FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about General Knowledge Questions
Quiz about General Knowledge Questions

10 Tough Questions about General Knowledge Questions


This general knowledge quiz isn't too difficult. Think logically. If you are unsure about an answer, then pick the most obvious from the alternatives.

A multiple-choice quiz by redeemer. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
redeemer
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
9,648
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4662
Last 3 plays: Guest 5 (8/10), Guest 81 (3/10), Guest 104 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In Australian slang, what is the nickname given to a man with red hair? Hint


Question 2 of 10
2. Which major city is located on the northernmost tip of Mexico? Hint


Question 3 of 10
3. When was the Internet FIRST created? Hint


Question 4 of 10
4. Who created the World Wide Web (WWW)? Hint


Question 5 of 10
5. In musical terms, what does the word crescendo mean? Hint


Question 6 of 10
6. Which planet is fourth from the sun? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Japanese stock market called? Hint


Question 8 of 10
8. In what country was the famous composer Ludwig Van Beethoven born? Hint


Question 9 of 10
9. Which city hosted the 2004 Olympic Games? Hint


Question 10 of 10
10. Who painted the Mona Lisa? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 04 2024 : Guest 5: 8/10
Jul 02 2024 : Guest 81: 3/10
Jul 02 2024 : Guest 104: 6/10
Jun 24 2024 : Guest 172: 9/10
May 30 2024 : Guest 4: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Australian slang, what is the nickname given to a man with red hair?

Answer: Bluey

A redhead nicknamed bluey...don't ask me, I'm just the person asking the questions!
2. Which major city is located on the northernmost tip of Mexico?

Answer: Tijuana

Tijuana serves as a popular tourist attraction, and the city accepts US dollars due to the vast number of American tourists.
3. When was the Internet FIRST created?

Answer: 1950s

It's true! Although it seems like a new communications technology, the Internet was first developed after WW2, as it proved to be an easy way to transport information quickly and efficiently.
4. Who created the World Wide Web (WWW)?

Answer: Tim Berners-Lee

Tim Berners-Lee created the World Wide Web in 1991.
5. In musical terms, what does the word crescendo mean?

Answer: Get louder

Easy one, eh!?
6. Which planet is fourth from the sun?

Answer: Mars

Due to its closeness to Earth, scientists have speculated about possible life on Mars.
7. What is the Japanese stock market called?

Answer: Nikkei

You hear it on the news all the time!
8. In what country was the famous composer Ludwig Van Beethoven born?

Answer: Germany

Did you know that Beethoven went deaf towards the end of his life? He listened to music by picking up the vibrations the notes made.
9. Which city hosted the 2004 Olympic Games?

Answer: Athens

10. Who painted the Mona Lisa?

Answer: Leonardo DaVinci

Does this bring back memories of the Teenage Mutant Ninja Turtles?
Source: Author redeemer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us