinished Matters Trivia Quiz


All of the following questions have one thing in common: they deal with matters that were never properly brought to a conclusion.

A multiple-choice quiz by robert362. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Abstract Ideas

Author
robert362
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
53,912
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
586
- -
Question 1 of 10
1. Which work by Charles Dickens was never completed? Hint


Question 2 of 10
2. The untimely death of which actress prevented the completion as planned of the movie, 'Brainstorm'. Hint


Question 3 of 10
3. Marilyn Monroe never finished 'Something's Gotta Give'. She was erratic, then fired, then died a short time later. Who was her leading man in the movie? Hint


Question 4 of 10
4. Who composed the 'Unfinished Symphony'? Hint


Question 5 of 10
5. Robert Parker, writer of the 'Spenser' mysteries', was asked by a deceased writer's estate to complete an unfinished manuscript. Who was the deceased writer with the incomplete manuscript? Hint


Question 6 of 10
6. 'The Night of January 16' isn't really unfinished - it just seems that way to me. It's a play that has alternate endings provided - depending upon the 'verdict' of some of the audience participants. Too gimmicky for my tastes; it feels 'incomplete' to me. Who is the author? Hint


Question 7 of 10
7. Which playwright intended to write a huge multi-play 'cycle' that would reflect American history ... but only wrote one or two plays in that cycle? Hint


Question 8 of 10
8. Which TV series did NOT experience the death of an actor while the series was ongoing? Hint


Question 9 of 10
9. Many tv stars met untimely deaths: Bob Crane('Hogan's Heroes' ), Nick Adams ('The Rebel'), Eric Fleming ('Rawhide') and Vic Morrow ('Combat'). In which case(s) did the star's death result in the cancellation of the series? Hint


Question 10 of 10
10. What could be more suggestive of being 'unfinished' than the title: 'Six Characters in Search of An Author'. Who was the author? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which work by Charles Dickens was never completed?

Answer: The Mystery of Edwin Drood

He died before he could finish it.
2. The untimely death of which actress prevented the completion as planned of the movie, 'Brainstorm'.

Answer: Natalie Wood

The movie - with Christopher Walken - collapsed when Natalie Wood died at sea. It was eventually completed, with Wood's sister in some shots. What really happened? No one knows. The others all died young: Stevens and Wayne had mysterious circumstances.
3. Marilyn Monroe never finished 'Something's Gotta Give'. She was erratic, then fired, then died a short time later. Who was her leading man in the movie?

Answer: Dean Martin

It was made later - under a different title - with James Garner and Doris Day.
4. Who composed the 'Unfinished Symphony'?

Answer: Schubert

The master.
5. Robert Parker, writer of the 'Spenser' mysteries', was asked by a deceased writer's estate to complete an unfinished manuscript. Who was the deceased writer with the incomplete manuscript?

Answer: Raymond Chandler

The request came from Chandler's estate. The book is now out as a 'collaboration'.
6. 'The Night of January 16' isn't really unfinished - it just seems that way to me. It's a play that has alternate endings provided - depending upon the 'verdict' of some of the audience participants. Too gimmicky for my {tastes;} it feels 'incomplete' to me. Who is the author?

Answer: Ayn Rand

Her only significant foray into drama. Stockton wrote a similarly 'unfinished' work, 'The Lady or the Tiger?': it poses a question - but leaves the answer to the judgment of the reader.
7. Which playwright intended to write a huge multi-play 'cycle' that would reflect American history ... but only wrote one or two plays in that cycle?

Answer: Eugene O'Neill

'More Stately Mansions' and 'A Touch of the Poet' were part of the cycle.
8. Which TV series did NOT experience the death of an actor while the series was ongoing?

Answer: Love Boat

'Cheers' lost Nicholas Colasanto who starred as 'Coach'. 'Bonanza' lost Dan Blocker ... the legendary Hoss Cartwright. 'Smith' lost Peter Deuel'.
9. Many tv stars met untimely deaths: Bob Crane('Hogan's Heroes' ), Nick Adams ('The Rebel'), Eric Fleming ('Rawhide') and Vic Morrow ('Combat'). In which case(s) did the star's death result in the cancellation of the series?

Answer: None of them

Tough question, I know. Fleming drowned, Crane was murdered, Adams died via suicide or accidental overdose, Morrow died in the 'Twilight Zone' movie accident - but, all deaths occurred AFTER the tv series in question had been cancelled.
10. What could be more suggestive of being 'unfinished' than the title: 'Six Characters in Search of An Author'. Who was the author?

Answer: Luigi Pirandello

Another toughie - but it was Pirandello.
Source: Author robert362

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us