FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Useless Information
Quiz about Useless Information

Useless Information Trivia Quiz


Sometimes, the least important information is the most valuable. I will present the information. You find the value.

A multiple-choice quiz by 1MeanRick. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
1MeanRick
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
392,700
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
541
Last 3 plays: malidog (5/10), Guest 194 (8/10), Guest 142 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these choices is NOT used as an ingredient in dynamite? Hint


Question 2 of 10
2. How much can an elephant's tooth (not including tusk) weigh up to? Hint


Question 3 of 10
3. How many muscles does a cat have in EACH ear? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name given to the lint that collects in the bottom of your pocket? Hint


Question 5 of 10
5. What colour is a tiger's skin? Normal Bengal tiger, not hybrid. Hint


Question 6 of 10
6. On the ground, a group of geese is called a gaggle. What are they called in the air? Hint


Question 7 of 10
7. The Great Chicago Fire of 1871 was started by which of these? Hint


Question 8 of 10
8. 15,500 out of a world total of 25,000 live in Canada. What are they? Hint


Question 9 of 10
9. How old was Louis Braille when he invented the Braille System of raised dots as a written language for the visually impaired? Hint


Question 10 of 10
10. What causes bulls to charge the matador and his red cape? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 19 2024 : malidog: 5/10
May 15 2024 : Guest 194: 8/10
May 11 2024 : Guest 142: 6/10
May 10 2024 : sw11: 10/10
May 05 2024 : Guest 208: 6/10
Apr 30 2024 : Guest 41: 4/10
Apr 23 2024 : Guest 172: 5/10
Apr 20 2024 : cardsfan_027: 9/10
Apr 18 2024 : Guest 86: 4/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these choices is NOT used as an ingredient in dynamite?

Answer: recycled plastic bottles

The original diatomaceous earth as the absorbent was replaced by cheaper, more available materials. Plastic does not absorb anything, therefore unusable.
2. How much can an elephant's tooth (not including tusk) weigh up to?

Answer: 12 pounds/5.4 kilograms

Elephants are born with four sets of seven successively larger teeth. Four are used at a time. When they wear out, others move up to take their place. The last set can last 20 years and when they fall out, the elephant can no longer eat and starves to death.
3. How many muscles does a cat have in EACH ear?

Answer: 32

Cats can be facing one way and turn their ears to listen two other directions. Independent hearing control, much like teenagers.
4. What is the name given to the lint that collects in the bottom of your pocket?

Answer: Gnurr

gnurr - "The substance that collects over time in the bottoms of pockets or cuffs of trousers". Actual dictionary definition - The Free Dictionary by Fairlex.
5. What colour is a tiger's skin? Normal Bengal tiger, not hybrid.

Answer: Striped, just like the fur

This is not due to skin pigmentation, but to the hair follicles beneath the skin.
6. On the ground, a group of geese is called a gaggle. What are they called in the air?

Answer: Skein

Do not walk where a gaggle of geese have been. When flying, they can also be called a team or a wedge. If flying close together, they are called a plump. Geese honk while in flight to get other members of the skein to stay in line, much like drivers in NYC.
7. The Great Chicago Fire of 1871 was started by which of these?

Answer: Unknown

Despite nine days of investigation and questioning 50 people, the Chicago Board of Police and Fire Commissioners found no evidence to lay blame on anyone. A major heatwave and drought made the area ripe for burning, and 2000 acres did. The whole tale of Mrs O'Leary's cow was invented, by local kids or a reporter trying to sell papers. Mrs. Catherine O'Leary was hated by the locals for being an Irish Immigrant whom they felt wanted to make Chicago pay for making her life so hard.

In 1997, the Chicago City Council passed a resolution exonerating Catherine - and her cow - from all blame.
8. 15,500 out of a world total of 25,000 live in Canada. What are they?

Answer: Polar bears

Polar bears can swim underwater for up to three minutes so as to attack seal prey on ice floes or shore.
9. How old was Louis Braille when he invented the Braille System of raised dots as a written language for the visually impaired?

Answer: 13

Louis Braille accidentally blinded himself when he was three. He worked hard to become as educated as he could, but found the learning materials for the blind lacking. Charles Barbier of the French Army had invented a form of reading by feel which he called Night Writing, as you needed no light to read it.

It was too complex for what Braille wanted. He published his work at age 15. He died at age 43, from tuberculosis, two years before his system was fully recognized and accepted. It is now used worldwide.
10. What causes bulls to charge the matador and his red cape?

Answer: Bulls attack the threat perceived by the cape's movements

Bulls are not enraged by the colour red used in capes by professional matadors. Cattle are dichromats (colour blind), so red does not stand out as a bright colour. Rather, the matador's manipulation of the cape is a perceived threat that incites a bull to charge. Red is used to hide any blood that may be spilled by the bull hitting parts of the matador.

The matador is doing his best performance if he has a bruised leg caused by the bull rushing closely past him, that is, close enough to bruise him.
Source: Author 1MeanRick

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/27/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us