FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about General Knowledge Trivia
Quiz about General Knowledge Trivia

General Knowledge Trivia Trivia Quiz


Just some questions on a number of things that you don't really have to know.

A multiple-choice quiz by jpsfilm. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
jpsfilm
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,964
Updated
Sep 03 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
6646
Last 3 plays: Guest 5 (9/10), Guest 172 (4/10), Guest 4 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the atomic number of zinc? Hint


Question 2 of 10
2. Who wrote the novel 'Bridget Jones's Diary'? Hint


Question 3 of 10
3. What tree produces conkers? Hint


Question 4 of 10
4. What animal traditionally is the symbol of peace? Hint


Question 5 of 10
5. Who owns the Looney Tunes characters (eg. Bugs Bunny and Daffy Duck)? Hint


Question 6 of 10
6. What does G.N.P. stand for?

Answer: (Three Words)
Question 7 of 10
7. What is the largest city in Scotland? Hint


Question 8 of 10
8. Name the two male stars of the movie 'Pearl Harbor'. Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the clouds that are wispy and situated very high in the sky? Hint


Question 10 of 10
10. Two of Shakespeare's plays are set in the city of Verona. One is "Romeo and Juliet" - what is the other?

Answer: (Five words, with "the" )

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 04 2024 : Guest 5: 9/10
Jun 24 2024 : Guest 172: 4/10
May 30 2024 : Guest 4: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the atomic number of zinc?

Answer: 30

If you'd like a bit of extra trivia, zinc is used to galvanise iron.
2. Who wrote the novel 'Bridget Jones's Diary'?

Answer: Helen Fielding

3. What tree produces conkers?

Answer: Horse chestnut

4. What animal traditionally is the symbol of peace?

Answer: a dove

5. Who owns the Looney Tunes characters (eg. Bugs Bunny and Daffy Duck)?

Answer: Warner Brothers

6. What does G.N.P. stand for?

Answer: gross national product

7. What is the largest city in Scotland?

Answer: Glasgow

8. Name the two male stars of the movie 'Pearl Harbor'.

Answer: Ben Affleck and Josh Hartnett

9. What is the name of the clouds that are wispy and situated very high in the sky?

Answer: cirrus

Cirrus clouds are usually ten kilometres above the ground, another fact for you.
10. Two of Shakespeare's plays are set in the city of Verona. One is "Romeo and Juliet" - what is the other?

Answer: The Two Gentlemen of Verona

Source: Author jpsfilm

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us