Quiz about For the Boys and Girls in the World
Quiz about For the Boys and Girls in the World

For the Boys and Girls in the World Quiz


This quiz shall test shall be fair to both sexes by testing knowledge common to both women and men. Enjoy!

A multiple-choice quiz by skturner. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed
  8. »
  9. Mixed 10 Questions

Author
skturner
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
265,336
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
18585
Last 3 plays: Guest 66 (7/10), Guest 76 (7/10), PJB63 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following is a traditional gift for a 30th wedding anniversary? Hint

Ivory
Coral
Pearl
China

2. Who invented the first motorcycle in 1885? Hint

Johannes Gutenberg
Carl Benz
Gottlieb Daimler
Nikolaus Otto

3. Which of the following is not a form of cosmetic surgery? Hint

tissue expansion
breast enlargement
liposuction
face-lift

4. The "Dream Team" was a name given to a gold-winning US Basketball team.

True
False

5. What is an orangewood stick? Hint

A heated stick used to rub sore and achy feet.
A small wooden stick used to clean under fingernails and toenails.
A stick applied with wax for removing body hair.
A scented stick used to remove odours.

6. Which of the following is an example of a standard drink. Hint

500 millilitre can of beer
100 millilitre glass of table wine
10 millilitres of straight spirits
350 millilitre bottle of sparkling wine

7. Which of the following forms of hair removal can be done in hot or cold, is economical and has results last from three to eight weeks? Hint

epilating
shaving
depilatoring
waxing

8. Carbohydrate loading is commonly used by which group of people? Hint

pregnant women
heart disease patients
people gaining weight
endurance athletes

9. Who won the award for the best performance by an actress in a leading role at the 78th Academy Awards? Hint

Julia Roberts
Reese Witherspoon
Keira Knightley
Judi Dench

10. Which of the following ranks highest in a game of Texas Hold'em Poker. Hint

Three of a Kind
Straight
Full House
Flush


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is a traditional gift for a 30th wedding anniversary?

Answer: Pearl

A traditional 30th wedding anniversary is known as the Pearl Anniversary and has a theme of pearls. A contemporary or modern 30th wedding anniversary has a theme of diamond jewellery. Other traditional wedding anniversary gifts include ivory (14th wedding anniversary), crystal (15th wedding anniversary), china (20th wedding anniversary), silver (25th wedding anniversary), and coral (35th wedding anniversary).
2. Who invented the first motorcycle in 1885?

Answer: Gottlieb Daimler

Daimler, a German, invented the first motorcycle with a gas engine, and was basically an engine attached to a wooden bike. The engine was invented by Otto (a former employer of Daimler) and was used to attach to the modern bicycle. The first company to make motorcycles for sale was Hildebrande and Wolfmulle of Germany in about 1890.
3. Which of the following is not a form of cosmetic surgery?

Answer: tissue expansion

Tissue expansion is a form of reconstructive surgery which aims to help patients of all ages deal with problems caused by aging. This is different to cosmetic surgery which is performed to reshape structures of the body to improve the patient's appearance and self-esteem.
4. The "Dream Team" was a name given to a gold-winning US Basketball team.

Answer: True

The name was given to the team after their performances in 1992 Barcelona Summer Olympic Games. The team consisted of NBA stars including Michael Jordan, Larry Bird and Magic Johnson. Basketball was invented in the US and has been a permanent fixture in the Olympic Games since 1936.
5. What is an orangewood stick?

Answer: A small wooden stick used to clean under fingernails and toenails.

Used for the general hand and feet care, orangewood sticks can be found in most nail kits and drug stores. A favourite to many women around the world, orangewood sticks are designed to loosen the cuticles gently, clean the free edges under the nails and remove any excess nail polish remaining on the cuticles or the sides of the nails.
6. Which of the following is an example of a standard drink.

Answer: 100 millilitre glass of table wine

A standard drink is equal to 10 grams of pure alcohol and is a simple measure to work out how much alcohol a person is drinking. It is a more reliable measure of how much alcohol is consumed compared to counting glasses, cans or bottles. A standard drink accounts for 30 millilitres of straight spirits, a 330 millilitre can of beer and a 100 millilitre glass of table wine.
To limit health and social risks, men should drink no more than 4 standard drinks a day, and for women, no more than 2 standard drinks a day. People should also aim to have one or two alcohol-free days each week.
7. Which of the following forms of hair removal can be done in hot or cold, is economical and has results last from three to eight weeks?

Answer: waxing

Waxing is a popular hair removal method for those with a high pain tolerance. It involves using wax adhesives to remove large amounts of hair from the roots in an area of the body. Hot waxing involves applying hot wax in a thin layer and is torn off quickly after it cools. Cold waxing involves a strip of pre-heated wax being rubbed into the skin and ripped off in one quick pull.
8. Carbohydrate loading is commonly used by which group of people?

Answer: endurance athletes

Carbohydrate loading is a strategy used by endurance athletes such as marathon runners and triathletes to increase glycogen stores in the muscles. Developed in 1967, carbo-loading involves manipulation to an athlete's diet and training regimen in the aim of improving performance.
9. Who won the award for the best performance by an actress in a leading role at the 78th Academy Awards?

Answer: Reese Witherspoon

Witherspoon won the award for her leading role in "Walk the Line." She held out other nominees for the award who included Charlize Theron (for "North Country"), Keira Knightley (for "Pride and Prejudice"), Felicity Huffman (for "Transamerica") and Judi Dench (for "Mrs. Henderson Presents").
10. Which of the following ranks highest in a game of Texas Hold'em Poker.

Answer: Full House

Poker has significantly increased in popularity over the last few years with increased media publicity and appearances in hotels and clubs over the world. The ranks of hands in Texas Hold'em Poker (from highest to lowest) is as follows: Royal Flush, Straight Flush, Four of a Kind, Full House, Flush, Straight, Three of a Kind, Two Pair, Pair, High Card.
Source: Author skturner

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LeoDaVinci before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 26 2022 : Guest 66: 7/10
Nov 26 2022 : Guest 76: 7/10
Nov 25 2022 : PJB63: 9/10
Nov 23 2022 : Guest 156: 6/10
Nov 19 2022 : heatherpipe: 7/10
Nov 18 2022 : Guest 74: 5/10
Nov 15 2022 : Guest 146: 3/10
Nov 13 2022 : mandy2: 8/10
Nov 13 2022 : Guest 172: 5/10

Score Distribution

quiz
11/27/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us