FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Variety
Quiz about Variety

Variety Trivia Quiz


This quiz has many different categories of questions and is pretty much useless trivia, so have fun and enjoy.

A multiple-choice quiz by Mothven. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
Mothven
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
266,421
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
742
- -
Question 1 of 10
1. NFL: Who was the first quarterback to have started 200 consecutive career games? Hint


Question 2 of 10
2. Cartoons: In the TV series "Justice League: Unlimited", who is NOT one of the seven founding members of the league? Hint


Question 3 of 10
3. History: Who was the second president of the United States? Hint


Question 4 of 10
4. Foreign Languages: What is the only country in South America whose official language is Portuguese?
Hint


Question 5 of 10
5. Music: Who sang the country song "The River"? Hint


Question 6 of 10
6. Pro Wrestling: Which of the following names has Mick Foley never wrestled under? Hint


Question 7 of 10
7. Movies: Which of the following former football players did NOT appear in the film "The Longest Yard"? Hint


Question 8 of 10
8. Math: What is the absolute value of -5? Hint


Question 9 of 10
9. Chemistry: What is the chemical symbol for the element iron? Hint


Question 10 of 10
10. Books: What is the first sentence in the "Animorphs" series of books? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. NFL: Who was the first quarterback to have started 200 consecutive career games?

Answer: Brett Favre

Brett Favre has played for both the Green Bay Packers and the Minnesota Vikings. During the 2009-2010 season, Brett held the record for most consecutive career games started by a quarterback.
2. Cartoons: In the TV series "Justice League: Unlimited", who is NOT one of the seven founding members of the league?

Answer: Aquaman

Superman, Batman, Wonder Woman, and Flash are also part of the seven founding members of the Justice League. Aquaman ruled the kingdom of Atlantis and would not leave his home.
3. History: Who was the second president of the United States?

Answer: John Adams

His son John Quincy Adams was the sixth president. George Washington was the first, Thomas Jefferson was the third, and James Madison was the fourth President of the United States.
4. Foreign Languages: What is the only country in South America whose official language is Portuguese?

Answer: Brazil

Most of South America speaks Spanish, but English and Dutch are also official languages of Guyana and Suriname respectively. The official language of Chile, Argentina, and Colombia, along with almost every other South American country, is indeed Spanish.
5. Music: Who sang the country song "The River"?

Answer: Garth Brooks

"The River" was a single on the album "Ropin' the Wind", released in 1991. It is a song that that is filled with metaphors about life. It is often used as the class song for high school graduating classes.
6. Pro Wrestling: Which of the following names has Mick Foley never wrestled under?

Answer: Socko

Cactus Jack was the name Mick used while in WCW and ECW. Mankind was the name he used when he first went to WWF. Dude Love was a persona he made while he was in high school and then used in the WWF. Lastly, Socko is a sock that Manking wore on his hand when performing the mandible claw.
7. Movies: Which of the following former football players did NOT appear in the film "The Longest Yard"?

Answer: Jerry Rice

Pro Wrestlers Kevin Nash, Steve Austin, and The Great Khali were also in the movie. Adam Sandler and Chris Rock were the stars of the 2005 movie.
8. Math: What is the absolute value of -5?

Answer: 5

The absolute value of any number is always positive, unless it is zero which is neither positive nor negative. In that case, the absolute value of zero would still be zero.
9. Chemistry: What is the chemical symbol for the element iron?

Answer: Fe

Most of the chemical symbols were created from abbreviations of their Latin names. Ir is the chemical Symbol for Iridium, In is the chemical symbol for Indium, and Pb is the chemical symbol for lead.
10. Books: What is the first sentence in the "Animorphs" series of books?

Answer: "My name is Jake."

Jake was the leader of the Animorphs. Some of the later books were based in a period before the time of the first book. The "Animorphs" series was penned by author K. A. Applegate.
Source: Author Mothven

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us