FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Confusing Trivia
Quiz about Confusing Trivia

Confusing Trivia Trivia Quiz


This quiz has questions with the most obvious answers... or not?

A multiple-choice quiz by starry_night. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed 10 Questions
  8. »
  9. Mixed 10 Qn Tough C

Author
starry_night
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
106,363
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
5415
Last 3 plays: Guest 90 (8/10), Guest 5 (7/10), Guest 63 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these wars, if any, lasted 116 years total? Hint


Question 2 of 10
2. What type of hats are made in Ecuador? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these, used to make strings for violins, is made from the intestines of sheep and horses? Hint


Question 4 of 10
4. What day was it on the Russian traditional calendar (before 1918) when people in the United States were celebrating Christmas? Hint


Question 5 of 10
5. Which kind of paintbrush, if any, is made of squirrel fur? Hint


Question 6 of 10
6. What islands are named after dogs? Hint


Question 7 of 10
7. Which, if any, English king's real name was Albert? Hint


Question 8 of 10
8. Which, if any, finch is crimson in color? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these is from New Zealand? Hint


Question 10 of 10
10. Which war, if any, was 30 years long? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 90: 8/10
Jun 27 2024 : Guest 5: 7/10
Jun 25 2024 : Guest 63: 7/10
Jun 24 2024 : Guest 172: 9/10
May 30 2024 : Guest 4: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these wars, if any, lasted 116 years total?

Answer: Hundred Years War

It was fought between 1337-1453, and the war was mostly the British and French fighting on French soil. For a good part of the war, Britain actually held some French land.
2. What type of hats are made in Ecuador?

Answer: Panama Hats

The styles of Panama hats include: Optimo, Plantation, Patron, and Fedora.
3. Which of these, used to make strings for violins, is made from the intestines of sheep and horses?

Answer: Catgut

Catgut strings are used for violins, violas, guitars, and most other stringed instruments. They are coated with metal before use. Strings that are all metal can also be used, but more skilled violinists prefer the traditional catgut strings.
4. What day was it on the Russian traditional calendar (before 1918) when people in the United States were celebrating Christmas?

Answer: December 12

The Russian calendar was 13 days behind the Gregorian calendar. In 1918 Russia converted to the Gregorian calendar, in step with the rest of the world.
5. Which kind of paintbrush, if any, is made of squirrel fur?

Answer: Camel's Hair Brush

Camel's hair brushes are also known as watercolor and/or lettering brushes and are usually made of squirrel, goat, ox, pony or a blend of several hairs, depending on the desired softness and intended cost of the brush. Squirrel fur is the most commonly used because it is the cheapest. Camel hair is not used.
6. What islands are named after dogs?

Answer: Canary Islands

The Latin name was Insularia Canaria, which means 'Island of the Dogs'. The islands are off the coast of Africa, and in the past they were often used as a stopping place during long voyages.
7. Which, if any, English king's real name was Albert?

Answer: George VI

When he became king in 1936, he respected the wish of Queen Victoria that no future king should ever be called Albert.
8. Which, if any, finch is crimson in color?

Answer: Both of these

Male finches are crimson, and females are mixed brown and white. They spend the summer in Canada and the northern United States and spend the winter mostly in the eastern United States.
9. Which of these is from New Zealand?

Answer: Chinese Gooseberries

Chinese gooseberry was the old name of the fruit; a more current name is Kiwi fruit. They look like small, hairy potatoes. Once, my uncle confused one for a potato...
10. Which war, if any, was 30 years long?

Answer: Thirty Years War

It lasted from 1618 to 1648 and involved most of the Western European countries. Most of the battles occured in Germany. How did you like my confusing trivia? If you liked it, please rate it!
Source: Author starry_night

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us